Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Fúzió Helyettesítő Szörny

A King of the Swamp, egy Fúzió Helyettesítő Szörny
A Fúzió Helyettesítő Szörny (Fusion Substitute Monster, 融合素材代用モンスター Yūgōsozai Daiyō Monsutā) egy olyan képességgel rendelkező szörny, ami megengedi, hogy kicseréld egy konkrétan megnevezett Fúziós Anyagra egy Fúziós Szörny Fúziós Idézésénél, feltéve, ha a többi szörny megfelelő.

Fúzió Helyettesítő Szörnyeket nem lehet felhasználni:

  • Olyan Fúziós Szörnyeknél, melyeket csak Speciálisan lehet Megidézni az Extra Pakliból a rajta felsorolt Fúziós Anyagok mezőről való eltávolításával (Kapcsolat Fúzió), mint "Elemental HERO Neos"-szal, valamint a "Gladiator Beast" és a "VWXYZ" Fúziós Szörnyeknél.
  • Olyan Fúziós Szörnyeknél, melyek kimondják, hogy "Először Fúziósan kell Megidézni a fent leírt Fúziós Anyag Szörnyekkel." vagy "Fúziósan kell Megidézni a fent leírt Fúziós Anyag Szörnyekkel, és nem lehet más módon Speciálisan Megidézni.", mint "Gem-Knight Ruby" és "Rainbow Neos" esetében.
    • A Fúzió Helyettesítő Szörnyeket nem lehet felhasználni olyan szörny Fúziós Idézéséhez, ami kimondja, hogy "E szörny Fúziós Idézését csak a fent leírt Fúziós Anyag Szörnyekkel lehet végrehajtani.", de a "Hex-Sealed Fusion" széria szörnyeit fel lehet használni ezen szörnyek Speciális Idézéséhez a Gyújtó Effektjük miatt, mivel az nem Fúziós Idézés.
  • Olyan Fúziós Szörnyeknél, melyek nem neveznek meg konkrét Fúziós Anyagot, mint az "Ojama Knight" és "Evil HERO Dark Gaia".
    • Ha a Fúziós Szörnynek van megnevezett és meg nem nevezett Fúziós Anyag Szörnye is (mint pl. "Ultimate Ancient Gear Golem"-nek), akkor a Fúzió Helyettesítő Szörnyet fel lehet használni, de csak a konkrétan megnevezett Fúziós Anyag Szörnyként.
  • Olyan Fúziós Idézésnél, ami már felhasznált egy Fúzió Helyettesítő Szörnyet.
  • "A "Cyberdark Impact!" általi Fúziós Idézésnél, mert a szörnyek, amiket Fúziós Anyagokként kell felhasználni, konkrétan meg vannak nevezve a Fúziós Idézést végrehajtó kártyán.

A képesség, ami lehetővé teszi a Fúzió Helyettesítő Szörny kicserélését a Fúziós Anyaggal, nincs osztályozva. Ez aktiválódik a mezőn (arccal-lefordítva is), a kézben és a Temetőben. Nem aktiválódik viszont a Fő Pakliban, vagy amíg ki van vonva, így az ilyen képességet nem lehet a "Future Fusion"-nel vagy a "Parallel World Fusion"-nel használni.

Fúzió Helyettesítő Szörnyek


SzörnyTámogatás
"Beastking of the Swamps"Fúziós Szörny
"Goddess with the Third Eye"Fúziós Szörny
"King of the Swamp"Fúziós Szörny
"Mystical Sheep #1"Fúziós Szörny
"Shaddoll Core""Shaddoll"
"The Dark - Hex-Sealed Fusion"Fúziós Szörny, SÖTÉT
"The Earth - Hex-Sealed Fusion"Fúziós Szörny, FÖLD
"The Light - Hex-Sealed Fusion"Fúziós Szörny, FÉNY
"Versago the Destroyer"Fúziós Szörny

Alternatív névként kezelve


Néhány kártya úgy tudja helyettesíteni a Fúziós Anyag Szörnyeket, hogy felveszi annak a nevét.

Például "Elemental HERO Prisma" el tud küldeni egy Fúziós Szörny kártyán felsorolt Fúziós Anyag Szörnyet a Temetőbe, hogy felvegye azon kártya nevét. Mivel azon kártya neveként van kezelve, és nincs kicserélve Fúziós Anyaggal, így az nem Fúzió Helyettesítő Szörny és helyesnek tekinthető, tehát felhasználható az olyan szigorú Fúziós Anyagokkal rendelkező szörnyek Fúziós Idézéséhez, mint a "Cyber End Dragon" és a "Cyber Blader". Emellett annál a Fúziós Idézésnél, amiben a Fúzió Helyettesítő Szörny érvényes, az felhasználható még egyként ugyanabban a Fúziós Idézésben.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!