Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Tuner Szörny

Hangolódó Szörny a Tuner Capture grafikáján
A Tuner szörnyek (Hangolódó szörnyek, japánul: チューナー Chūnā "Tuner"; kínaiul: 協調 Xiétiáo, korábban 調諧器 Tiáoxiéqì) szükségesek egy Szinkró Szörny Szinkró Idézéséhez. Amikor a Tuner szörny és bármelyik más térfeleden lévő szörny összeadott Szintje megegyezik a Szinkró Szörny Szintjével, elküldve azokat a Temetőbe, Megidézheted a Szinkró Szörnyet. A Starter Deck 2008-ban jelentek meg.

A Tuner szörny volt a Normál Szörnyek első másodlagos Típusa (amit a Pendulum Szörny követett), és az Effekt Szörnyek ötödik másodlagos Típusa, mint a Lélek és az Unió szörnyek. Később lett néhány Tuner szörny, ami egyben Effekt Szörny is (pl. "Krebons", "Blackwing - Steam the Cloak" vagy "Junk Synchron"), és néhány, ami Normál Szörny (pl. "Tune Warrior" és "Galaxy Serpent"). Ráadásul vannak olyan kártyák is, melyekkel nem-Tuner szörnyeket lehet Tunerként kezelni, beleértve önmagukat is (pl. a "Lightwave Tuning" és "Tuned Magician"). Mint olyan, a Hangolás NEM számít képességnek, és nem lehet olyan kártyákkal negálni, mint a "Skill Drain".

A legtöbb Tuner szörny Szintben alacsony, általában 1 és 3 között, de vannak ritkább Tuner szörnyek, melyek 4-es Szintűek és van jelenleg néhány, mely 5-ös. Emellett van három db 6-os Szintű ("Blackwing - Kogarashi the Wanderer", "Labradorite Dragon" és "Genomix Fighter"), egy db 7-es Szintű ("Emissary from Pandemonium") és egy db 8-as Szintű ("Life Stream Dragon") Tuner szörny.

Van néhány támogató kártya, ami kifejezetten a Tuner szörnyekkel működik együtt, beleértve a "Mind Trust"-ot, a "Boost Warrior"-t és a "Quillbolt Hedgehog"-ot, melyek még további támogatást nyújthatnak egy Szinkró Idézés előkészítéséhez.

Sok Tuner szörnynek megvan a képessége, hogy megkönnyítse a Szinkró Idézést; akár Speciálisan Megidéz egy másik szörnyet ("Twilight Rose Knight", "Deep Sea Diva", "Masked Chameleon"), akár Speciálisan Megidézi önmagát, amikor a játék állapotának feltétele teljesül ("Lady of the Lake", "Fishborg Archer", "Laval Coatl"), vagy akár megváltoztatják egy általad irányított szörny Szintjét, Típusát vagy Csoportját ("Delta Flyer", "Genomix Fighter", "Genex Ally Chemistrer"). "Phantom King Hydride" nem-Tunerré is válhat egy Szinkró Idézéshez. Egy másik sajátosságuk az a képesség, ami néhány Tunernek megvan, hogy Speciálisan Megidézi önmagát a Temetőből annak érdekében, hogy még egyszer végrehajthass egy Szinkró Idézést, de a könnyű ön-Speciális Idézés költségeként ezek kivonódnak, amikor elhagyják a mezőt. Néhány példa: "Snyffus", "Chiwen, Cosmic Dragon of Light" és "Plaguespreader Zombie".

Ezen kívül néhány Szinkró Szörny megkövetel egy konkrét Tuner szörnyet, hogy Megidéződjön (mint "Sun Dragon Inti"); néhány megkövetel egy Tunert egy konkrét Típusból (mint "Trident Dragion"), Csoportból (mint "Chaos Goddess") vagy Archetípusból (mint "Thor, Lord of the Aesir"). Ez a sajátosság előfordulhat fordított esetben is, amikor néhány Tuner szörnyet csak egy konkrét Szinkró Szörny Megidézéséhez lehet felhasználni, mint pl. "Brotherhood of the Fire Fist - Spirit"-et, "Mystic Macrocarpa Seed"-et, "Scrap Soldier"-t, stb.

Vannak Tuner Szinkró Szörnyek is. "Life Stream Dragon" kivételével mindegyik inkább a Szinkró Idézést könnyíti meg, akár a saját Szintjének manipulálásával (mint "Wave-Motion Phonon Dragon"), akár azzal, hogy megengedi a tulajdonosának, hogy végrehajtson egy Szinkró Idézést az ellenfele körében (mint "Formula Synchron" és "T.G. Wonder Magician"); vagy akár közvetett módon járul hozzá, hogy Szinkró Anyag Szörnyként legyen felhasználva. "Puralis, the Purple Pyrotile" képessége akkor vált ki, amikor egy Szinkró Idézés végrehajtásához lett felhasználva. Ezek szintén szükségesek a Gyorsított Szinkró Szörnyekhez, mint pl. "Shooting Star Dragon"-höz.

A Tuner szörnyek nevei összefüggésben vannak a hangokkal. Mint olyan, a legtöbb támogató kártya esetében vannak utalások a zenére és a hanghullámokra (mint "Frequency Magician"). Néhány Szinkró Szörnynek és Tunernek van egy mechanikus megjelenése annak ellenére, hogy se nem Gép, se nem Pszicho besorolású, és amely elősegíti a kapcsolatát a hanghullámokkal.

Érdekességek


  • Jelenleg nincs Szikla-Típusú Tuner Szörny.

Példa


Phantom King Hydride
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!