Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Korszerűsített Forma

A Korszerűsített Formát használják a Regionális, Nemzeti és a Világ Bajnokságokon. A Korszerűsített Forma tartalmazza a Tiltólistát, a Korlátozott és a Félig-Korlátozott Listát.

A Tiltólista azért készült, hogy megakadályozzák a túl erős kártyák, hátrány nélküli kártyák, vagy az olyan kártyák használatát, amelyekkel túl gyorsan be lehet fejezni a játékot. A leghírhedtebb OTK-s/FTK-s kártyák közé tartozik a "Magical Scientist" és a "Catapult Turtle". A "Last Turn" OTK és a "Tsukuyomi"-ra épülő zárlat is meg lett oldva a későbbi Korszerűsített Formátum frissítésével, illetve további listák kezelték a Bárány Irányítást és a Káosz Sorozatokat.

Mivel egyes játékosok nem szeretnek Tiltott Kártyák nélkül játszani, létrejött a Hagyományos Forma, amelyben nincsenek Tiltott Kártyák, csak Korlátozottak.
Forrás

Kommentek

Avatar
Sam, a wikia nem hivatalos oldal, az ott lévő indoklások csak azon emberek indoklásai, akik azt szerkesztgették. A tiltólistára azt teszik, ami leginkább önmagában nagyon erős, vagy más lappal hihetetlenül erős. A szinkró és xyz lapok 90%át nem használják, szóval a kijelentésed elég helytelen. Amit pedig túlhasználnak azt felrakhatják a listára (Brionac, Goyo, Trishula, DSF, Zenmaity). A bajnokságokon mindenki indulhat kezdetben. A tiltólista segít kiegyensúlyozni a játékokat, hogy ne 1 körig tartsanak és a kockadobás döntsön. A kombinációkat meg csak úgy lehet tiltani, hogy az egyik lapot tiltod, amelyik több vizet zavar, vagy limitálod, stb. Elismerem, hogy vannak olyan lapok, amiknek manapság már nem kéne tiltottnak lennie. Az ilyeneket visszahozzák, lásd Tsukuyomi.
Avatar
Az igaz, hogy a túl gyors, túl egyszerű győzelmeket akadályozza meg. Itt olvastam a hivatalos indoklásokat, hogy a tiltott kártyák oka bizonyos kombinációk létrehozásának elkerülése. Ezt teljesen jogosnak tartom, de akkor a kombinációkat kellett volna tiltani, nem pedig a single kártyákat. Amúgy némelyik indoklás kicsit vicces tud lenni a mai kártyák képességei mellett.
Avatar
Nem kell azokat tiltani szerintem :) Egyszerűen csak azt kell megszabni a párbaj előtt, hogy használhatóak vagy sem, mert nyilván nem használja ezeket mindenki, de ha az ellenfél meg igen, akkor igencsak hátrányban van az illető :-/ Jó lenne pl a YGOPro-ra egy ilyen funkció, hogy pl csak retro lapokat használó ellenfelet kapj, ha úgy szeretnéd és máris nincs probléma. Ha pedig Szinkró meg Yxz kedvelő vagy, akkor meg olyan lapokat használó ellenfelet kapj. és mindenki boldog :D
És szerintem nem arról van itt szó, hogy a játékosokat kell megvédeni, hanem a túl gyors győzelmet akarja a tiltólista elkerülni, mert hát annak nincs meg a játék élménye. :-/
Avatar
Egyrészt a tiltólista fele nem tartozik bele a túl erős és a hátrány nélküli kártyák közé. A Szinkró és Xyz lapok 90%-át kellene tiltani. Másrészt, ha a bajnokságokon a világ legjobbjai gyűlnek össze, miért kell "megvédeni" őket ezektől a kártyáktól? Sosem értettem.