Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Normál Szörny

Különféle Normál Szörnyek a The Law of the Normal grafikáján
A Normál Szörnyek (Normal Monsters, 通つう常じょうモンスター Tsūjō Monsutā) citromsárga színű Fő Pakli szörnyek, szörny képességek nélkül. A kártya leírás dobozban (ami az Effekt Szörnyek képességeit tartalmazza) a Normál Szörnyekről egy rövid leírás található.

Csak a citromsárga háttérrel rendelkező Szörny Kártyák számítanak Normál Szörnyeknek. Vannak Tuner és Pendulum Normál Szörnyek is, mint a "Tune Warrior" és a "Flash Knight". A nem-Effekt Fúziós, Rituális, Szinkró és Xyz Szörnyek nem számítanak Normál Szörnyeknek. Néhány nem-Normál Szörnyet úgy is lehet kezelni, mint kártya effekttel rendelkező Normál Szörnyet, leginkább a Gemini Szörnyeket és a Csapda Szörnyeket.

A Normál Szörnyeken olvasható kártya szöveg (vagy leíró szöveg) mindössze illusztrációs célokat szolgál, és nincs kihatása a játékmenetre (kivéve a "Summoned Skull"-on és a "Beast of Talwar"-on, melyeknek archetípus feltételük van, ami az "Archfiend" archetípusba sorolja őket). Ezek a szövegek arról adnak leírást, hogy a szörny hogyan kapcsolódik a többihez a játékban, mint pl. "Opticlops" leíró szövegének az esetében, ami kifejezetten kimondja, hogy "Dark Ruler Ha Des"-t szolgálja.

Játékstílus


Habár nincsenek velejáró képességeik, néhány Varázs és Csapda hatás vagy Szörny képesség összefüggésben áll bizonyos Normál Szörnyekkel. Például a "Dark Magic Attack" csak a "Dark Magician"-nel használható; a "Huge Revolution"-t csak 3 konkrét szörnnyel a mezőn lehet aktiválni; míg az "X-Head Cannon", a "V-Tiger Jet" és a "Dark Blade" három konkrét Unió Szörny célpontjai (valójában több: "Y-Dragon Head", "Z-Metal Tank", "W-Wing Catapult", "Kiryu" és "Pitch-Dark Dragon").

A Normál Szörnyek általános használatra néhány nagyon erős támogató kártyában részesültek, mint a "Birthright", a "Summoner's Art", a "Knight of the Red Lotus", "Princess Cologne", "Terratiger, the Empowered Warrior", "Ventdra, the Empowered Warrior", a "White Tiger Summoner", a "Blue Dragon Summoner", a "Dark Factory of Mass Production" és a "Creepy Coney". A "Dragon Horn Hunter" és a "Lancephorhynchus" Normál Pendulum Szörnyek támogatják a Normál Szörnyeket. A "Thunder End Dragon"-nek erős képessége van, de 2 Normál Szörny szükséges az Xyz Idézéséhez.

A "Rescue Rabbit" Speciálisan Megidézhet 2 db 4-es vagy kisebb Szintű Normál Szörnyet a Pakliból, ami gyors hozzáférést biztosít az Xyz Szörnyekhez. Ez a képesség nagyon hasznos, és a Dino Rabbit Paklik teljesen e köré épülnek fel.

Néhány Normál Szörny támogatás az alacsony Szintű Normál Szörnyekre fókuszál (kimondottan a 3-as és alacsonyabb Szintűekre). Vannak olyan lapok, melyek lehetővé teszik az alacsony Szintű Normál Szörnyek nagy számú Speciális Idézését a Pakliból (ilyen pl. a "Human-Wave Tactics" és az "Enchanting Fitting Room"), hogy aztán felerősítsd olyan kártyákkal, mint a "Triangle Power", az "Amulet of Ambition" és a "Sword of the Soul-Eater", vagy hogy felhasználd arra, hogy megszabadulj az ellenfél kártyáitól az olyan kártyákkal, mint a "The Law of the Normal".

Példa


Dark Magician


Érdekességek


 • A Normál Szörnyek voltak a leggyakoribb szörnyek, amikor a Duel Monsters kártyajáték megjelent a mangában, és amikor kiadták OCG-ben és TCG-ben, de ahogy a játék stratégiája fejlődésnek indult, az Effekt Szörnyek váltak gyakoribbá, így egyre kevesebb Normál Szörnyet adtak ki vagy nyomtattak újra. Manapság néhány Kiegészítő Csomag tartalmaz ugyan Normál Szörnyet, de azok is csak keveset.
  • A Yu-Gi-Oh! 5D's 121. részében Jack Atlas említette ezt.
 • A legmagasabb TP-jű Normál Szörny a "Blue-Eyes White Dragon", 3000 TP-vel. A "Labyrinth Wall"-nak, az "Aqua Madoor"-nak és a "Millennium Shield"-nek van a legmagasabb VP-je, ami 3000. "Rabidragon"-nek van a legnagyobb összeadott TP-je és VP-je, 2950 TP-vel és 2900 VP-vel.
 • A "Thousand-Eyes Idol" a legalacsonyabb státusszal bíró Normál Szörny, mivel 1-es Szintű, 0 TP-je és 0 VP-je van.
 • "Noble Knight Artorigus"-nak van a leghosszabb leíró szövege az összes Normál Szörny között, és ő az egyetlen, aminek egy vers a leíró szövege.
 • A "White Duston"-nak van a legrövidebb leíró szövege az összes Normál Szörny között.
 • "Foucault's Cannon" az első effekttel rendelkező Normál Szörny, mivel van Pendulum Hatása.
 • A "First of the Dragons" az első Fúziós Szörny, ami nem konkrét Normál Szörnyet sorol fel Fúziós Anyagként.
 • Az "Azure-Eyes Silver Dragon" az első Szinkró Szörny, ami Normál Szörnye(ke)t követel Szinkró Anyagként.
 • A "Thunder End Dragon" az első Xyz Szörny, ami Normál Szörnyeket követel Xyz Anyagként.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!