Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Reakció Csapda Kártya

Reakció Csapda Kártya ikon
A Reakció Csapda Kártya (Counter Trap Card), カウンター罠トラップカード Kauntā Torappu Kādo) a Csapda Kártyák harmadik típusú változata, és az egyetlen 3-as Varázs Sebességű kártya a játékban. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen lap, amit fel lehet használni ellene, az egy másik Reakció Csapda Kártya. Elsősorban arra fókuszálnak, hogy megakadályozzák más kártyák effektjeinek az aktiválását, habár van néhány szokatlan kivétel, mint az "Intercept".

A Reakció Csapda Kártyákat aktiválni lehet a Kárlépés alatt, még ha a hatásaik nem változtatnak a TP-n/VP-n.

Legalább néhány Reakció Csapda Kártya vitatott a legtöbb Pakliban − azon adottság nélkül, amivel meggátolná az ellenfél kártya effektjének az aktiválását, viszont van rá egy kis garancia, hogy érvényesülni tud az ellenféllel szemben, különösen, ha a játékosnak fogalma sincs az ellenfél stratégiájáról, vagy, hogy milyen kártyákat játszik ki. A legtöbb igen erőteljes Reakció Csapda használatának van egy költsége vagy egy hátulütője, ami arra próbál támaszkodni, hogy a nagy részük nagymértékben csökkenti az azokat használó játékos forrásait.

Hogy pótoljuk a használatukból eredő költséget, egy csoport Tündér-Típusú szörny, általában "Counter Fairies"-nek ("Reakció Tündérek"-nek) nevezve, megjutalmazza a játékost, amiért Reakció Csapdákat használ. "Van'Dalgyon the Dark Dragon Lord" egy másik hihetetlenül erőteljes szörny, ami Megidézi önmagát és további hátrányokat okoz az ellenfélnek, amikor egy Reakció Csapda aktiválódott.

Példa


Solemn Warning
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!