Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Hogyan állítsam össze kezdő Yu-Gi-Oh! Paklimat?

A Yu-Gi-Oh! egy nagyszerű, ám mégis igen bonyolult játék, benne megannyi választható kártyával. Ebben a cikkben néhány pakliépítéssel kapcsolatos tippet adunk azoknak, akik még csak ismerkednek a játékkal. Az alábbi lépéseket követve seperc alatt összeállíthatsz majd magadnak egy saját, ütős Paklit.

A lépések


1. lépés: Ismerd meg a Yu-Gi-Oh! szabályait!


Ha még esetleg nem lennél tisztában velük, legyen a közeledben az útmutató, hogy puskázhass belőle, ha párbajozol vagy Paklit építesz!

2. lépés: Válassz témát a Paklidnak (pl.: Elemental HERO, Dinoszaurusz, Tűz, Exodia)!


Azok a Paklik, amelyek egy adott archetípus vagy téma köré fókuszálnak, jóval következetesebbek lesznek, és hozzáférésük nyílik a jó támogató lapokhoz, melyekkel nagyobb eséllyel fogsz győzni.


3. lépés: Szerezd be a szükséges lapokat!


Ha van, nézd végig a gyűjteményedet, és vedd ki azokat a kártyákat, amik az általad választott archetípushoz és annak támogató lapjaihoz tartoznak. Ha viszont még nincsenek lapjaid, az interneten is hozzájuthatsz mindenhez, ami kell. A lapjaidat vásárold vagy cseréld megbízható forrásból!


4. lépés: Válogass be 15-20 olyan Szörnyet, melyek passzolnak a Paklid témájához!


Használj hasznos képességekkel felruházott Effekt Szörnyeket, például a "Man-Eater Bug"-ot vagy "Neo-Spacian Grand Mole"-t, és néhány olyat is, amik támadóerőben jeleskednek. Egy 4-es vagy alacsonyabb Szintű szörny 1600-1800-as TP-vel már jó támadónak mondható; az 5-6-os Szintűeknek jó, ha legalább 2300-as; a 7-es és magasabb Szintűeknek pedig legalább 2500-as TP jó. 4-nél vagy 5-nél több magas Szintű szörnyet ne tegyél a Paklidba, kivéve, ha biztosan le tudod őket hívni, például Speciális Idézéssel. Azt is tartsd észben, hogy a támadópont egyáltalán nem minden. A gyenge TP-jű szörnyeknek is lehet pusztító képessége, és az erősebb szörnyeket is könnyedén eltiporhatják egyes Varázs vagy Csapda Kártyák.


5. lépés: Válogass be 10-15 olyan Varázs Kártyát, melyek passzolnak a Paklid témájához!


Mindenképp használj a jellemző szörnytípushoz illő erősítő kártyákat! Ha a Paklid nem egy specifikus típusra épül, tegyél be általános erősítőket! Legyen kielégítő forrásod Varázs- és Csapdapusztítókból, szörnypusztítókból, valamint kereső és Idézést segítő lapokból!


6. lépés: Válogass be 8-12 Csapda Kártyát, melyek segítenek!


Meglehet, hogy nehéz lesz találnod olyan Csapdákat, amik támogatják a Paklidat, úgyhogy inkább próbálkozz általános Csapda Kártyákkal. Ügyelj rá, hogy ezek a lapok biztosítsanak számodra védelmet a támadások ellen, semlegesítsenek bizonyos képességeket/hatásokat, és negáljanak Idézéseket, mindezt a Paklid típusának függvényében.


7. lépés: Építsd fel az Extra Paklit!


Az Extra Pakli legfeljebb 15 kártyát tartalmazhat, amit ajánlatos teljes mértékben feltölteni, amennyiben lehetséges. Add hozzá a Paklid archetípusához/témájához illő támogatókat, majd széles körben használható, általános Xyz Szörnyeket. Ezek általában minden Pakliban ugyanolyan jól működnek, amíg van legalább három azonos Szintű szörnyed. Ezután, ha van még hely, tegyél Szinkró Szörnyeket is az Extra Paklidba, ha a Fő Paklidban használsz Tuner Szörnyeket. A Fúziós Szörnyek valamivel különlegesebb Pakliknak valók.

8. lépés: Ha bajnokságokra készíted a Paklid, szükséged lesz egy Mellék Paklira is.


A Mellék Pakli ugyancsak maximum 15 lapból állhat, ami a Fő Paklitől elkülönítve tartandó. Egy Meccs (három Párbajból ki nyer többet) alatt a Párbajok között kicserélhetsz lapokat a Fő Paklid és a Mellék Paklid között annak függvényében, hogy az ellenfeled milyen Paklival játszik. Olyan lapokat tegyél be a Mellék Paklidba, amikről úgy gondolod, bizonyos helyzetekben hasznosak lehetnek, viszont túlságosan szituációsak (helyzetfüggők) ahhoz, hogy egyből a Fő Pakliba rakd őket. Ha viszont nem tervezel bajnokságokon részt venni, nem lesz szükséged Mellék Paklira.

9. lépés: Nézd át az új Paklidat, hogy lásd, megfelelő-e a számodra!


Győződj meg arról, hogy a lapjaid összhangban vannak egymással, képesek jól együttműködni, és hogy nem fogsz túl sok "holt kezet" kapni velük. Próbáld ki egy barátod ellen egy Párbajban, hogy élesben is lásd, mennyire használható.


10. lépés: Időnként próbálj ki újabb kártyakombinációkat is, hátha te magad is elő tudsz rukkolni valami újjal!


És ne add fel, ha elsőre nem jön össze! Cserélj ki pár lapot, és próbáld újra!

Tippek


  • Ne használj túl sokat egyetlen kártyatípusból sem (Szörny, Varázs, Csapda)!
  • Megközelítőleg a Paklid felét kell kitegyék a Varázs és Csapda Kártyák, a másik felét pedig a szörnyek.
  • Egy Pakli minimum 40, maximum 60 lapból állhat. Javasolt a 40 lapos, vagy az ahhoz lehető legközelebbi számú lapot alkalmazó Pakli. A határ 42 darab. Minél több lapod van a Pakliban, annál kevesebb az esélye annak, hogy kihúzod azt a lapot, amire éppen szükséged lenne.
  • Ha új vagy még a játékban, ajánlott venni először egy Kezdő vagy egy Strukturált Paklit. Ezekben előre megépített Paklikat találhatsz, bennük olyan kártyákkal, amik elég jól működnek együtt, továbbá egy szabálykönyvet is, ami segít eligazodni a játékban. Amint egyre jobb játékossá válsz, hozzáadhatsz vagy kicserélhetsz lapokat, hogy fejleszd a Paklidat, vagy hogy akár egy egészen újat alkoss. A Strukturált Paklik alapjában véve jobbak, mint a Kezdő Paklik, és ha hármat veszel belőlük, majd azokat kombinálod, a végeredményként kapott Paklid is sokkal jobb és erősebb lesz.
  • Ha kisebb versenyeken vagy akár bajnokságokon szeretnél részt venni, figyelj arra, hogy a Paklid megfeleljen az aktuális tiltólistának! Emellett a barátaid sem fogják jó szemmel nézni, ha tiltott lapokkal játszol ellenük.
  • Jegyezd meg, hogy a támadóerő nem minden! Egy gyenge szörny erőteljes képességgel tökéletesen megfelel egy erősebb szörny legyőzéséhez.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!