Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Védekező Pozíció

Ilyen az, amikor egy kártya Védekező Pozícióban van.
A Védekező Pozíció (攻撃形式, Kōgeki Keishiki, az animében Védekező Mód (Defense Mode), Defense Position, Védekező Állás) egy csata pozíció, amikor is egy Szörny Kártya arccal-felfordított, vagy arccal-lefordított vízszintes pozícióban van. Ebben a pozícióban, a VP értékét arra használják, hogy képviselje ezt a kártyát, kivéve, amikor egy kártya hatása megköveteli a TP értékének a speciális vizsgálatát.

Védekező Pozícióban, egy Szörny Kártya mindig vízszintes pozícióban van. Amikor Lefordítasz egy szörnyet, azt arccal-lefordított Védekező Állásba kell kijátszanod. Szörnyeket nem lehet arccal-felfordított Védekező Állásba Normál Idézni, kivéve kártya hatással, ami megengedi, hogy oly módon Idézd meg (mint a "Light of Intervention"). Egy Védekező Pozíciójú szörny közötti harc alatt, annak a szörnynek a VP értékét arra használjuk, hogy a TP értékétől függően kiszámítsuk a Csata Sérülést.

Általában a Védekező Pozíciójú szörnyek nem támadhatnak, de néhány szörnynek a képessége, mint "Elemental HERO Rampart Blaster"-é és a "Total Defense Shogun"-é megengedi, hogy támadjon, amíg Védekező Pozícióban van.

Továbbá, egy Védekező Pozíciójú szörnynek az irányítója nem kap sérülést, ha elpusztult csatában, még akkor sem, ha a támadó szörnynek magasabb a TP-je, mint a védekező szörny VP-je. Vannak kivételek, mivel vannak olyan kártyák, melyek megadják a szörnyeknek az "átütés" képességét, hogy ily módon kárt okozhasson. Például szörnyek, mint a "Spear Dragon" és "Gaia Soul the Combustible Collective" vagy Varázsok és Csapdák, mint a "Big Bang Shot" és a "Dragon's Rage". Ha a támadó TP-je kisebb, mint a támadási cél VP-je, a támadó kap Csata Sérülést, de egyik szörny sem pusztul el. Ha a támadó TP-je azonos a cél VP-jével, egyik játékos sem kap Csata Sérülést és egyik szörny sem pusztul el.

A Yu-Gi-Oh! 5D's animében, a Védekező Pozíciójú szörnyek kék színűek lesznek, míg a Yu-Gi-Oh! ARC-V-ben kék aura ragyog körülöttük..
Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!