Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Démon - Fiend

Démon (Fiend)
A Démon (Fiend, 悪魔 Akuma) egy Szörny-Típus, melybe - értelemszerűen - a démonokra, ördögökre emlékeztető kártyák tartoznak, továbbá számos aljas, gonosz szándékú lény is. Ezeket a szörnyeket a "Yami", valamint a gyakrabban használt "The Gates of Dark World" és az "Archfiend Palabyrinth" Mező Varázslapok erősítik fel. A legtöbb Démon-Típusú szörnyre a "Mystic Plasma Zone" is hatással van lévén, hogy a legtöbben SÖTÉT Csoportba tartoznak. Képességeik jellemzően akadályozzák vagy büntetik az ellenfelet, de a saját játékosuk hátrányára is válhatnak. Egyes Démon-Típusú szörnyek együttműködnek, míg mások Feláldozzák magukat vagy más lapokat, megint mások Életpontot követelnek képességeik érvénybe léptetéséhez. Nagy számban vannak azok a szörnyek és Varázslapok, amelyek Démon-Típusú Jelképeket idéznek a mezőre, melyek Áldozatként és szimplán védőpajzsként is felhasználhatóak. Jellemzően Démonokat használt PániK és Yami Bakura, de Yugi Muto néhány ismert szörnye is ebbe a Szörny-Típusba tartozik. Démon-Típusú szörnyek szükségesek például "Raviel, Lord of Phantasms" megidézéséhez, aki maga is Démon.

A Démon-Típusú szörnyeknek saját struktúrált paklijuk is van: a Structure Deck: Gates of the Underworld.

Démon archetípusok az "Archfiend", a "Dark World", az "Evil HERO", a "Djinn of Rituals", a "Fabled", a "Steelswarm", a "Wicked God", a "Resonator", a "Crashbug", a "D/D" és az "Infernoid". Az LV Szörnyek néhány tagja, például a "Dark Lucius" és a "Dark Mimic" szintén Démon-Típusú szériák. A "Kuri" széria ugyan nem teljességében épül Démonokra, mégis jelentős számban találhatóak közöttük.

Példa


Dark Necrofear
Forrás

Kommentek

Avatar
én is rüheltem a necrofeasrt brutális a kinézette
ja meg a manga leirása is durva ezt elfejtettem mellé irnni :D

Ne duplapostolj, használd a szerkesztés funkciót... Mod!
Avatar
Én kiskoromba féltem tőle. Mikor vettem egy paklit, és benne volt, gyorsan elcseréltem. Ugyan ez a helyzet volt "Jinzo"-val is. Rémisztőek.
Avatar
Akár. Szerintem legalábbis ez a legvalószínűbb, már csak azért is, mert Bakura okkult paklijának része. Bár ennek a szörnynek a neve eredetileg "Dark Necrophilia" volt, úgyhogy lehet még ezt tovább is gonodlni :D
Avatar
Olyan, mint egy asszony lelke, aki a halott gyerekét tartja a kezében és bosszúra szomjazik...
Avatar
Nekem az egyik kedvencem, részben pont a kinézete miatt. És az eredeti animében amikor Bakura lehívja a mezőre, na az igazán creepy pillanat ^^
1 - 5 | 6 - 6