Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Első Körös Ölés (First Turn Kill, FTK)

Az Első Körös Ölés hasonlít az Egy Körös Ölésre, de ezt a játékosnak az első körében kell véghez vinnie. A "Chaos Emperor Dragon - Envoy of the End" képes volt erre, amikor még nem volt Tiltott, ha a megfelelő kártyák voltak hozzá a kézben, mint a "Graceful Charity" és a "Card Destruction". Úgy is lehet nyerni az első körben, hogy kihúzod az összes "Forbidden One" kártyát az első Húzási Fázisod alatt, de ez elég valószínűtlen.

Egyéb "Első Körös Ölés" pakli a "Magical Scientist Első Körös Ölés" és a "Dark Magician of Chaos Első Körös Ölés". A "Magical Scientist Első Körös Ölés" Pakli elsősorban Varázs Kártyákból áll, amivel meg lehet Idézni a "Catapult Turtle"-t és a "Magical Scientist"-t. A "Dark Magician of Chaos Első Körös Ölés" Pakli visszaél a "Dimension Fusion"-nel, "Spell Economics"-szal és talán a "Toon Cannon Soldier"-rel, "Cannon Soldier"-rel, "Catapult Turtle"-lel vagy a "Mass Driver"-rel. A "Magical Scientist Első Körös Ölés" már nem létezik a Korszerűsített Formában, mivel a "Magical Scientist" Tiltott.

Új "Első Körös Ölés" és "Egy Körös Ölés" Paklik lettek elérhetőek a Phantom Darkness-ben lévő "Cyber Valley" megjelenése után. Új taktikák, mint a Rescue Cat Burn és a Banisher Mill FTK a mező újításával és új összetett stratégiákkal.

Az ilyen típusú Paklikat gyakran "romlott"-nak veszi, és elítéli sok párbajozó, magában a párbajokból hiányzó ügyesség miatt, főleg, ha a siker esélye magas. Először is, az FTK-t használók vagy reménykednek, hogy kezdenek és legyőzik az ellenfélt azon az első körön, vagy reménykednek, hogy túlélik, és újrakezdik. Ez sokkal inkább a szerencsén múlik, mint az FTK-t használó ügyességén. Másodszor, teljesen figyelmen kívül hagyja mind az ellenfél Pakliját, mind a Mellék Pakliját. Lehet a legjobb paklijuk a metagame-ben vagy az összes tech kártyájuk, hogy hárítsák az FTK-t, de az ellenfél nyerési esélyei alacsonyak.

Az egyik leggyakrabban használt kártya az OTK és FTK ellen (különösen Szinkrós Pakliban) az "Effect Veiler", hiszen nem csak az a képessége van, hogy negálja egy szörny hatását annak a körnek a végéig, amelyikben a Temetőbe küldted (azon stratégiák legtöbbjét haszontalanná téve), de egy 1-es Szintű Tuner szörny is, amelynek segítségével betöltheted az Extra Pakliban hagyott űrt olyan szörnyekkel, mint a "Formula Synchron" vagy a "Life Stream Dragon".
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!