Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Pendulum Skála

Pendulum Skála szimbólumok
A Pendulum Skála (japánul: ペンデュラムスケール, Pendyuramu Sukēru, rövidítve Pペンデュラムスケール a kártya leírásban) a Pendulum Szörnyek egyedi jelzésének a készlete. Kettő található belőlük a Pendulum Szörny "Szörny Képesség" szöveg doboza fölött, és a Pendulum Szörny "Varázs Hatása" közöttük helyezkedik el. Mindegyik Pendulum Szörnynek kettő Pendulum Skála értéke van, amit a kék és a piros szimbólum jelöl.

Stargazer Magician és Timegazer Magician Skálája
A Pendulum Skálát a Pendulum Idézés során használjuk. Ha van Pendulum Szörny mindkét Pendulum Zónában, akkor körönként egyszer a kézben lévő és/vagy az Extra Pakliban lévő arccal-felfordított Pendulum Szörnyeket, amik oda lettek küldve, Pendulum Idézni lehet, amíg a Szintjeik a két szörny Pendulum Skála értékei között vannak. (Következésképpen nem lehet szörnyeket Pendulum Idézni, ha a kéz Pendulum Zónának ugyanaz a Skálája, vagy csak eggyel tér el.) Az animében a Pendulum Skála egy ragyogó számként jelenik meg a Pendulum Szörny alatt, amkor az a Pendulum Zónában van.

A hivatalos szabálykönyv kimondja, hogy a bal Pendulum Zónán elhelyezett Pendulum Szörny a bal Pendulum Skáláját használja, míg a jobb Pendulum Zónán elhelyezett Pendulum Szörny a jobb Pendulum Skála értékét használja, ami azt jelentheti, hogy a kártyára írt két Pendulum Skála különböző is lehet. Habár eddig még nem láttunk olyan Pendulum Szörnyet (a kiadottak között és az animében megjelentek között sem), aminek eltérő Pendulum Skálaérték lenne a kártyáján.

Ahogyan a szörnyek Szintjénél/Rangjánál, TP-jénél és VP-jénél, úgy itt is megjelenik egy nem hivatalos 'szabály' arra vonatkozóan, hogy egy szörny Pendulum Skálája milyen magas vagy alacsony lehet. A szörnyek Pendulum Skálája általában 2-nél nem alacsonyabb és 7-nél nem magasabb, de az 1-es és alacsonyabb (?), illetve a 8-as és magasabb Skálájúaknak már szükséges, hogy a szörny Pendulum Hatásának legyen valamilyen negatív hatása vagy feltétele, ami korlátozza a használatát.

Mint ahogy a fent említett négy érték, úgy a szörny Pendulum Skálája is megváltozhat a nyomtatott számától egy Párbaj alatt egy kártya effekt következtében. Jelenleg OCG/TCG-ben a szörnyek eredeti Pendulum Skála tartománya 1-től 10-ig terjedhet, viszont effektekkel meg lehet növelni akár 12-re is, míg az animében már láthattunk eredeti 11-es és 12-es Skálákat is.

Egy Pendulum Szörny. A kártya két oldalán a kék és a piros szimbólum a grafika alatt jelzi a Pendulum Skáláját. Ennek a szörnynek 1-es Pendulum Skálája van.

Példák


1-es Pendulum Skála2-es Pendulum Skála3-as Pendulum Skála
4-es Pendulum Skála5-ös Pendulum Skála6-os Pendulum Skála
7-es Pendulum Skála8-as Pendulum Skála9-es Pendulum Skála
10-es Pendulum Skála11-es Pendulum Skála12-es Pendulum Skála
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!