Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Nomi Szörnyek

Sephylon, the Ultimate Timelord, példa egy Nomi szörnyre
A "Nomi" (のみ nomi, egy japán határozószó, amit azt jelenti, "csak") egy speciális kifejezés, ami néhány Szörny Kártyára utal. A Nomi szörnyeket nem lehet Normál Idézni, Lefordítani vagy Speciálisan Megidézni, kivéve, ha teljesül egy speciális követelmény. A képességük mindig "Speciálisan kell Megidézni (metódus) által, és nem lehet más módon Speciálisan Megidézni" (korábban "Ezt a kártyát nem lehet Speciálisan Megidézni, kivéve (metódus) által"), valamint "Nem lehet Normál Idézni/Lefordítani", ha a kérdéses szörny egy Effekt Szörny.

Példák a Nomi szörnyekre: "Armed Dragon LV10", "Doom Dozer", "Judgment Dragon", "Raviel, Lord of Phantasms", "Rainbow Dark Dragon", "Red-Eyes Darkness Dragon", "T.G. Halberd Cannon‎‎", "Masked HERO Dark Law", "Star Eater", "Shooting Quasar Dragon", a legtöbb "Infernoid" szörny, mindegyik "Nekroz" Rituális Szörny, és a legtöbb "Elemental HERO" Fúziós Szörny. Azt is meg kell jegyezni, hogy ezen kártyák Speciális Idézése csak akkor hajtható végre, miközben a kérdéses kártya a tulajdonosa kezében van, hacsak a kártya leírása másképpen nem határozza meg.

Vannak még Csak-Speciálisan Megidézhető Szörnyek, gyakran "Fél-Nomi szörnyek", hasonló, de valamivel kevésbé korlátozott Megidéző korlátozásuk/feltételük van, ilyen pl. a "Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning".
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!