Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Csak-Speciálisan Megidézhető Szörny

Dark Sage, egy Csak-Speciálisan Megidézhető Szörny
A Csak-Speciálisan Megidézhető Szörnyek (Special Summon-only Monster), gyakran csak egyszerűen Fél-Nomi (Semi-Nomi) szörnyként említve, olyan szörnyek, melyek képessége, hogy "Nem lehet Normál Idézni/Lefordítani. Először Speciálisan kell Megidézni..." (angolul: "Cannot be Normal Summoned/Set. Must first be Special Summoned...").

A Probléma-Megoldó Kártya Szöveg frissítése előtt a szöveg olvasata "Ezt a kártyát nem lehet Normál Idézni vagy Lefordítani. Ezt a kártyát csak ... lehet Speciálisan Megidézni" (angolul: "This card cannot be Normal Summoned or Set. This card can only be Special Summoned...) volt. A Legendary Collection 3: Yugi's World-öt megelőzően a Probléma-Megoldó Kártya Szöveg standard olvasata "Nem lehet Normál Idézni vagy Lefordítani. Először Speciálisan kell Megidézni..." (angolul: "Cannot be Normal Summoned or Set. Must first be Special Summoned...") volt.

Egy Csak-Speciálisan Megidézhető Szörnyet előbb a felsorolt képességével kell Speciálisan Megidézni, mielőtt még más hatások által is Speciálisan Megidézhető lenne, ellentétben a Nomi szörnyekkel, amiket csak a saját képességeik által lehet megidézni, még akkor is, ha már megfelelően lettek Speciálisan Megidézve. Az "Aqua Spirit", a "Harpie Lady Sisters" és a "Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning" mind Csak-Speciálisan Megidézhető Szörnyek.

Miután egy Csak-Speciálisan Megidézhető Szörny megfelelően lett Speciálisan Megidézve (ami azt jelenti, hogy az idézése nem lett negálva olyan kártyák által, mint a "Solemn Judgment", a "Solemn Warning", a "Black Horn of Heaven", stb.), akkor Speciálisan Megidézhető más hatások által is. Ez csak addig tart, amíg a szörny nem kerül vissza a kézbe vagy a Pakliba; amíg a szörny a mezőn, a Temetőben vagy éppen kivonva marad, addig Speciálisan meg lehet Idézni más kártya hatásokkal.

Példa:

  • A játékos kivon 3 Démon-Típusú szörnyet, hogy Speciálisan Megidézze a "Dark Necrofear"-t. Ha ő megsemmisült és a Temetőbe került, akkor fel lehet éleszteni olyan kártyákkal, mint a "Monster Reborn".
  • Ha, ezt követően kivonódik a "Dark Core" által, még mindig Megidézheted őt Speciálisan olyan kártyákkal, mint a "Dimensional Inversion".
  • Ha, mindezek után a "Dark Necrofear" visszakerül a Paklidba vagy a kezedbe (pl. a "Phoenix Wing Wind Blast" vagy a "Compulsory Evacuation Device" által), akkor ki kell vonnod 3 Démon-Típusú szörnyet, hogy újra Speciálisan Megidézhesd őt. Nem Idézheted meg őt Speciálisan a kezedből vagy a Paklidból más olyan kártyák által, mint a "Monster Gate" vagy a "Doom Shaman".
  • Ha később kivonódik, vagy a Temetőbe kerül (pl. a "Graceful Charity" által), akkor sem lehet őt Speciálisan Megidézni.

Jegyezzük meg, hogy a Fúziós, a Rituális, a Szinkró és az Xyz Szörnyek mind Csak-Speciálisan Megidézhető Szörnynek számítanak, hacsak másként nem jelzik. Ez esetben a Fúziós Szörnyeket megfelelően kell Fúziósan Megidézni, a Rituális Szörnyeket Rituálisan Megidézni, a Szinkró Szörnyeket Szinkró Idézni, az Xyz Szörnyeket pedig Xyz Idézni.

Lásd még


Forrás

Kommentek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!