Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Rituális Idézés

Az Advanced Ritual Art, egy Rituális Varázs Kártya
A Rituális Idézés (Ritual Summon, 儀ぎ式しき召しょう喚かん Gishiki Shōkan) egy Rituális Szörny Speciális Megidézésének a metódusa, ami egy Rituális Varázs Kártya hatását használja.

A Rituális Idézés általában Áldozatokat követel a térfeledről vagy a kezedből, melyek Szintje nagyobb vagy egyenlő a Megidézendő szörny Szintjénél. Ezek az Áldozatok a Rituális Varázs Kártya hatás határozatának a részeként teljesülnek be, semmint költségként.

Néhány kártya, mint az "End of the World", megköveteli, hogy a Feláldozott szörnyek összeadott Szintje pontosan megegyezzen a Rituális Szörny Szintjével. Néhány Rituális Varázs Kártyának speciális követelményei vannak, hogy végrehajthassunk velük egy Rituális Idézést, pl. az "Advanced Ritual Art" szörnyeket küldd el a Fő Pakliból a Temetőbe, míg a "Gishki Photomirror" ugyan nem Áldoz fel egyetlen szörnyet sem, de e helyett a játékosnak 500 Életpontot kell fizetnie a Rituális Szörny minden Szintje után.

A Rituálisan Megidézett szörnyet Speciálisan meg lehet Idézni a Temetőből, hacsak másképp nincs előírva.

Egy Rituális Idézés végrehajtása


A nyitott játék státusz alatt a Fő Fázisban, ha a körön lévő játékosnak van egy Rituális Varázs Kártya a kezében, vagy Lefordítva a térfelére, egy megfelelő Rituális Szörny a kezében, és más szörnyek a kezében és/vagy a térfelén, amelyek összeadott Szintje megfelel a Rituális Varázs Kártya követelményének, akkor a játékos aktiválhatja azt a Varázs Kártyát.

A Rituális Varázs Kártya határozatának megfelelően a játékos, aki aktiválta a kártyát, Feláldozza a szörnyeket a Varázs Kártya által meghatározott hely(ek)ről, amelyek összeadott Szintje megfelel a Rituális Varázs Kártya követelményének. A játékos Speciálisan Megidézi a Rituális Szörnyet a térfelére, arccal-felfordítva.

Hacsak a Rituális Varázs Kártya másképp nem írja elő, addig arccal-lefordított szörnyeket is fel lehet Áldozni. Ha a játékosnak nincs szabad Szörny Zónája, akkor legalább egy szörnyet a mezőről kell Feláldozni.

A szörnyek Feláldozása és a Rituális Szörny Rituális Idézése egy időben következik be. Így, ha akár a szörnyeket nem lehet Feláldozni, akár a Rituális Szörnyet nem lehet Megidézni, akkor egyik sem lesz végrehajtva.

Ha a Rituális Varázs Kártya aktiválása vagy hatása negálva lett (pl. a "Magic Jammer" vagy a "Spell Canceller" által), akkor a Rituális Szörny nem lesz Rituálisan Megidézve (sem felfedve), és egy szörny sem lesz Feláldozva.

Példa


A szükséges Rituális Varázs Kártya
+ egy 4-es Szintű Áldozat
+ egy másik 4-es Szintű Áldozat
= egy 8-as Szintű Rituális Szörny
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!