Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Szörny Kártya

A Szörny Kártya (Monster Card, モンスターカード Monsutākādo) szörnyeket reprezentál, amikkel a játékosok csatáznak egymás ellen, vagy közvetlenül bármelyik játékos ellen a Csata Fázis alatt. A szörnyek a Duel Monsters fő részei. A Szörny Kártyák megkülönböztethetőek a nevük, Típusuk, Csoportjuk, TP-jük, VP-jük, Szintjük/Rangjuk/Link Számuk alapján. Ráadásul vannak Normál Szörnyek, melyek hiányt szenvednek a képességekből, és nem tartoznak semelyik másik szörny fajtába sem (kivéve a Gemini Szörnyeket, melyek Normál Szörnyként Idéződnek meg), továbbá Effekt, Rituális, Fúziós, Szinkró, Xyz, Pendulum és Jelkép Szörnyek. Jegyezzük meg, hogy az Effekt Szörnyek nem lehetnek egyben Normál Szörnyek is (kivéve a Gemini Szörnyeket, melyek a képességeik révén Normál Szörnyek is lehetnek, akikből később Effekt Szörnyek lesznek), viszont lehetnek egyben Rituális, Fúziós, Szinkró, Xyz és Pendulum Szörnyek is. Azt is jegyezzük meg, hogy a Rituális, a Fúziós, a Szinkró és az Xyz Szörnyek is hiányt szenvedhetnek a képességekből, ami lehetetlenné teszi, hogy Effekt Szörnyek legyenek, de ettől még nem számítanak Normál Szörnynek.

Játék közben a szörny kártyákat ki lehet játszani akár arccal-felfordított Támadó Állásban, akár arccal-lefordított Védekező Állásban. A szörny kártyák fontossága a képességeikben (ami általában az irányítója Fő Fázisában aktiválódik) és a TP/VP értékeikben rejlik a Csata Fázis alatt (vagy még pontosabban a Kárlépés alatt).

Amikor egy kártya leírása idézőjelben megemlít egy szót vagy kifejezést, amit a szörny szó követ, akkor az egy olyan szörnyet jelöl, aminek az a szó vagy kifejezés áll a nevében. Pl. a "Six Samurai" szörny egy olyan szörny, aminek "Six Samurai" van a kártya nevében.

Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!