Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Yu-Gi-Oh! Kereskedelmi Kártyajáték (TCG)

Eredeti Logó (Duel Monsters)
A Yu-Gi-Oh! Kereskedelmi Kártyajáték (rövidítve "TCG") a Konami által gyártott Yu-Gi-Oh! kártyajáték része, és minden idők legkelendőbb játéka a Guinness Világrekordok szerint, 2009 augusztusáig több mint 22 milliárd kártya értékesítésével. A TCG-t világszerte játsszák, de főleg Észak-Amerikában, Európában, Latin-Amerikában és Ausztráliában. A Yu-Gi-Oh! TCG először 2002-ben jelent meg az Upper Deck Entertainment által, ami 2000-ben megszerezte a TCG szerzői jogait a Konamitól 75.000.000$ USD-ért, hogy piacra vihessék.

Az Upper Deck Entertainment és a Konami közötti megállapodás 2010-ben járt volna le. 2008. december 10-én a Konami kiadott egy sajtóközleményt, mely szerint visszafoglalták a TCG teljes ellenőrzését minden szempontból, többek között:

  • Elosztás
  • Ügyfélszolgálat
  • Eladások
  • Játékmenet
  • Szervezett játék

TCG 2. Logó (GX)
Az Upper Deck Entertainment erre egy 75.001.000$ USD-s per kibocsátásával reagált a Konami Digital Entertainment ellen, jövedelemkiesés és szerződésszegésre hivatkozva, miszerint a Konami Digital Entertainment 1 évvel korábban megszakította a kapcsolatot közte és az Upper Deck Entertainment között, mint ahogy a szerződésben szerepelt. 2008. december 27-én megtagadták a Konamitól az ideiglenes értékesítési és szállítási tilalmat, amely megakadályozta volna az Upper Decket a forgalmazásban, értékesítésben, terjesztésben és a TCG-nek nyújtott játéktámogatásban. Az ok, amiért a Konami sikeres volt az Upper Deck Entertainment-el kötött szerződés megszűntetésében az volt, hogy a Konami megvádolta és bíróságon bizonyította azt, hogy az Upper Deck nem jóváhagyott kártyákat gyártott - néhány alkalmazott egy másik nyomdába vitt pár darab nyomtatólemezt.

TCG 3. Logó (5Ds)
A TCG-t angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven nyomtatják. A portugál nyomtatásokat néhány évvel a Cybernetic Revolution kibocsátása után és a Cosmo Blazer kibocsátása előtt megállították. A TCG kártyák legálisak a bajnokságokon minden olyan Ázsián kívüli országban, ahol játsszák a játékot. OCG kártyák nem legálisak a bajnokságokon TCG területeken akkor sem, ha a játékos megpróbál egy kéznél lévő fordítást használni, vagy a kártya rendelkezik hivatalosan megjelent TCG-s megfelelővel.

TCG 4. Logó (Zexal)
Versenyeket minden évben tartanak, hogy díjakat adjanak ki, amelyek általában ritka lapok, vagy exkluzív játékmezők. A játékosok először a Területi versenyen vesznek részt és továbbjutnak a Bajnokságba. A Shonen Jump régebben házigazdája volt a saját versenyeinek Shonen Jump Championship néven. Vannak OCG és TCG versenyek is.

Az Upper Deck már nincs kapcsolatban a Yu-Gi-Oh! TCG-vel és a Konami folytatja a versenyeket.
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!