Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Fúziós Idézés

A Dark Fusion, egy Fúziós Idéző kártya
A Fúziós Idézés (Fusion Summon, 融ゆう合ごう召しょう喚かん Yūgō Shōkan) a Fúziós Szörnyek Speciális Megidézésének a módja az Extra Pakliból a "Polymerization", vagy bármilyen más kártya effekt felhasználásával, ami kifejezetten kimondja, hogy az Idézés egy Fúziós Idézés.

Hogyan kell Fúziósan Idézni


Hogy Fúziósan idézzünk a "Polymerization"-t felhasználva, a Fúziós Szörnyön felsorolt Fúziós Anyagoknak a kezedben vagy a térfeleden kell lenniük. Ezután aktiválnod kell a "Polymerization"-t, válaszd ki a Fúziós Szörnyet az Extra Paklidból, küldd el a Fúziós Anyagokat a Temetőbe, majd Fúziósan Idézd meg a szörnyet a térfeledre.

Például, hogy Fúziósan Megidézzük a "Flame Swordsman"-t a "Polymerization"-t felhasználva, szükséged van a "Flame Manipulator"-ra és "Masaki the Legendary Swordsman"-re (a Fúziós Anyagokra) a térfeleden és/vagy a kezedben. Ezután aktiválod a "Polymerization"-t, kiválasztod a "Flame Swordsman"-t az Extra Paklidból, elküldöd a "Flame Manipulator"-t és "Masaki the Legendary Swordsman"-t a Temetőbe, és Fúziósan Megidézed a "Flame Swordsman"-t.

Polymerization
+ egy Fúziós Anyag
+ egy Fúziós Anyag
= egy Fúziós Szörny
További szabályok


Ha egy szörny Speciálisan Megidéződik az Extra Pakliból egy kártya hatása által, az nem számít Fúziós Idézésnek, hacsak nem azt írja a kártya. Például egy szörny Speciális Megidézése az Extra Pakliból "Cyber-Stein" felhasználásával nem számít Fúziós Idézésnek.

Normál esetben a Fúziós Szörnyeket nem lehet Speciálisan Megidézni a Temetőből vagy a Kivont Zónáról, kivéve, ha előtte megfelelően lettek Fúziósan Megidézve, mielőtt oda kerültek. Nem használhatod fel a "Re-Fusion"-t, hogy feltámassz egy olyan Fúziós Szörnyet, ami "Cyber-Stein"-nel lett Speciálisan Megidézve, vagy a "Fusion Guard"-dal a Temetőbe küldve. A Fúziósan Megidézett szörnyeket fel lehet támasztani a "Re-Fusion"-nal, hacsak másképp nincs meghatározva.

Alternatív metódusok


A "Polymerization" használatán kívül az alábbi kártyák bármelyikét fel lehet használni egy Fúziós Idézéshez. Ügyelj arra, hogy kövesd a kártya előírásait, hogy helyesen Idézd meg a szörnyet.


Fúzió Helyettesítő Szörnyek


Fő cikk: Fúzió Helyettesítő Szörnyek

Az animében


A Fúziós Idézés háttere a Yu-Gi-Oh! ARC-V-ben
A Yu-Gi-Oh! animében a Battle City Szabályok alatt, ami a Battle City bajnokság alatt volt érvényben, a Fúziós Szörnyek nem támadhattak ugyanabban a körben, mint amelyikben Megidéződtek. Ezt a 65. rész példázza, amikor Strings a "Quick Attack"-ot használja a "Humanoid Worm Drake"-en, hogy megkerülje ezt a szabályt a Yami Yugi elleni Párbajban. Ez a szabály nem létezik TCG/OCG-ben, és kivették a későbbi szériákból is.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!