Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Kapcsolat Fúzió

Elemental HERO Neos a Miracle Contact grafikáján
A Kapcsolat Fúzió (Contact Fusion, コンタクト融ゆう合ごう Kontakuto Yūgō) egy nem hivatalos kifejezés, ami egy Fúziós Szörny Speciális Megidézését jelenti a saját Idézési folyamata révén, ami kijelenti, hogy "Nem használod a "Polymerization"-t".

Fúziós Szörnyek, melyek képesek a Kapcsolat Fúzióra:


Általános szabályok

Gladiator Beast Gyzarus, akit először Kapcsolat Fúzióval kell Speciálisan Megidézni
  • A Kapcsolat Fúzió nem Fúziós Idézés, mivel ez egy beépített Speciális Idézés. A Kapcsolat Fúzió általi Speciális Idézés megkísérlése megnyitja az Idézés negáló lehetőséget, de nem indít el Láncot.
  • Mindegyik szörnynek, ami részt vesz a Speciális Idézésben, azon játékos térfelén kell lennie, aki végrehajtja a Kapcsolat Fúziót ("Chimeratech Fortress Dragon" esetében nem), és nem cserélheti le Fúzió Helyettesítő Szörnyekre.
  • Ha egy olyan szörny arccal-lefordítva van, amit fel akarsz használni egy Kapcsolat Fúzióhoz, ami visszakeveri a Fúziós Anyagokat a Pakliba, fel kell azt fedned, mielőtt belekevered a Pakliba, hogy az ellenfeled le tudja ellenőrizni a kártya identitását.
    • Ez fölösleges az olyan Kapcsolat Fúziónál, ami kivonással vagy Temetőbe küldéssel megy végbe, mivel a Fúziós Anyagok nyilvánosan ellenőrizhetőek lesznek.
  • Mint a legtöbb Extra Paklis szörnyet, úgy a Kapcsolat Fúziót használó Fúziós Szörnyeket is Speciálisan meg lehet Idézni a Temetőből vagy az ún. Kivont Zónáról, amennyiben először sikeresen lettek Speciálisan Megidézve az Extra Pakliból Kapcsolat Fúzió révén. (Mint a legtöbb Extra Paklis szörny esetében, ez nem érvényesül, ha a szörny visszakerült az Extra Pakliba. Ebben az esetben a szörnyet újra Kapcsolat Fúzióval kell Speciálisan Megidézni.)

Történet


Ezen Idézés első megjelenése az eredeti Yu-Gi-Oh! mangában volt, amiben különleges szörnyeket össze lehetett olvasztani Fúziós Szörnyekké a "Polymerization" használata nélkül. Az első szörny, ami ezzel a módszerrel lett Megidézve, "Valkyrion the Magna Warrior" volt. Ellentétben a "Polymerization" általi Fúzióval, az e módszerrel létrehozott szörnyek támadhatnak ugyanabban a körben, amelyikben létrejöttek.

Ezt a kifejezést először a Power of the Duelist-ben vezették be széles körben, és egy hivatalos kifejezéssé lett a Yu-Gi-Oh! GX animében, hogy leírják vele a "Neos" Fúziós Szörnyek Speciális Megidézésének a metódusát, melyek a Fúziós Anyagok mezőről a Pakliba történő visszakeverésével Idéződnek meg. Ezt a kifejezést a játékosok később a "Gladiator Beast" Fúziós Szörnyekre is alkalmazták, mivel azok a szörnyek ugyanezzel a metódussal Idézik meg Speciálisan önmagukat.

Ez a kifejezés soha nem jelent meg szabálykönyvben vagy kártya effekt leírásban, viszont megjelenik "Elemental HERO Neos" leírásában, és gyakran használják szabályokban is.

Erre a Speciális Idézésre úgy is lehet tekinteni, mint a Szinkró Idézés előfutárára, mivel csak a megfelelő szörnyekre van szüksége a mezőn, illetve a megfelelő szörnyre az Extra Pakliban, bármilyen Varázs Kártya támogatása nélkül (mint ahogy a Rituális Idézéseknél és a hagyományos Fúziós Idézéseknél).
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!