Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Csapda Kártya

CSAPDA (TRAP)
A Csapda Kártyák (Trap Card, 罠トラップカード Torappu Kādo) lila színű keretű lapok, melyek változatos hatásokkal rendelkeznek. Hacsak másképpen nincs meghatározva, akkor a Csapda Kártyát először le kell Fordítani, és csak azután lehet aktiválni, hogy az aktuális kör véget ért. Ez után aktiválni lehet bármelyik játékos körében. A Csapda Kártyák 2-es Varázs Sebességűek, kivéve a Reakció Csapda Kártyát, ami 3-as.

A Csapda Kártyákat rá lehet láncolni a Varázs Kártyákra, más Csapda Kártyákra, vagy éppen az Effekt Szörnyek képességeire.

A Normál Csapda Kártyák 2-es Varázs Sebességűek. Aktiválni lehet ezeket bármelyik játékos körében, hacsak nem abban a körben lett Lefordítva. Némely Normál Csapda Kártya hatása úgy viselkedik, mint a Felszerelés Kártyáké, de a kártya még így is Csapda Kártyának számít.

A Folyamatos Csapda Kártyák szintén 2-es Varázs Sebességűek. A hatásuk addig van érvényben, amíg arccal-felfordítva a mezőn vannak.

A Reakció Csapda Kártyák 3-as Varázs Sebességűek. Nincs olyan kártya vagy effekt, amit rá lehet láncolni egy Reakció Csapda Kártyára, kivéve egy másik Reakció Csapdát.

A Yu-Gi-Oh! 5D's-ben a Turbo Párbajok alatt, mivel a nem-Sebesség Varázs Kártyák használata korlátozva volt, a Párbajozóknak általában nagyobb mennyiségű Csapda Kártya volt megtalálható a Paklijukban.

Néhány kártya megengedi, hogy a kézből aktiváljunk Csapda Kártyákat ahelyett, hogy Lefordítanánk azokat. Ezek:


A "Temple of the Kings" lehetővé teszi, hogy abban a körben játszd ki a Csapda Kártyákat, amelyikben le lett Fordítva.

Típusok


IkonTípus
Normál Csapda, aminek nincs ikonja a nyomtatott kártyákon,
de néhány videojátékban kapott egy nagy N betűt
Folyamatos Csapda, aminek végtelen szimbóluma van
Reakció Csapda, aminek hajlított nyíl szimbóluma van
Felszerelés Csapda, csak a Yu-Gi-Oh! R mangában
Mező Csapda, csak a Yu-Gi-Oh! R mangában

Példa


Bottomless Trap Hole
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!