Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Yu-Gi-Oh! Hivatalos Kártyajáték (OCG)

Yu-Gi-Oh! hivatalos Kártyajáték 1. Logója
A Yu-Gi-Oh! Hivatalos Kártyajáték (rövidítve "OCG") a Konami által gyártott Yu-Gi-Oh! kártyajáték egyik változata. Elsősorban Japánban és Ázsia egyes részein játsszák. Az OCG kártyák Japánul és Koreaiul vannak nyomtatva. Korábban Angolul nyomtatták (továbbiakban ázsiai-angol) és volt 3 különböző kártya kínai nyomattal is, köztük kettő "Blue-Eyes White Dragon" és egy "Dark Magician". Annak ellenére, hogy az OCG részét képezik, az ázsiai-angol kártyák hátoldalára "Yu-Gi-Oh! Trading Card Game" (Yu-Gi-Oh! Kereskedelmi Kártyajáték) van nyomtatva.

Yu-Gi-Oh! 5Ds hivatalos Kártyajáték 2. Logója
Általában, a kártyák legális státusza ugyanaz a játék Japán verziójában, mint a Korszerűsített Formátumban, mióta a nemzetközi versenyekre Korszerűsített Formátumú kártyákat terveznek. Azonban időnként, ha egy kártya a Japán kártyalistában tiltott, az TCG-ben egyenesen illegális.

A TCG kártyák nem legálisak az OCG versenyeken. Köszönhetően a japán, ázsiai-angol és koreai kártyák különböző hátlapjának, ha egy játékos úgy dönt, hogy kevert paklit használ, kártyavédőt kell használnia, ami eltakarja a kártya hátoldalát.

Yu-Gi-Oh! Zexal hivatalos Kártyajáték 3. Logója
Az OCG versenyek 3 osztályba sorolhatóak: Profi (Expert), amelynek nincs korhatára, Szokásos (Regular): középiskolás diákok számára, Kihívó (Challenge), az általános iskolás diákok számára.
Forrás

Kommentek

Avatar
mide4nféle