Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Sötét Szinkró Szörny

Sötét Szinkró Szörny
A Sötét Szinkró Szörny egy csak anime és videojáték szörny kategória, mely a Yu-Gi-Oh! 5D's 27. részében debütált, és jelen van a Yu-Gi-Oh! 5D's Tag Force 4-ben, a Yu-Gi-Oh! 5D's Tag Force 5-ben és Yu-Gi-Oh! 5D's Tag Force 6-ban. A Sötét Szinkró Szörnyek Sötét Szinkró Idéződnek 1 Sötét Tuner szörny és 1 nem-Tuner szörny Temetőbe küldésével. A Sötét Tuner szörnyeken kívül felhasználhatsz bármilyen szörnyet a Sötét Szinkró Idézéshez. A nem-Tuner szörny Szintjéből kivonva a Sötét Tuner szörny Szintjét, egyenlőnek kell lennie a Sötét Szinkró Szörny Szintjével (de jegyezzük meg, hogy a Sötét Szinkró Szörnyeknek negatív Szintjük van, ami nem lehetséges semmilyen más szörnynél a játékban). A Szintjük a kártya átellenes oldalán kezdődik (a szabályos kártyákon jobb oldalt, ezeknél viszont bal oldalt). A Sötét Szinkró Szörnyek nem egyszerűen SÖTÉT (Csoportú) Szinkró Szörnyek, hanem egy teljesen más szörny kategória, bár hasonlítanak a Szinkró Szörnyekhez. A kártyájuk színe a Szinkró Szörnyek ellentéte, sötétszürke.

A Sötét Szinkró Szörnyek a Szinkró Szörnyek alkategóriájaként működnek, és szintén Szinkró Idéződnek. Yusei "Synchro Destructor"-ja egy alkalom helyett kétszer okozott sérülést, mert megsemmisítette Kalin Kessler "Hundred Eyes Dragon"-jét a "Stardust Dragon"-jével. Crow párbaja alatt Greiger ellen, Greiger felhasználta a "Darksea Rescue"-t a "Dark Flattop" Megidézéséhez. A "Darksea Rescue" anime verziójának képessége nem csak azt mutatta meg, hogy a "Dark Flattop" egy Szinkró Szörny volt (megismételve, hogy mindegyik Sötét Szinkró Szörny valójában Szinkró Szörny), de azt is felfedte, hogy a Sötét Szinkró Idézés a Szinkró Idézés egyik típusa.

Viszont a fentiek szerint a Sötét Szinkró Szörnyek a Szinkró Szörnyek alkategóriája, mely azt jelenti, hogy egy olyan kártyának, mely magában foglalja a Szinkró Szörnyeket, hatása lehet a Sötét Szinkró Szörnyekre is, és egyidejűleg hatnak a saját kategóriájukra is. Ezt mutatta be a "Dark Matter" Csapda Kártya, ami akkor aktiválódott, amikor egy Sötét Szinkró Szörny megsemmisült.

Nincs Sötét Szinkró Szörny az OCG-ben és a TCG-ben. Mindegyik Sötét Szinkró Szörnyet szabályos Szinkró Szörnyként adták ki az OCG-ben és a TCG-ben; a képességeiket megváltoztatták és/vagy módosították, kivéve "Zeman the Ape King"-et. Bár nem használnak Sötét Tuner szörnyeket, attól még SÖTÉT-Csoportú Tuner szörnyekre van szükség a Szinkró Idézésükhöz, kivéve "Moon Dragon Quilla"-t. Emellett a saját Típusuk nem-Tuner szörnyeiket használják fel, mint az animében. Pl. Grady Sötét Szinkró Idézte "Frozen Fitzgerald"-ot, felhasználva a "Dark Tuner Catastrouge"-ot és a Bestia-Típusú nem-Tuner "Blizzard Lizard"-ot.

A Sötét Szinkró Szörnyet, "Frozen Fitzgerald"-ot, eredetileg ki akarták adni az OCG-ben és a TCG-ben a Crimson Crisis ideje alatt, mint említett Koncepciós Kártyát. Ezt viszont később lefújták. Lehetséges, hogy a többi Sötét Szinkrót is tervezték kiadni, de ehelyett Szinkró Hasonmásként adták ki őket.

Meg kell említeni, hogy mivel nagyobb nehézségek árán lehet csak őket Megidézni, a Sötét Szinkrók általában sokkal erősebbek, mint az ugyanolyan Szintű Szinkrók.

Példa


Frozen Fitzgerald


ÉrdekességekTagjai


Forrás

Kommentek

Avatar
Ez 1 nagyon érdekes cikk bővitettem a Synchro ismereteimet