Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Elemental HERO

Guggol: Bubbleman. Középen balról jobbra: Sparkman, Burstinatrix és Avian. Hátul: Clayman, a Fifth Hope grafikáján
Az "Elemental HERO" (Elemi HŐS, E・HERO(エレメンタルヒーロー) Erementaru Hīrō) egy "HERO" al-archetípus, többnyire Harcos-Típusú szörnyekkel, melyek főleg Jaden Yuki használt a Yu-Gi-Oh! GX animében és a manga adaptációban. Aster Phoenix és Koyo Hibiki is használta őket az animében és a mangában. Kazuki Takahasi tervezte őket, és képregénybeli szuperhősökről lettek mintázva az animében, és természeti elemek alapján a mangában. Az "Elemental HERO" Paklik nagy hangsúlyt fektetnek a Fúziós Idézésekre. A legtöbb elsődleges "Elemental HERO" szörnyet fuzionálni lehet egymással, amely óriási rugalmasságot tesz lehetővé egy lelkes Pakliban.

A Yu-Gi-Oh! GX animében Jaden Yuki először az alábbi "Elemental HERO" szörnyeket használta, hogy nyerjen: "Avian", "Burstinatrix", "Sparkman", "Clayman" és "Bubbleman", támaszkodva számos fúzióra, beleértve a "Flame Wingman"-t és a "Thunder Giant"-et. Aztán később jött "Bladedge", "Wildheart" és "Necroshade", utat engedve az új Fúziós Szörnyeknek: "Wildedge"-nek, "Necroid Shaman"-nak és "Wild Wingman"-nek.

A 62. epizódban, miután kikapott Aster Phoenix-től, Jaden Yuki beszerezte "Elemental HERO Neos" mellé a Neo-Spacian-okat, és az új Kontakt Fúzióikat.

A Yu-Gi-Oh! GX manga az anime alapján lett elkészítve, azonban semmi közük nincs egymáshoz, és teljesen különbözik az animétől. Jaden Yuki szörnyei inkább a természeten alapszanak. Ezek a szörnyek később már megjelentek, mint "Elemental HERO"-k az animében, beleértve "Stratos"-t, "Ocean"-t, "Woodsman"-t, "The Heat"-et, "Lady Heat"-et és "Voltic"-ot.

A mangában használt fúziók különböznek, mert ahelyett, hogy konkrét szörnyek kellenek hozzá, mindegyikhez szükséges egy "Elemental HERO" (kivéve "Elemental HERO Absolute Zero"-hoz, amelyhez bármilyen "HERO" Szörny Kártya megfelel) és egy megfelelő Csoportú szörny. A rajongók gyakran hívják ezeket a kártyákat "Omni HERO"-nak, amely egy nem hivatalos kifejezés ezekre a kártyákra. Ezek az "Elemental HERO The Shining" (FÉNY), "Elemental HERO Absolute Zero" (VÍZ), "Elemental HERO Great Tornado" (SZÉL); "Elemental HERO Nova Master" (TŰZ); "Elemental HERO Gaia" (FÖLD) és "Elemental HERO Escuridao" (SÖTÉT), azonban Jaden Yuki is használ más Fúziós Szörnyeket, mint például az "Elemental HERO Inferno" és az "Elemental HERO Terra Firma". Mindkettőhöz szükség van egy konkrét "Elemental HERO" szörnyre.

Dizájn


Az "Elemental HERO"-k a western képregényhősök alapján lettek tervezve. A japán verzióban a nómenklatúrájuk "Elemental HERO (az elemére vonatkozó kifejezés)man" (a férfi hősöknek, kivételt képez "Prisma"). Az első Elemi Hősnő "Burstinatrix", akinek a japán nevében "Lady" van "Man" helyett. Néhány nevet megváltoztattak az angol verzióban.

Ahogy a nevében is benne van, az "Elemental HERO"-k mindegyikének jelentős eleme a természet. A nyugati kultúrában a fő elemek a víz, a levegő, a föld, a fény és a sötétség, de a keleti kultúrában több elem is van, mint például a villám, fa, fém és a jég, ami sokszor nem tekinthető annak, mert a "víz" része.

ElemHősEredeti név
Sötétség"Dark Neos" / "Escuridao" / "Necroid Shaman" / "Necroshade" / "Shadow Mist"Dark Neos / Escuridao / Necroid Shaman / Necro Darkman / Shadow Mist
Föld"Clayman" / "Gaia" / "Grand Neos" / "Terra Firma" / "Core"Clayman / Gaia / Ground Neos / The Earth / Core
Tűz"Burstinatrix" / "Flare Neos" / "Heat" / "Inferno" / "Lady Heat" / "Nova Master" / "Blazeman"Burst Lady / Flare Neos / The Heat / Flame Blast / Lady of Fire / Nova Master / Blazeman
Jég"Absolute Zero" / "Ice Edge"Absolute Zero / Frost Blade
Fény"Flash" / "Glow Neos" / "Prisma" / "The Shining"Flash / Glow Neos / Prisma / The Shining
Villám"Sparkman" / "Thunder Giant" / "Voltic"Sparkman / Thunder Giant / Voltech
Fém"Bladedge" / "Captain Gold"Edgeman / Captain Gold
Víz"Aqua Neos" / "Bubbleman" / "Mariner" / "Marine Neos" / "Neo Bubbleman" / "Ocean"Aqua Neos / Bubbleman / Sailorman / Marine Neos/ Bubbleman Neo / Ocean
Szél"Air Neos" / "Avian" / "Great Tornado" / "Stratos"Air Neos / Featherman / Great Tornado / Airman
Fa"Knospe" / "Poison Rose" / "Woodsman"Knospe / Blume / Forestman


A manga nem ugyanazt a témát követi, mint az anime, de a hősök még mindig ugyanezekre az elemekre épülnek.

Játékstílus


Az "Elemental HERO" Paklik középpontjában olyan kártyák vannak, mint például a "Fusion Gate", "Miracle Fusion", "Polymerization" és a "Super Polymerization", mégpedig a különböző Fúziós Szörnyek Fúziós Idézése miatt. Bizonyos "Elemental HERO" Fúziós Szörnyeknek, a "King of the Swamp" és "Elemental HERO Woodsman" felhasználható egy "Polymerization" példányának kereséshez/újrahasznosításhoz. Emellett gyakori az Xyz Szörnyek alkalmazása, mint a "Number 39: Utopia", "Steelswarm Roach", "Blade Armor Ninja" és a "Maestroke the Symphony Djinn".

Az "Elemental HERO" szörnyeket ki lehet keresni a Pakliból "Stratos", "E - Emergency Call", "Reinforcement of the Army", "A Hero Lives", "Hero Signal" és "Summoner Monk" használatával (ami szintén jó kvalitás, mivel a "HERO" Paklik sok olyan Varázs Kártyára támaszkodnak, amikkel a kezedbe vehetsz Fúzió-Anyag Szörnyeket és Fúzió Idézhetsz velük).

A Fúzió Anyag Szörnyek újrahasznosítása lehetővé teszi, hogy felhasználhasd őket a jövőben. Az "Elemental HERO Voltic" tökéletes a kivont "Elemental HERO" szörnyek újrahasznosítására és így tökéletes a "Fusion Gate" és a "Miracle Fusion" használata. Az "Elemental HERO Ocean" és a "The Warrior Returning Alive" lehetővé teszi, hogy újrahasznosítsd a Temetődben lévő "HERO" szörnyeket.

"Elemental HERO Neos Alius" nem csak egy FÉNY cél lehet az "Elemental HERO The Shining"-nak, hanem azt is lehetővé teszi, hogy leverd az ellenfeledet a "Gemini Spark"-kal és megengedi, hogy használd a "Hero Blast"-ot, hogy újrahasznosítsd "Elemental HERO Neos Alius"-t és elpusztíts egy ellenfeles szörnyet, melynek a TP-je 1900 vagy kevesebb. Továbbá jól jöhet a "Miracle Fusion"-nál vagy jó lehet egy FÉNY Anyagnak a "Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning"-hez.

A legtöbb tech kártya, amit használsz egy "HERO" Pakliban Normál Varázs Kártya (mint például a "Miracle Fusion", "E - Emergency Call", "Destiny Draw"). Ezeket a kártyákat le tudod dobni a Paklid tetejéről a "Destiny HERO - Diamond Dude" használatával, hogy aktiváld őket a Temetődből a következő körödben. Mivel a Temetőben aktiválod őket, nem használhatod a Költséges vagy a Feltételes Hatásokat. Ez azt jelenti, hogyha a "Destiny HERO - Diamond Dude"-dal a Temetőbe küldöd a "Destiny Draw"-t, nem kell eldobnod egy "Destiny HERO"-t a kezedből, mivel az a Költsége a kártyának, és csak húzol 2 extra lapot a Paklidból. Mivel a Temetődből aktiválod a Varázs Kártyát, az ellenfeled nem tudja negálni, kivéve sötét eszközökkel, mint például a "Skull Meister"-rel.

Mivel az olyan kártyák, mint a "Torrential Tribute", "Bottomless Trap Hole", vagy "Mirror Force" a bukását okozhatja a Paklinak (a Fúziós Szörnyeid elpusztításával), a "Safe Zone" nagyszerű módja, hogy megvédd őket. Nem csak védi a szörnyeidet, de lehetővé tesz több kombót is. Ha az ellenfeled aktivál egy Kártya hatást, ami elpusztítaná ezt a Lefordított kártyát, Beláncolhatod az ellenfeled egyik szörnyére, és kivonódik az a szörny a kártya pusztulása miatt. Használhatod a "Safe Zone"-t, hogy "Elemental HERO Ocean"-t szinte elpusztíthatatlanná tedd és "Stratos"-t visszavehesd a kezedbe, hogy utána Megidézhesd, hogy kikereshess bármilyen "HERO" kártyát, vagy akár felrobbanthass (minimum) egy Varázs/Csapda Kártyát. Továbbá felszerelheted a "Safe Zone"-t az ellenfeled egyik szörnyére, így nem lehet megsemmisíteni csatában, és folytathatod a támadását a megcélzott szörnynek "Vision HERO Trinity"-vel annak érdekében, hogy kimerítsd az ellenfeled Életpontjait.

Amikor "Elemental HERO" Paklival játszol, sok olyan lehetőséget találsz ("Fusion Gate"-tel és "Miracle Fusion"-nal), amikor kivonhatod a szörnyeidet. A "Return from the Different Dimension"-nel és a "D.D.R. - Different Dimension Reincarnation"-nel könnyen ki lehet használni ezt. Ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd, vagy szükséged van egy biztonsági tervre, akkor a "Return from the Different Dimension" lehetővé tenné, hogy annyi kivont szörnyet Idézz meg, amennyit csak akarsz, és a javadra fordítsd az állást. Ez akkor is jó, amikor nincs valami sok Fúzió Anyag Szörnyed és Fúzió Idézned vagy Xyz Idézned kellene. Aktiváld ezt a kártyát, hozd vissza a Fúzió Anyag Szörnyeket, és használd a "Fusion Gate"-et, hogy Fúzió Idézz ezekkel a szörnyekkel.

Amikor különböző "HERO" szörnyeket használsz, a "Change" Gyors Varázs Kártya felhasználása segíthet egy gyors és erőteljes Idézésben az "Elemental HERO" szörnyeidet felhasználva, hogy Speciálisan Megidézd a "Masked HERO"-kat.

Van egy nagyszerű kombó a "Form Change", "Elemental HERO Absolute Zero", és "Masked HERO Acid" használatával. Először fuzionálj egy bármilyen "HERO" szörnyet és egy VÍZ Csoportú szörnyet a "Polymerization"-nel, vagy bármilyen kártyával, ami össze tud fuzionálni szörnyeket, hogy megkapd "Elemental HERO Absolute Zero"-t. "Stratos" hatásával egyszerűen meg tudod szerezni a két szörnyet, ami kell, mivel kikereshetsz vele bármilyen "HERO" szörnyet, ami VÍZ Csoportú. Használd a "Form Change"-et, hogy visszaküldd "Elemental HERO Absolute Zero"-t az Extra Pakliba és Megidézd "Masked HERO Acid"-ot. Ne feledd, hogy amikor "Elemental HERO Absolute Zero" elhagyja a mezőt, elpusztítja az ellenfeled összes szörnyét, és "Masked HERO Acid" hatása kimondja, hogy amikor Megidéződik a mezőre, az ellenfeled összes Varázs/Csapda Kártyája elpusztul, így teljesen le tudod törölni az ellenfeled térfelét. Ez a kombó tökéletesen működik, mert a "Masked HERO Acid"-nak csak egy VÍZ Csoportú szörny szükséges, amit "Elemental HERO Absolute Zero"-val és egy "Change"-dzsel meg lehet Idézni. Ha az ellenfeled megpróbál megszabadulni "Elemental HERO Absolute Zero"-tól mielőtt meg tudnád Idézni "Masked HERO Acid"-ot, ne feledd, hogy a "Form Change" egy Gyors Varázs Kártya, szóval ráláncolhatod az ellenfeled bármilyen lépésére. De 2013. Szeptember 1-jén "Stratos" Tiltott lett, szóval nehezebb lett "Elemental HERO"-kat használni (de nem OCG-ben).


Gyengeségek


Az "Elemental HERO" Paklik hosszú távon erősek, azonban hiányzik belőlük a kezdő erő. A "Kinetic Soldier" képessége megnöveli a TP-jét 2000-re, amikor Harcos-Típusú szörnyekkel csatázik, és így van egy nagyszerű visszavágási lehetőség ezen paklik ellen, szóval az erős Csapda támogatások, mint a "Solemn" szériák, "Bottomless Trap Hole", "Dimensional Prison" javasoltak, ezért a "HERO"-k túlélhetik a játék korai szakaszát. Mivel a legtöbb "Elemental HERO" Pakli erősen támaszkodik a Fuzionálásra, hogy hosszú ideig játékban maradj azért, hogy kihúzd "Elemental HERO Neos"-t és a fúzióit, egy jó anti-varázs Pakli megállíthatja a "Polymerization" és más Fúzió Varázsok használatát. Van még egy Pakli, amely képes elpusztítani a Fúzióidat a Megidézésük előtt vagy után, amellyel könnyedén le lehet állítani egy "Elemental HERO" Paklit. Például a "Non-Fusion Area" Csapda Kártya nem más, mint egy "Elemental HERO" Pakli bénító. A "Cursed Seal of the Forbidden Spell" egy másik példa, mert negálja az aktiválását és a hatását a Varázs Kártyáknak (ebben az esetben a Fúziós Varázs Kártyákat) és elpusztítja azokat, és megállítja a játékost a Fúziós Varázs Kártyák újrahasználásában. Egy másik jó választás, hogy véglegesen megszüntessék a Fúziós Varázsokat egy Párbajban az "Armageddon Designator". A "De-Fusion" megállítja a Fúziós Szörnyeket, mert a Fúzió Anyagok az irányítója Temetőjében vannak, és a másik játékos képes visszahozni a Fúzió Szörnyeket a Fúzió Anyag Szörnyek Megidézése nélkül, habár az "Anti-Fusion Device" és a "Steelswarm Sting" nagyszerű választás, hogy egyszerűen elpusztítsd őket. Mivel a Fúziós Szörnyeket Speciálisan kell Idézni, az olyan kártyák, mint a "Royal Oppression", "Fossil Dyna Pachycephalo", "Archlord Kristya" és az "Aurora Paragon" meg tudja tiltani ezeket a Paklikat - az utóbbi két kártya elvághatja a további támogató kártyák használatát, mint az "Elemental HERO Voltic"-ot, "A Hero Lives"-t és a "Hero Signal"-t.

Az "Elemental HERO"-kat jobban lehet fenyíteni és taszítani olyan kártyákon keresztül, mint a "King Tiger Wanghu", "Battle of the Elements", "Gozen Match", "Warrior Elimination", "Ryu Kokki", "Pestilence", és a "4-Starred Ladybug of Doom" (sok nem-Fúziós "Elemental HERO" 4-es Szintű). Ezek éppen olyan hatékonyak lehetnek mint az anti-Speciláis Idézés/Fúziós megsemmisítők, ha nem rosszabb, mivel a használatuk sokkal kevésbé passzívak, mint például várakozás a Fúziós "Elemental HERO"-kra, kitünteti a Mezőt, és van egy még teljesebb képességük az ilyen Paklik ellen.

Végül, a "Skill Drain" és/vagy az "Angel O7" is megállíthatja a "HERO" hatásokat, ami jelentős előnyt hozhat ezen Paklik ellen, mert jelentős Varázs/Csapda támogatások nélkül, sok "HERO", beleértve kicsit a Fúziós "HERO"-kat, nem rendelkezik jelentős fenntarthatósággal, amíg a pályán vannak.
Forrás

Kommentek

Avatar
Nekem a Kedvenc Elemental HERO-m az Elemental HERO Neos és Bladedge meg a fúziós Neos-ok.
Na meg Burstinatrix akit már egy csomószor lerajzoltam.

Ne duplapostolj, használd a szerkesztés funkciót... Mod!
Avatar
Ebben a MOD-ban hogyan lehet másokkal online játszani?
Avatar
ebből tanultam sokat :)
nemsokára teljesen készen van az elemental Hero paklim
Avatar
Átjavítottam a cikkben :)
Avatar
Á, értem. Köszi! :)
1 - 5 | 6 - 7