Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Csapda Szörny

Yami Marik a Metal Reflect Slime-mal
A Csapda Szörnyek (Trap Monsters) a Folyamatos Csapda Kártyák egyik típusa, amik Szörny Kártyaként Idéződnek meg, miután aktiválva lettek. A mangában ez a Csapda Kártyák egy külön típusa.

Mindezen kártyák Szörny Kártyának és Csapda Kártyának is számítanak, amíg meg vannak Idézve a mezőre, és mint ilyen, egyidőben foglalnak el egy Szörny Zónát és egy Varázs & Csapda Zónát is. Ha negálódnak "Jinzo" vagy a "Royal Decree" által, visszatérnek a Varázs & Csapda Zónára, mint hatás nélküli Folyamatos Csapda Kártyák, és addig ott maradnak, amíg "Jinzo" vagy a "Royal Decree" eltűnik.

A Csapda Szörnyeket jellemzően sürgős védelemre használják, hogy biztonsági játékot játsszanak az ellenfél ellen (a "Metal Reflect Slime" különösen hasznos e tekintetben), de szintén használják őket Áldozati Anyagként a magas Szintű szörnyekhez (a "Metal Reflect Slime" nagyon jó a "Level Eater"-rel kombinálva), mint pl. a "Monarch"-okhoz, és bizonyos esetekben felhasználhatók akár támadásokhoz is. Emellett, mivel nem számítanak szörnynek, amíg a játékos Paklijában vagy a Temetőjében vannak, néhány effekt működhet velük Csapda Kártyaként, míg a többi (pl. a "Morphing Jar #2" képessége) nem tekinti őket szörnynek. Ez hasznos lehet némely esetben (nézd meg az All-Out Attacks OTK-t).

A Csapda Szörnyek egy másik felhasználási módja a Szinkró Idézés vagy az Xyz Idézés. Mivel a legtöbb Csapda Szörny 4-es Szintű, felhasználhatók egy 5-8-as Szintű Szinkró Szörny gyors Szinkró Idézéséhez, vagy egy 4-es Rangú Xyz Szörny gyors Xyz Idézéséhez. A "Metal Reflect Slime", ami túl magas Szintű, hogy Szinkró Idézéshez használjuk, még felhasználható a 10-es Rangú Szörnyekhez, mint pl. "Superdreadnought Rail Cannon Gustav Max"-hoz. Viszont, ha kombinálod egy 1-es Szintű Tuner Szörnnyel, felhasználható a "Star Eater" Szinkró Idézéséhez. A "Shape Sister", egy 2-es Szintű Tuner, segítheti a Szinkró Idézéseket.

Az "Imperial Custom" elpusztíthatatlanná teszi a Folyamatos Csapda Kártyákat. Ha irányítod az "Imperial Custom" egy példányát és egy Csapda Szörnyet, a Csapda Szörnyedet nem lehet csatában vagy kártya hatás által megsemmisíteni. Ez a kombináció különösen jelentős a defenzív Paklikban.

A Csapda Szörnyek hasznosak lehetnek még az Uria Paklikban is, mivel valószínűleg több szörny támogatásra lesz szüksége, és ezek a kártyák nem csak gondoskodnak erről, de Áldozatként is felhasználhatók "Uria, Lord of Searing Flames" Megidézéséhez, sőt extra TP-hez is hozzájuttatják őt.

Ha a "Book of Moon"-t használják fel egy már aktív Csapda Szörny ellen, akkor a Csapda Szörny Csapda Kártyaként lefordul, de aktiválni lehet a következő körben.

Általában jó ötlet a "Trap Eater"-t, a "Double Snare"-t és a "Splendid Venus"-t egy olyan Pakli Mellék Paklijában tudni, ami ezen kártyák nagy koncentrációját használja, így képes leszel megsemmisíteni olyan lapokat, mint a "Royal Decree" és "Jinzo", amik használhatatlan kártyákat csinálnának a Csapda Szörnyeidből. A "Magic Planter" jól működik, ha az ellenfél "Jinzo"-t vagy egy olyan kártyát használ, ami negálja és használhatatlanná teszi. A "Magic Planter" lehetővé teszi, hogy elküldj a Temetőbe egy arccal-felfordított Folyamatos Csapda Kártyát a térfeledről, hogy felszabadítsd a zónáját, emellett 2 lapot is húzhatsz.

A "Judgment of Anubis" megtartása is nagyon jó, mert biztos lehetsz abban, hogy az olyan ellenfeled által irányított lapok, mint a "Mystical Space Typhoon", nem fognak téged megsebezni. Nem csak, hogy, ha az ellenfeled megpróbálja megsemmisíteni a Csapda Szörnyeid olyan kártyákkal, mint a "Dark Hole" vagy a "Lightning Vortex", akkor is használhatod ezt a kártyát, mivel az ellenfeled még mindig megpróbálhatja Varázs Kártyákkal megsemmisíteni a Csapda Szörnyeid.

Példa


Embodiment of Apophis

Tagjai


Forrás

Kommentek

Avatar
Jók ezek a csapdák,hasznosak tudnak lenni. Én is használok párat az egyik paklimba Proban és jól működnek. :D
Avatar
meg az animés "Gimmick Box" :D