Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

ShadowGame.hu Tiltólista összefoglaló


Üdv párbajozók! Windup - a 3. RoC nyertese - vagyok, és azért írom nektek ezt a kis összefoglalót, mert ahogy a szabályok ki mondták, dönthetek a következő verseny témájáról.

A téma nem lett más, mint egy saját ShadowGame.hu tiltólistás verseny!


Mi is ez?


  • A célt alapjában véve a mostani Konami-féle döntések miatt vettem fel magamra, mert egyáltalán nem tetszik, ahogyan most már ők a dolgokat végzik. Lehet, hogy ez önzőség részemről, de ha ti is jobban elmerültök a játékban és (talán) élőben is játszotok, akkor rájöhettek, hogy a játék nem is igazán annyira olcsó és egyszerű.
  • A játékosok ezt pedig mindig ki is használják. Mondanom sem kell, hogy minden játékban van egy csoportnyi celeb player akik követik az OCG-s játékot is (talán) és megmondják, hogy melyik lap lesz majd nagyon szükséges. Erre legjobb példa "Luster Pendulum, the Dracoslayer": Ez a CSAK Szuper Ritkaságú lap 30 eurót ér, és a leghasznosabb lap a mostani Pendulum játékban. Ez persze azt is biztosítja, hogy a ritkaság nem minden, de ez csak részben igaz. Egy lapnak bármikor emelkedhet vagy csökkenhet az ára, attól függően, hogy a játékosoknak mennyire van rá szüksége. És ezért is van olyan kevés real life játékos, mert sokan ezt nem engedhetik meg maguknak.
  • Ezt pedig maga a Konami is kihasználja, kezdve a legjobb fegyverrel ebben a játékban: a Tiltólistával. Néha olyan lapoknak állítják a státuszát, amelyek egyáltalán meg sem érdemlik, és ezeknek a lényegük, hogy szó szerint kinyírják a Paklikat, amelyek még épp játékban vannak, hogy az új a helyébe lépjen. (Ezzel nincs is semmi baj, kell a játéknak fejlődnie is, de hogy így? Szégyen.) És így biztosítva most már egy frakkos körforgást a pénz körül (mert ez már csak erről szól).

Miért is lett saját tiltólistánk?


  • Azért, hogy új játékosok is megismerkedhessenek régi és új archetípusokkal, valamint játék stílusokkal, ezért egyik barátommal - Zolik18 - megalkottunk egy egyedi tiltólistát, amelyet már decemberben közzétettem ebben a fórumtémában.
  • Ideális ötlet az új versenyhez, tehát ez ilyen "miért ne?" döntés volt.

Miért jó?


  • A tiltólista összesen több, mint 20 paklit enged játszhatóvá tenni, biztosítva azt, amit a Konami csak maximum 5 meta paklival tud megtenni.
  • A játékosok kipróbálhatják magukat az új Pendulum paklik ellen is, hogy felkészüljenek a következő nagy robbanó változásokra a játékban.

Hogyan alkalmazható?


Nagyon egyszerű a tiltólista alkalmazása a paklikészítőben. Pakli létrehozásakor a megengedett lapoknál a "TCG"-t, a tiltólistánál pedig a "Figyelembe vesz - ShadowGame tiltólista" opciót kell bejelölni és összeállításkor a rendszer jelezni fogja, hogy az adott lapból hányat lehet a pakliba tenni. Ha megvan a pakli, letöltheted a YGOPro "deck" mappájába mentve, majd host-oláskor be kell jelölni a "Dont' check deck" opciót és mehet is a játék!

Ha valaki elakadt a pakli építésben, az nyugodtan írhat nekem, esetleg Zolinak, remélem, hogy mindenkinek tudok majd segíteni - mivel én sem értek, minden paklihoz. Addig is, jó szórakozást! :)

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!