Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Dinoszaurusz - Dinosaur

Dinoszaurusz (Dinosaur)
A Dinoszaurusz (Dinosaur, 恐竜 Kyouryuu) egy Szörny-Típus, mely a brutális erőre támaszkodik, és csak alkalmanként Szörny Képességekre, melyek segítik a játékost érvényesülni a párbajban. Számos magas Szintű Dinoszaurusz-Típusú szörny létezik, úgyhogy az alap stratégia az ilyen paklikban az, hogy mihamarabb megidézzük ezeket a szörnyeket olyan lapok segítségével, mint a "Hunting Instinct" vagy a "Big Evolution Pill", túlszárnyalva ezzel erőben az ellenfél szörnyeit, még mielőtt azok képesek lennének védekezni. A Dinoszauruszok túlnyomórészt FÖLD Csoportúak (például a pteoszaurusz és az arra emlékeztető szörnyek a SZÉL Csoportba tartoznak), viszont a "Jurrac" archetípus megjelenésével számos TŰZ Dinoszaurusz is megjelent, amiket az "Evolsaur" archetípus, "Number 61: Volcasaurus" és "Pyrorex the Elemental Lord" követett. Dinoszaurusz-Típusú szörnyekkel Rex Raptor, Tyranno Hassleberry, valamint Scorch és Chills játszottak.

A Dinoszauruszok vetélytársak néhány Szörny-Típussal (beleértve az extrém erős Nomi szörnyeket, magas Szintű Fúziós Szörnyeket vagy Sárkányokat), melyek másokat túlszárnyaló, brutális erő birtokában vannak. Köztük található meg az egyetlen szörny, melyre nem igaz a "3000-es TP szabálya", ez pedig a "Super Conductor Tyranno"; Mező Varázslapjuk, a "Jurassic World" magasabb TP-t és VP-t biztosít a számukra, mint bármelyik másik Szörny-Típusnak, erőteljes keresőjükkel; a "Fossil Dig"-gel pedig bármelyik 6-os Szintű Dinoszauruszt a kezébe veheti a játékos. Van egy "Elemental Lord" szörnyük is, "Pyrorex the Elemental Lord". Ráadásul szörnyeket is képesek kikeresni a "Miracle Jurassic Egg" használatával, amely Számlálókra építkezik, hogy aztán önmagát feláldozva lehívjon maga helyett egy másik Dinoszaurusz-Típusú szörnyet, és ott van még a "Babycerasaurus", ami kombinálható a "Torrential Tribute"-tal és a "Dark Hole"-lal. Ellentétben a legtöbb olyan Szörny-Típussal, melyeknél fennáll annak a kockázata, hogy a magas Szintű szörnyek használhatatlanná válnak a kézben, a Dinoszauruszok számára számos lehetőség adott, amivel megfelelhetnek az áldozati követelményeknek. A Dinoszauruszok és az őket támogató lapok közül akad néhány, ami képes az egész mezőt letakarítani. Ilyen például a "Jurrac Meteor", a "Volcanic Eruption" ás a "Jurrac Impact".

A "Jurrac", az első Dinoszaurusz archetípus a Duel Terminal - Demon Roar God Revival!!, a Duel Terminal - Champion of Chaos!!, a Duel Terminal - Dragunity of the Hurricane, és a Duel Terminal - Charge of the Genex kiadásokban jelent meg OCG-ben, TCG-ben pedig a Hidden Arsenal 2, 3, és 4 tartalmazta ezeket a lapokat. A "Jurrac"-ok harcra és alacsony Szintű szörnyek lehívására koncentrálnak, és felölel minden Dinoszaurusz-Típusú Hangolódót és Szinkró Szörnyet.

Az "Evol" egy új multi-Típus, amely a Dinoszaurusz-Típusú "Evolsaur" szörnyeket foglalja magába. A Hüllő-Típusú "Evoltile" szörnye Speciális Idézik ("átfejlődnek", ha úgy tetszik) "Evolsaur"-okká, kiváltva ezzel az "Evolsaur"-ok képességét. Például ha egy "Evoltile" szörny "átfejlődik" "Evolsaur Diplo"-vá, az képes elpusztítani az ellenfél egyik Varázs- és Csapdalapját. A Dinoszaurusz-Típusú "Evolsaur" szörnyek főként Xyz Alapanyagként használatosak egy Sárkány-Típusú "Evolzar" Xyz Idézése végrehajtása céljából. "Evolzar Laggia" például 2 db 4-es Szintű Dinoszauruszt igényel, és képes 2 Xyz Alapanyagot eltávolítani magáról, hogy negáljon és elpusztítson egy Varázs- vagy Csapdalapot, illetve egy Normál vagy Speciális Idézést.

Az egyik egyedi Dinoszaurusz-Típusú szörny, a "Tyranno Infinity" kemény 1000 TP-t kap minden Kivont Dinoszaurusz után, életképesebbé téve a Dinoszauruszokat még a "Macro Cosmos" és a hozzá hasonló kártyák negatív hatásai ellenére is. De a "Tyranno Infinity" remekül működik még a "Survival Instinct"-tel is; ez a kettő párosítva azonnal véget is vethet a párbajnak, ha jókor használjuk. A "Babycerasaurus" kombinálható a "Skull Lair"-rel, hogy egy időben szabaduljunk meg ellenséges szörnyektől és erősítsük fel a "Tyranno Infinity"-t.

A Nintendo GameCube-ra kiadott Yu-Gi-Oh! The Falsebound Kingdom játékban a Dinoszaurusz-Típusú szörnyek Sárkány-Típusú szörnyekként vannak kezelve.

Archetípusok


Tiszta Dinoszaurusz-alapú

  • "Jurrac"

Multi-Típusok


Játékstílus


A Dinoszaurusz-Típusú szörnyeknek korábban igen kevés támogató lapja volt, melyek bizonyos szintig voltak csak hasznosak, viszont az "Evolzar" Xyz Szörnyek (melyeket a "Rescue Rabbit"-tel könnyedén megidézhetünk) támogatói sokkal életképesebbé tették ezt a Szörny-Típust.

A "Rescue Rabbit" közbenjárásával lehívhatunk 2 db 4-es Szintű Dinoszauruszt a Paklinkból, hogy Xyz Idézzük velük vagy "Evolzar Laggia"-t, ami képes negálni egy szörny Idézését vagy egy Varázs-/Csapdalap aktiválódását, vagy pedig "Evolzar Dolkka"-t, aki a Szörny Képességeket negálja.

A "Tour Guide From the Underworld" használható "Leviair the Sea Dragon", "Number 17: Leviathan Dragon", "Wind-Up Zenmaines" vagy "Number 20: Giga-Brilliant" Megidézéséhez.Példa


Jurrac Tyrannus
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!