Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Nem-Effekt Szörny

A nem-Effekt Szörny Kártya egy képesség nélküli Szörny Kártya. Ebbe beletartozik minden Normál és Jelkép Szörny, Gemini Szörny, miközben Normál Szörnynek számít, valamint néhány Rituális, Fúziós, Szinkró, Xyz és Normál Pendulum Szörny is (még akkor is, ha van Pendulum Hatása).

Besorolás


A nem-Normál Szörnyek a következő esetekben nem-Effekt Szörnyek:

Rituális Szörnyek, melyek leírása csak a Rituális Idézés feltételeit írja leFúziós Szörnyek, melyek leírása csak a Fúziós Anyagokat írja le
Szinkró Szörnyek, melyek leírása csak a Szinkró Anyagokat írja leXyz Szörnyek, melyek leírása csak az Xyz Anyagokat írja le

Ha az Effekt Szörnyön az egyetlen kártya szöveg egy feltétel, mint a "Cyber Harpie Lady"-n és "Exodia the Forbidden One"-on, akkor az a szörny nem számít nem-Effekt Szörnynek.

A Jelkép Szörnyeket nem-Effekt Szörnyeknek kell tekinteni, és hat rájuk a "Non-Spellcasting Area", viszont a Jelképeket nem lehet költségként a Temetőbe küldeni, s így nem működnek a "White Elephant's Gift"-tel.


Effektek, amik nem-Effekt Szörnyekre hatnak


Néhány kártya hat konkrétan nem-Effekt Szörnyekre, ezek: a "Backup Soldier", "Daigusto Emeral", "Gaia Drake, the Universal Force", a "Non-Spellcasting Area" és a "White Elephant's Gift".

Nem-Effekt Szörnyek, amik képességeket kapnak


Néhány kártya képességet tud adni a nem-Effekt Szörnyeknek (jelenleg csak Szinkró és Xyz Szörnyeknek). Ez a nem-Effekt Szörnyből nem csinál Effekt Szörnyet, és így az olyan kártyák, amiket csak Effekt Szörnyeken lehet használni, mint az "Effect Veiler", a "Breakthrough Skill" és a "Fiendish Chain", képtelenek megállítani az ilyen 'extra' képességeket. Ezeket a képességeket viszont negálni lehet a "Skill Drain"-nel, amíg az aktív.

Néhány kártya, mint a "Sword Hunter", képességeket szerezhet az önmagára Felszerelés Varázs Kártyaként felszerelt Szörny Kártyákból, még akkor is, ha azok nem-Effekt Szörnyek.

Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!