Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Sárkány - Dragon

Sárkány (Dragon)
A Sárkány (Dragon, ドラゴン Doragon) egy Szörny Kártya Típus. A Sárkányok a legerősebb, egyben kulcsfontosságú szörnyei számos olyan paklitípusnak, amelynek máskülönben semmi köze sem lenne a Sárkányokhoz. Mióta útjára indult a Yu-Gi-Oh! Kereskedelmi Kártyajáték, a Sárkányok egyik ismérve, hogy minden más Szörny-Típusnál magasabb TP-vel rendelkeznek (és emellett az egyik legnépszerűbb típus is). Minden Csoportban találhatóak Sárkány-Típusú szörnyek (kivéve az ISTEN Csoportot, ennek ellenére a három "Isteni Bestia" közül kettő, a "The Winged Dragon of Ra" és "Slifer the Sky Dragon" erősen sárkányra emlékeztet). Sárkány-Típusú VÍZ szörnyből nemigen akad, bár olyan neves Sárkányok, mint a "Mythic Water Dragon", "Tidal, Dragon Ruler of Waterfalls" és "Trishula, Dragon of the Ice Barrier" ebbe a Csoportba tartoznak.

A játék talán legikonikusabb Sárkánya a "Blue-Eyes White Dragon", de mellette van néhány Fúziós, Szinkró, Xyz és Pendulum Szörny is, melyek méltán híresek. Ilyenek például a "Five-Headed Dragon", a "Dragon Master Knight", a "Blue-Eyes Ultimate Dragon", a "Stardust Dragon", a "Black Rose Dragon", "Trishula, Dragon of the Ice Barrier", a "Shooting Quasar Dragon", "Beelze of the Diabolic Dragons", a "Void Ogre Dragon", "Number 107: Galaxy-Eyes Tachyon Dragon", "Number 95: Galaxy-Eyes Dark Matter Dragon", az "Odd-Eyes Pendulum Dragon" és az "Odd-Eyes Rebellion Dragon".

A Sárkány Szörny-Típushoz öt struktúrált pakli is kötődik. Ezek: a Dragon's Roar, a Rise of the Dragon Lords, a Dragunity Legion, a Dragons Collide és a Saga of Blue-Eyes White Dragon Structure Deck.

Sárkány-Típusú archetípusok: a "Majestic", a "Hieratic", a "Horus the Black Flame Dragon", a "Blue-Eyes", a "Red-Eyes", a "Galaxy-Eyes", az "Odd-Eyes" és a "Dragon Ruler". Ez utóbbi a játék egyik legerősebb archetípusa; annak ellenére, hogy lekorlátozta a 2014. januári tiltólista, még mindig nagy kihívást jelentett ellenük játszani, merthogy mindegyik sárkány a saját Csoportjának nyújtott támogatást, következetesebbé téve bizonyos paklikat. "Number 95: Galaxy-Eyes Dark Matter Dragon" kiadása végül megpecsételte sorsukat, és Tiltott státuszba kerültek.

A trend szerint a multi-Típusú archetípusoknak van egy ütőkártyájuk, ami rendszerint Sárkány-Típusú. Például:


Az első négy Yu-Gi-Oh! animében és mangában a főszereplők riválisainak ász szörnyei mind Sárkány-Típusúak voltak; Seto Kaibának a "Blue-Eyes White Dragon", Chazz Princeton az "Armed Dragon"-öket (a mangában a "Light and Darkness Dragon"-t) használta, Jack Atlas Turbo Párbajokban használt paklija a "Red Dragon Archfiend" Megidézésére fókuszált, míg a földi paklija több sárkánnyal operált, ilyenek a "Strong Wind Dragon", a "Vice Dragon", és az "Exploder Dragonwing". Emellett Kite Tenjo ásza a "Galaxy-Eyes Photon Dragon". Az ötödik sorozatban furcsamód megfordították ezt a hagyományt, és a főszereplő, Yuya Sakaki - az ő dimenziós hasonmásaival egyetemben - egyedüliként használ Sárkányokat, többnyire az "Odd-Eyes Pendulum Dragon"-t.

Sárkány-alapú Paklik


"LV" Sárkány Paklik


Néhány Sárkány pakli az "LV" Sárkányokra, vagyis az "Armed Dragon"-ökre és a "Horus the Black Flame Dragon" szörnyekre alapoz. Általában az ilyen Paklik a szörnyek Szintjének gyors felemelését tűzik ki célul. Hogy megvédjük a magasabb Szintű szörnyeinket a Csapdalapoktól, használható a "Royal Decree", "Jinzo", a "Trap Stun" vagy a "King Dragun". A "Horus the Black Flame Dragon" lapok eleve védelmet élveznek a Varázslapok ellen, és ismertek a hírhedt "Hórusz-rendelet" lezárásról. A "Horus the Black Flame Dragon" és az "Armed Dragon" kártyákat még kombinálni is lehet egy olyan paklit létrehozva, mely nemcsak lezárja az ellenséges Varázs és Csapda Kártyákat, de még az ellenfél utadban álló szörnyeit is az irányításod alá vonhatod.

Sárkány Fúzió Paklik


Ezek a paklik az olyan Fúziós Szörnyek lehívására törekednek, mint a "Five-Headed Dragon", a "King Dragun", a "Blue-Eyes Ultimate Dragon", és néha a "Dragon Master Knight" vagy a "Blue-Eyes Shining Dragon". Ezen célok eléréséhez gyakran használják a "Dragon's Mirror"-t vagy a "Future Fusion"-t. Amennyiben a "King Dragun"-t gyorsan szeretnéd Megidézni, a többi megfelelő Fúzió Helyettesítő Szörny mellett a "The Dark - Hex-Sealed Fusion" nagy segítség lehet.

Káosz Sárkány


A játék egyik legnépszerűbb paklitípusa. Kombinálja a "Chaos" szörnyeket a "Red-Eyes Darkness Metal Dragon"-nel. Ez a pakli arra fókuszál, hogy a "Red-Eyes Darkness Metal Dragon"-t, a "Lightpulsar Dragon"-t és a "Chaos Sorcerer"-t vagy a "Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning"-et előhívja; fő offenzív stratégiája azon alapul, hogy kivonja az ellenfél vagy a saját kártyáinkat, hogy Speciálisan Megidézze a kulcsszörnyeket. Használható még "Raiden, Hand of the Lightsworn", "Lyla, Lightsworn Sorceress", a "Card Trooper" és a "Darkflare Dragon", hogy szörnyeket küldjenek a Temetőbe a "Lightpulsar Dragon" Megidézéséhez, vagy hogy felgyorsítsák a stratégiát és a játékos mihamarabb lehívhassa a "Dark Armed Dragon"-t és/vagy a "Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning"-et. Amennyiben jól alkalmazzák, néhány kör alatt könnyedén elő lehet hívni a pakli legerősebb szörnyeit.

Ez a pakli főként a pusztító képességekkel rendelkező erős szörnyek Speciális Megidézésére összpontosít, hogy azok felülmúlják az ellenfél szörnyeit, és OTK-t hajtsanak végre. Továbbá képes 8-as Szintű Szinkró Szörnyek létrehozására is a "White Dragon Wyverburster", a "Black Dragon Collapserpent", "Raiden, Hand of the Lightsworn" és a "Plaguespreader Zombie" együttműködésével. A "Lightpulsar Dragon", "Caius the Shadow Monarch" és a "Chaos Sorcerer" pedig egy 6-os Rangú szörny Xyz Idézéséhez szolgálnak alapanyagul, miután használták a képességeiket.

Példa

Blue-Eyes White Dragon
Forrás

Kommentek

Avatar
Nekem mindig is a Sárkányok lesznek a kedvenc szörny tipusom.
Avatar
A Sárkányok az egyik kedvenc szörny típusom a Varázslók mellett. :)