Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Pendulum Szörny

Stargazer Magician és Timegazer Magician
A Pendulum Szörny (japánul: ペンデュラムモンスター (P(ペンデュラム)モンスター, rövidítve Pペンデュラムモンスター a kártya leírásában, Pendyuramumonsutā), a Yu-Gi-Oh ARC-V animében, mint Pendulum Kártya, egy olyan Szörny Kártya típus, ami félig zöld színű. A Yu-Gi-Oh ARC-V-ben mutatkoztak be. A Pendulum Szörnyek aktiválhatók a kézből Varázs Kártyaként, a Pendulum Zónára elhelyezve. Ezen szörnyeket a Pendulum Idézés végrehajtására lehet felhasználni.

Attól kezdve, hogy Varázs Kártyaként aktiválódtak a Pendulum Zónában, a Pendulum Szörnyet addig nem szörnyként kell kezelni, amíg el nem hagyja a Pendulum Zónát. Miután teljesült, Varázsként arccal-felfordítva marad, és a Pendulum Hatása érvényesül (a Szörny Képessége viszont nem). Nem lehet Pendulum Szörnyet Lefordítani a Pendulum Zónára. Viszont annak ellenére, hogy Varázsként vannak kezelve, ezek olyan speciális kártyák, amiket nem Normál, Folyamatos, Mező, Felszerelés, Gyors vagy Rituális Varázs Kártyának kell tekinteni. A Pendulum Zónák nem Varázs & Csapda Kártya Zónák, tehát nem számítanak bele az 5 lapos limitbe. A Mező Varázs Kártyákkal ellentétben nem semmisíthetsz meg egy már meglévő Pendulum Szörnyet a játék mechanikája révén, hogy egy új Pendulum Szörnyet helyezz el a helyére. Amíg a Pendulum Zónád nyitott, nincs limitálva, hányszor helyezhetsz el körönként Pendulum Szörnyet a Pendulum Zónáidra.

Körönként egyszer a Fő Fázisod alatt, amíg van Pendulum Szörny mindkét Pendulum Zónádban, Pendulum Idézhetsz szörnyeket, felhasználva a Pendulum Szörnyek Pendulum Skáláját, hogy meghatározd a szörnyek Szintjeit, melyeket meg lehet Idézni.

Amikor egy Pendulum Szörny (még ha arccal-lefordítva is van) a mezőről a Temetőbe kerülne, akár Szörny Kártyaként, akár Varázs Kártyaként, ahelyett arccal-felfordítva az Extra Pakli Zónára kerül. (A Pendulum Szörnyek az Extra Pakli megengedett méretének túllépését is okozhatják, ami a Pakli építés során van meghatározva.) Ha egy Pendulum Szörny a kézből vagy a Fő Pakliból a Temetőbe kerül, vagy ha le lett választva, simán a Temetőbe kerül. Az Extra Pakli Zónában lévő Pendulum Szörnyet még egyszer meg lehet idézni egy Pendulum Idézés során, amíg a Szintje a Skálák között van.

Ahogy az Arc-V 46. Részében láttuk, a Pendulum Szörnyek már Xyz Szörnyként is megjelenhetnek, ahogy az "Odd-Eyes Rebellion Dragon" esetében látható.

Mivel a Pendulum Hatás és a Pendulum Skála elfoglalta azt a helyet, ahol a Készlet Szám és a Kiadás Száma rendszerint lenni szokott, ezért ez előbbit a bal alsó sarokba helyezték, egy vonalba a Pendulum Szörny TP/VP értékével, ez utóbbit pedig egy vonalba helyezték a Kártya Számmal és a szerzői joggal. A Pendulum Szörny grafikája keretének a méretét megnövelték ugyanolyan szélességűre, mint a Képesség doboz, illetve a Pendulum Hatás doboz részben átlátszó, mely lehetővé teszi, hogy lássuk mögötte a grafikát.

A Pendulum Szörnyek fő gyengesége a kéz előny költségük, hogy a Pendulum Zónába helyezzük őket, ami miatt sebezhetők lesznek az olyan kártyákkal szemben, mint a "Black Rose Dragon" és az "Evilswarm Exciton Knight". Ezek a "nuke" effektek minden Pendulum Szörnyet megsemmisítenek a Pendulum Zónákban, valamint minden Pendulum Szörnyet a Mezőn, ami minden olyan Paklit lekapcsol addig, ami a Pendulum Idézésére támaszkodik, amíg új Pendulum Skálák lesznek elhelyezve.

Az animében Yuya Pendulum Szörnyei eredetileg Effekt Szörnyek voltak, de Yuya nyakláncának erejével át lettek transzformálva a jelenlegi formájukba. Később Reiji Akaba elkészítette a saját Pendulum Szörnyeinek a prototípusát, de úgy vélte, hogy az energiakimenet terén Yuyáéhoz képest rosszabbak, és kezdetben meg is hibásodtak. Amikor egy Pendulum Szörny el lesz helyezve egy Pendulum Zónára, az egy átlátszó, földben megjelenő kék színű oszlopban jelenik meg, mely nem sokban tér el a Yu-Gi-Oh! 5D's szörny Idézéséhez.

Példa


Odd-Eyes Pendulum Dragon
Forrás

Kommentek

Avatar
Ezt nagyon találóan és röviden lehetn értelmezni: He???!!!
Avatar
Nagyjából megértettem hogy is van ez.:D
Szerintem nem annyira bonyolult.:D

Ne duplapostolj, használd a szerkesztés funkciót... Mod!
Avatar
Többszöri elolvasás után kezd értelmet nyerni a szöveg.
Avatar
Vagy én vagyok sík hülye (nagyon sok rá az esély) vagy ez egy kicsit bonyolult.
Avatar
Őszintén szólva nekem nem tetszik ez a Pendulum-osdi. :/
1 - 5 | 6 - 10