Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Fúziós Szörny

Egy Fúziós Szörny, a Dragon Master Knight
A Fúziós Szörnyek (Fusion Monsters, 融ゆう合ごうモンスター Yūgō Monsutā) a Szörny Kártyák egyik típusa, ami két vagy több szörny egyesítését reprezentálja. A kártya keretének színe ibolya. Ezek a kártyák az Extra Pakliban foglalnak helyet.

Hogy Megidézhessük, a Fúziós Szörnyek megkövetelik a játékostól, hogy a rajta felsorolt Fúziós Anyag Szörnyek a kézben vagy a térfélen legyenek, vagy némely esetben a Pakliban, a Temetőben vagy az ellenfél térfelén. Ez után szükségük van egy olyan kártya hatás aktiválására, mint pl. a "Polymerization", ami lehetővé teszi a játékos számára a Fúziós Idézést.

Egyetlen Fúziós Anyag Szörnyet helyettesíteni lehet egy Fúzió Helyettesítő Szörnnyel a Fúziós Idézésben, hacsak a Fúziós Szörny Kártya másképpen nem rendelkezik.

Mint ahogy a többi Extra Paklis szörny, a Fúziós Szörnyek sem létezhetnek a kézben vagy a Fő Pakliban (még kártya hatásokkal sem). Ha egy Fúziós Szörny a kézbe vagy a Fő Pakliba kerülne, ahelyett visszatér az Extra Pakliba. Ha egy olyan kártya érvényesül, mint a "Transmigration Break" vagy a "Degenerate Circuit", az felülírja a Fúziós Szörnyek Extra Pakliba visszatérő adottságát.

Mint ahogy a többi Extra Paklis szörny, ha egy Fúziós Szörny először nem lett Fúziósan Megidézve, akkor nem lehet Speciálisan Megidézni a Temetőből, vagy amíg ki van vonva (hacsak nem kínál fel egy másik lehetőséget a Speciális Idézésére).

Van néhány Fúziós Szörny, melyeknek speciális Idézési Feltételeik vannak. Például az "Elemental HERO" Fúziós Szörnyeknek van egy záradéka, ami nem engedi Speciálisan Megidézni, amíg nem lettek Fúziósan Megidézve. Ez kizárja őket abból is, hogy Speciálisan Megidézhessük akár a Temetőből, akár a kivonásuk alól. Mások nem engedik a Fúzió Helyettesítő Szörnyek használatát, így az eredeti Fúziós Anyagokat követelik meg, mint "Rainbow Neos" is.

Történet


Eredetileg a Fúziós Szörnyek helyes Megidézésének a módja csak a Fúziós Idézésen keresztül a megfelelő Fúziós Anyag Szörnyekkel és a "Polymerization" Varázs Kártyával volt lehetséges. Most már rengeteg módja van egy szörny Fúziós Idézésének és megannyi különféle kártya teszi lehetővé a játékosok számára a Fúziós Idézést.

A Yu-Gi-Oh 5D's-től kezdve a Fúziós, valamint a Rituális Szörnyek kevesebbszer szerepeltek, látszólag Szinkró Szörnyekkel helyettesítették őket.

A Duel Terminal – Pulse of Trishula-val a Fúziós Szörnyek elkezdtek visszatérni, "Naturia Exterio"-val kezdve. A Duelist Revolution-ben, a Starstrike Blast-ben és a The New Challengers-ben még 5 Fúziós Szörny kapott helyet: "Ultimate Axon Kicker", "Dragon Knight Draco-Equiste", "Gaia Drake, the Universal Force", "Supreme Arcanite Magician" és "Naturia Gaiasteleoh". Ők hatan a Fúziós Szörnyek következő evolúciója. Az első evolúció a szabványos Fúzió volt, amihez kettő átlagos szörny szükséges, ilyen pl. a "Flame Swordsman". A Fúziós Szörnyek második evolúciójához már legalább egy másik Fúziós Szörny szükséges, mint pl. a "Dragon Master Knight"-hoz. A harmadik, és jelenleg a leggyakrabban használt evolúcióhoz már szükséges legalább 1 Szinkró Szörny, pl. "Gaia Drake, the Universal Force"-hoz.

A Duelist Alliance-szal együtt bejelentették, hogy a Rituális, a Fúziós, a Szinkró és az Xyz Szörnyek ugyanannyi támogatást fognak kapni, és azóta a Fúziós Szörnyek bőséges mennyiségű kiegészítő csomagokkal rendelkeznek, néha még túl is szárnyalják a másik két Extra Pakli típust.

Az animében


Az anime szerint az Ezeréves Mérleg volt az az ikon, ami eredetileg egyesítette a szörnyeket. A Yu-Gi-Oh! Duel Monsters-ben alkalmanként használták őket. A korai Fúziós Szörnyek TP-ben és VP-ben elhanyagolhatók voltak, és alig néhányuk rendelkezett valamilyen képességgel egészen a Yu-Gi-Oh! GX-ig, amiben rengeteg fúziós kártya és megannyi erőteljes Fúziós Szörny jelent meg. A Yu-Gi-Oh 5D's-ben a Szinkró Szörnyek jelentek meg, hogy betöltsék ezt a szerepet. Habár használtak néhány alkalommal Fúziós Szörnyeket, leginkább Jack a Yusei elleni Párbajaiban, valamint Yusei a Jean elleni Párbajaiban. A Turbo Párbajokban A "Speed Spell – Speed Fusion" helyettesíti a "Polymerization"-t. A Yu-Gi-Oh ZEXAL-ban Kite használta a "Twin Photon Lizard" Fúziós Szörnyet Shark ellen, miközben Roku, bár nem használt Xyz Szörnyeket, használta a "Blue-Eyes Ultimate Statue Dragon"-t és az "Arcana Knight Joker"-t.

Az eredeti és az R mangában a Fúziós Idézés és a Fúziós Szörnyek eltérőek, a Fúziós Anyagoknak a mezőn kell lenniük, hogy egyesíthetőek legyenek a "Polymerization"-nel, és még ha egyesültek is, még mindig úgy kell őket kezelni, mintha különálló kártyák lennének, a specifikus kártya hatások miatt (a leghíresebb a "The Wicked Eraser", ami a három anyagú "Arcana Knight Joker"-t három kártyának tekinti, és összesen 3000 TP-t kap utána). Emellett ugyanennyi Áldozatként is lehet őket kezelni, és ahogy azt a Yu-Gi-Oh! R bemutatta, a teljes mennyiségnél kevesebbet is fel lehet Áldozni (Seto Kaiba feláldozta a "Meda Bat" és a "Material Scorpion" részeket a "Mosaic Manticore"-jához, miközben a "Material Lion" a mezőn maradt). Ráadásul a Fúziós Anyagokat meg lehet Idézni, miközben a Fúziós Szörny a mezőn van, ahogy azt a Yu-Gi-Oh! R szintén bemutatta, amikor Yako Tenma Megidézte a 3 "Blue-Eyes White Dragon"-t a "Junk Dealer"-rel, miközben Seto Kaiba térfelén volt a "Blue-Eyes Ultimate Dragon". Olyan Szintűként kell őket kezelni, mint amilyen a legmagasabb Szintű Fúziós Anyag Szörny (a "Mosaic Manticore" alkotói a "Material Lion", a "Material Bat" és a "Material Scorpion", így azt 4-es Szintűként kell kezelni, míg a "Beast Machine King Barbaros Ür" alkotói a 4-es Szintű "Machine Lord Ür" és a 8-as Szintű "Beast King Barbaros", így azt 8-as Szintűnek kell tekinteni). Hiányzik még az a tulajdonságuk is, hogy támadni tudnak a Megidézésük körében a "Super-Expert Szabályok" értelmében (ezt a feltételt átvitték az anime második és harmadik évadára is). Az olyan Fúziós Szörnyek viszont, amik "Polymerization" nélkül lettek Fúziósan Megidézve, mint "Valkyrion the Magna Warrior", az "XYZ-Dragon Cannon" és a "Mosaic Manticore", nem tartoznak ezen feltétel hatálya alá. Viszont úgy, mint a többi szabályt is, a Fúziós Idézést és a Fúziós Szörnyeket is megváltoztatták OCG/TCG-ben, hogy illeszkedjen a későbbi GX és 5D's mangához. Emellett minden képesség, amit birtokolnak, általában hasonlít a Fúziós Anyagaik képességeihez.

Kártyák, melyekkel Fúziósan Megidézhető egy Fúziós Szörny


OCG/TCGCsak anime/manga


  • "Fossil Fusion"
  • "Speed Spell - Overload Fusion"
  • "Speed Spell - Speed Fusion"
  • "Time Stream"

És még néhány mód egy Fúziós Szörny Speciális MegidézésérePélda


Elemental HERO Flame Wingman


Yu-Gi-Oh! BAM


A Fúziós Szörnyeknek a Yu-Gi-Oh! BAM-ban a Yu-Gi-Oh!-hoz hasonlóan lila színű hátterük van, de ellentétben a valódi TCG-vel, a Fúziós Szörnyeket függetlenül is ki lehet játszani, vagy össze lehet fordítani egy létező szörnnyel, hogy létrehozzunk egy új szörnyet, elrejtve azt a másik kártya mögött. 2 szörny egyesítése ki fog váltani egy képességet, eltekintve az új szörny létrehozásától (pl. Életpont nyerés, Sérülés okozás, stb.). Amikor a létrehozott Fúziós Szörny megsemmisül, a Fúzióhoz felhasznált anyagok is megsemmisülnek.

A Thousand-Eyes Idol és a Thousand-Eyes Restrict
Forrás

Kommentek

Avatar
Fúziós Idézés - linkelve van a cikkben több helyen is, de az isten szerelmére, ennyire nehéz észrevenni?
Avatar
Nem írta jól
Avatar
temetőbe
Avatar
A szörnyek melyekből a fúziós szörny lett hova kerülnek? Temető?!
Avatar
War,Samy teljesen jól írta
1 - 5 | 6 - 10