Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Szinkró Idézés

A Szinkró Gyűrűk
A Szinkró Idézés (Synchro Summon, シンクロ召しょう喚かん Shinkuro Shōkan, rövidítve Sシンクロ召しょう喚かん a kártya szövegekben a Duelist Alliance óta) a Szinkró Szörnyek Megidézésének a folyamata az Extra Pakliból, egy Tuner szörny és további nem-Tuner szörnyek felhasználásával.

Az animében a Szinkró Idézés alatt azt mondják, hogy a Tuner szörnyet összehangolják a többi szörnnyel.

A japán animében megannyi karakternek van éneke, ami gyakran egyedi hozzájuk és a Szinkró Szörnyeikhez, amit a Szinkró Idézés alatt mondanak el. Az ének előtt a Párbajozó bejelenti a használni kívánt szörnyeket, kezdve a nem-Tuner szörnyek Szintjeivel és neveivel, a legalacsonyabbtól a legmagasabb felé haladva, majd ezt követi a Tuner szörny Szintje és neve. Az angol szinkronban ezt megfordították; először a Tuner szörny neve hangzik el, és csak ez után a nem-Tunerek nevei.

Egy Szinkró Idézés alatt a Tuner szörny a Szintjével megegyező számú zöld gyűrűvé alakul át. Ezek a gyűrűk aztán "letapogatják" a nem-Tuner szörnyeket, amik először átváltoznak önmaguk ragyogó citromsárga körvonalává, mielőtt a Szintjeikkel megegyező számú csillagra esnének szét. Ezt követően egy fénysugár veszi körbe a csillagokat, ami áthalad a gyűrűkön, végül megjelenik a Szinkró Szörny. A Szinkró Idézés néhány különleges esetében a gyűrűk más színűek, de akár teljesen más formájúak is lehetnek, pl. amikor a "Shooting Quasar Dragon" Határtalan Gyorsított Szinkró Idéződött, a gyűrűk zöld helyett aranyszínűek voltak, vagy amikor a "Red Nova Dragon" Dupla Hangolódott, a Tuner szörnyek tűzgyűrűkké alakultak át, amik egy gömböt formáltak a nem-Tuner szörny körül. Amikor a "Malefic Paradox Dragon" Szinkró Idéződött, a Szinkró Gyűrűk feketék voltak, a nem-Tunerek lila körvonalat vettek fel, és a csillagokat a sötétség ciklonja vette körbe. Emellett a karaktereknek személyre szabott hátterük és más grafikájuk van a Szinkró Idézések alatt (legészrevehetőbben Vizornál).

A Yu-Gi-Oh! ARC-V-ben a Szinkró Idézés sokkal fejlettebbként jelenik meg, mint amilyen a Yu-Gi-Oh! 5D's-ben volt. Mint ahogy az látszik a fenti képen is, a Szinkró Gyűrűket több kisebb forgó téglalap veszi körbe, ami sokkal futurisztikusabb kinézetet kölcsönöz.

Hogyan Idézzünk meg egy Szinkró Szörnyet


Az 1. vagy a 2. Fő Fázisod alatt, amikor 1 általad irányított arccal-felfordított Tuner szörny és 1 vagy több arccal-felfordított nem-Tuner szörny összeadott Szintje pontosan megegyezik egy Extra Paklidban lévő Szinkró Szörny Szintjével, akkor végrehajthatsz egy Szinkró Idézést. A Tuner szörnyet és a nem-Tuner szörny(ek)et Szinkró Anyagoknak nevezzük.

Annak érdekében, hogy Szinkró Idézz egy Szinkró Szörnyet az Extra Paklidból (normál körülmények között), be kell jelentened a cselekvést és el kell küldened a Szinkró Anyagokat a Temetőbe. Miután elküldted a szörnyeket a térfeledről a Temetőbe, vedd ki a Szinkró Szörnyet az Extra Paklidból és helyezd el a térfeledre arccal-felfordított Támadó vagy Védekező Állásban. Xyz Szörnnyel viszont nem tudsz Szinkró Idézni. Egy Xyz Szörny Rangja nem a Szintje, így azoknak nincsenek Szintjeik. Éppen ezért azokat nem lehet Szinkró, Rituális és Xyz Idézéshez használni, hacsak közvetlenül nincs megnevezve a követelmény.

Példa


Egy 4-es Szintű Tuner szörny +
egy 4-es Szintű nem-Tuner szörny =
egy 8-as Szintű Szinkró Szörny

Még egy példa


Egy 3-as Szintű Tuner szörny +
egy 5-ös Szintű nem-Tuner szörny +
egy 1-es Szintű nem-Tuner szörny =
egy 9-es Szintű Szinkró Szörny


További szabályok


 • A Szinkró Idézés a Speciális Idézés egyik fajtája, mint a Fúziós, a Rituális és az Xyz Idézés.
 • A Szinkró Idézés mechanikája, ahogy végbemegy, nagyon hasonlít a Rituális Idézéshez, a Rituális Varázs Kártya szükségessége nélkül.
 • Szinkró Idézhetsz, miközben a "Macro Cosmos" játékban van. Ebben az esetben a Szinkró Anyagok kivonódnak. Emellett a Szörny Jelképek és a Csapda Szörnyek (és valószínűleg a Varázs Szörnyek is) felhasználhatók Szinkró Anyagként.
 • A Szinkró Szörnyek olyanok, mint a Fúziós Szörnyek. Ha már egyszer sikeresen Szinkró Idézve lettek, Speciálisan Megidézhetők a "Monster Reborn", a "Premature Burial", stb. által (ha az nem egy Nomi szörny). Ha a Szinkró Szörny Megidézés nélkül került a Temetőbe, pl. a "Gale Dogra" képessége által, akkor, amíg az nem kerül vissza az Extra Pakliba, nem tudod Speciálisan Megidézni.
 • Egy Szinkró Idézés végrehajtása nem indít el Láncot.
 • Nem használhatsz arccal-lefordított szörnyeket egy Szinkró Idézés végrehajtásához.
 • Negálhatsz egy Szinkró Idézést a "Black Horn of Heaven"-nel, a "Horn of Heaven"-nel, "Thunder King Rai-Oh"-val, a "Royal Oppression"-nel, stb.
  • Ebben az esetben a szörnyek még így is a Temetőbe kerülnek. A Szinkró Szörny nem számít sikeresen Megidézettnek, így nem támaszthatod fel a "Monster Reborn"-nal, vagy más hasonló effekttel. Ráadásul az olyan képességek, mint amilyen "Odin, Father of the Aesir"-é, sem aktiválódnak, mivel még nem érte el a mezőt és nem lett sikeresen Megidézve.
 • Ha egy Szinkró Szörny egy konkrét Csoportú Szinkró Anyagot követel (mint "Hydro Genex"), felhasználhatsz több Csoportú szörnyet is (mint "Elemental Mistress Doriado") Szinkró Anyagként.
 • A Szinkró Idézéshez használt szörny nem tekinthető sem Feláldozottnak, sem megsemmisültnek.
 • Szinkró Idézhetsz többször is egy körben, ha meg vannak a megfelelő szörnyek a térfeleden a végrehajtásához, mivel ez egy Speciális Idézés.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!