Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Tuner Szinkró Szörny

Tuner Szinkró Szörny
A Tuner Szinkró Szörnyek (Hangolódó Szinkró Szörnyek, japánul: シンクロチューナーモンスター Szinkró Tuner Szörnyek) olyan Szinkró Szörnyek, melyek egyben Tuner Szörnyek is. Eddig is lehetséges volt Szinkró Szörnyeket Tunerként kezelni az olyan kártyák használatával, mint a "Lightwave Tuning", a "Psychic Tuning", stb., de valójában a nyomtatott Tuner Szinkrók először a Starstrike Blast-ben lettek kiadva. Minden szabályt és feltételt, amit általában a Szinkró Szörnyekre és a Tuner Szörnyekre alkalmazni kell, ezen szörnyekre is alkalmazni kell.

Az animében a Tuner Szinkrók a Gyorsított Szinkró Idézéshez szükségesek, mely a Szinkró Idézés egy olyan eljárása, ami olyan Szinkró Anyag Szörnyeket használ, melyek maguk is Szinkró Szörnyek. Az ilyen módszerrel Megidézett szörny Gyorsított Szinkró Szörnyként ismert. Az animében minden Gyorsított Szinkró Szörny birtokol egy képességet, ami megengedi, hogy az ellenfél körében lehessen Megidézni.

A TCG/OCG-ben mindegyik Gyorsított Szinkró Szörnyet megváltoztatták szabályos Szinkró Szörnnyé, és a velejáró képességet, ami megengedi, hogy az ellenfél körében lehessen Megidézni, eltávolították. Viszont, ezért cserébe az első kettő nyomtatott Tuner Szinkró Szörny ("Formula Synchron" és "T.G. Wonder Magician") kapott egy olyan képességet, mely megengedi a játékosnak, hogy az ellenfél körében hajtson végre egy Szinkró Idézést, amíg az az egyik felhasznált Szinkró Anyag Szörny. E módon ez a két szörny nem csak a Gyorsított Szinkró Szörnyek, hanem bármelyik Szinkró Szörny Megidézésére is felhasználható az ellenfél körében.

Eleinte csak azon Tuner Szinkró Szörnyeket adták ki, melyeket az animében használtak; viszont még több jelent meg a Szinkró Szörnyek fellendülésével együtt, az Xyz Szörnyek kiadása óta. Jelenleg öt Tuner Szinkró Szörny van a TCG/OCG-ben; három, amit kezdetben az anime mutatott be, és kettő, ami teljesen új:


A manga is tartalmaz egy további Tuner Szinkró Szörnyet:

  • "Disaster Sage of the Heavenly Halo"

Példa


Formula Synchron
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!