Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Link Szörny

A Link Szörny (リンクモンスター Rinku Monsutā) egy Szörny Kártya típus. A kártya keret színe sötétkék, hatszög mintával díszítve, ami hasonlít a méhkas felépítéséhez. Ezek a lapok az Extra Pakliban helyezkednek el.

Mint a többi Extra Paklis szörny, a Link Szörnyek sem lehetnek a kézben és a Fő Pakliban (még kártya effektek miatt sem). Ha egy Link Szörny a kézbe vagy a Fő Pakliba kerülne, visszatér helyette az Extra Pakliba. Ha egy olyan kártya érvényesül, mint a "Transmigration Break" vagy a "Degenerate Circuit", akkor felülírja a Link Szörny Extra Pakliba történő visszakerülését.

Mint a többi Extra Paklis szörny, ha egy Link Szörny nem Link Idéződik először, akkor nem lehet Speciálisan Megidézni a Temetőből vagy amíg ki van vonva (hacsak nem határoz meg egy másik módot a sikeres Speciális Idézéshez). Ha egy Link Szörny Speciálisan Megidéződne a Temetőből vagy a Kivont Zónáról, miután először sikeresen Link Idézve lett, akkor a Fő Szörny Zónára Idéződik meg Speciálisan.

Link Számok és a VP hiánya


A Link Szörnyeknek nincs Szintjük, és VP helyett Link Számuk van. A Link Szörnyek Link Száma határozza meg a Link Idézéséhez szükségesen akár az összes Link Anyagként felhasználandó nem-Link Szörnyek számát, akár a Link Anyagként felhasználandó Link Szörnyek összeadott Link Számát (vagy ezek bármelyik kombinációját). A Link Szörnyek Link Száma emellett megegyezik a rajta található Link Jelzők számával. A Link Szörnyek Link Száma a TP-je mellett látható, azon a helyen, amit a többi Szörny Kártyán a VP foglal el.

Mivel nincs Szintjük, a Link Szörnyeket nem lehet felhasználni Rituális, Szinkró és Xyz Idézéshez (hacsak másként nincs meghatározva). Az olyan effektek, amik szörnyek Szintjeire hatnak, mint a "Gravity Bind", a "Burden of the Mighty" és a "Roulette Barrel", nincsenek hatással a Link Szörnyekre.

Mivel nincs VP-jük, a Link Szörnyeket nem lehet Védekező Állásba átváltani, és semmilyen olyan kártya sem hat rájuk, ami átváltaná őket arccal-lefordított Védekező Állásba, mint pl. a "Book of Moon".

Link Jelzők


A Link Szörnyek Link Jelzőkkel rendelkeznek, amiket a grafika keretéből kiálló piros nyilak jelentenek. Ezek a mutatók jelzik a Link Szörny Linkelt Zónáit a mezőn, amikre a Link Jelző rámutat. Egy Zóna Linkelt Zóna lesz, ha legalább egy Link Szörny Link Jelzője rámutat.

Fúziós Szörnyeket, Szinkró Szörnyeket, Xyz Szörnyeket és Link Szörnyeket lehet Speciálisan Megidézni az Extra Pakliból a Fő Szörny Zónára, ami jelenleg Linkelt Zóna. A Linkelt Zónát elfoglaló szörnyekre mondjuk, hogy linkelve vannak a Link Szörnyhöz, aminek a Link Jelzője rájuk mutat.

Link Idézés


A Link Idézés egy Link Szörny Extra Pakliból történő Megidézésének a folyamata, felhasználva a Link Szörnyön felsorolt Link Anyagok számát, biztosítva, hogy a Link Anyagként felhasznált nem-Link Szörny és a Link Anyagként felhasznált Link Szörnyek Link Számának összege pontosan megegyezik a Link Idézendő Link Szörny Link Számával. A Fő Fázis alatt a körön lévő játékos végrehajthat Link Idézést a Link Anyagok térfeléről a Temetőbe küldésével.

Példa


Decode Talker
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!