Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Folyamatos Csapda Kártya

Folyamatos Csapda Kártya ikon
A Folyamatos Csapda Kártya (Continuous Trap Card, 永えい続ぞく罠トラップカード Eizoku Torappu Kādo) olyan Csapda Kártya, melyek a mezőn maradnak, miután aktiválódtak. E kártyák hatásai aktívak maradnak, amíg az irányítója fent tudja tartani a kártyára írt költséget vagy a feltételt (ha van), VAGY amíg az megsemmisül. Egy példa a Folyamatos Csapda Kártyára a "Spellbinding Circle", ami effektíve megfagyaszt egy mezőn lévő ellenséges szörnyet, így az nem tudja átváltani a csata pozícióját, sem kijelenteni egy támadást.

A legtöbb Folyamatos Csapda Kártya megkövetel egy fenntartási költséget vagy birtokol egy megsemmisítési feltételt, ha a kártyának nincs meg a költsége/feltétele. Két példa ezekre az "Imperial Order" és a "Call of the Haunted". Az "Imperial Order" 700 Életpont fizetését követeli meg fenntartásként, míg a "Call of the Haunted" megsemmisül, amikor a szörny is megsemmisül. A Folyamatos Csapda Kártya emellett az egyetlen típusú Csapda Kártya, ami felhasználható "Uria, Lord of Searing Flames" Megidézéséhez, kivéve az olyan kártyákat, mint a "Blast with Chain" és a "Kunai with Chain", melyek nem Folyamatos Csapdák, de a mezőn maradnak az aktiválásuk után.

Egy másik példa a Folyamatos Csapda Kártyákra a "Royal Decree", ami negálja a Csapda Kártyák hatásait. Habár, mivel ez még mindig 2-es Varázs Sebességű, nem használható fel olyan kártyák ellen, mint a "Magic Drain", a "Seven Tools of the Bandit", a "Negate Attack" vagy a "Trap Jammer", mivel ezek mind Reakció Csapda kártyák, és így 3-as Varázs Sebességűek.

Aktiválhatsz Folyamatos Csapda Kártyákat és a Gyors-szerű Hatásaikat ugyanabban a Láncban. Például, amikor az ellenfeled aktiválja a "Monster Reborn"-t, aktiválhatod a "Royal Oppression"-t, és aktiválhatod a hatását ugyanabban a Láncban.

Emellett az olyan kártyáknak, mint a "Chain Burst" és a "Curse of Darkness", arccal-felfordítva kell a mezőn lenniük, mielőtt a kártya, ami sérülést okoz ellenük, aktiválódik, tehát nem láncolhatod rá ezeket a kártyákat a rajtuk említett típusú lapok ellen, és továbbra is fenntartják a hatásukat, ami sérülést okoz. Ez azért van, mert lekésik az időzítést, mivel a kérdéses kártya már aktiválódott.

Néhány Folyamatos Csapda Kártya Szörny Kártya is lesz, miután aktiválódott. Az ilyenekre gyakran hivatkoznak "Csapda Szörnyekként". Egy példa a "Csapda Szörnyekre" "Stronghold the Moving Fortress", ami felhasználható, hogy némi védelmet nyújtson neked, amikor nincsenek szörnyeid. Ezek a kártyák megsemmisülhetnek a "Heavy Storm", vagy más olyan lapok által is, amik Csapdákat semmisítenek meg, még akkor is, ha Szörny Kártyának számítanak. Az ilyen típusú lapok elfoglalnak egy Varázs & Csapda Zónát, ahogy egy Szörny Zónát is.

Példa


Call of the Haunted
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!