Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Oldallal kapcsolatos dolgok / Hírek / [2018-02-12] Egy igazán élvezetes verseny?

Avatar
ez egy jó ötlet :D Exodia lapjai mondjuk tiltva lehetnének. Illetve trickstar :'D
nachu  2018-02-12 22:08 
Avatar
Ha jobban belegondolok, minden archetípushoz jött már ki minimum pár olyan kártya, ami tud OP lenni, szóval ha ilyen alapon tiltunk, akkor maradna mondjuk a Steelswarm, a 5D's-es Divine pszicho paklija, meg tudom is én, mi mások.

Javaslatom viszont van, bár valószínűleg nem vonzana sok embert, és erősen retro fílinget keltene, DE:
építsenek a résztvevők olyan paklit, ami nem egy-egy archetípus körül koncentrálódik. Ezt úgy képzelem, hogy a fő pakli kártyáinak első ránézésre semmi közük nincs egymáshoz, maximum képességek szintjén (ha X elpusztul, behívhatsz egy N vagy alacsonyabb/magasabb szintű szörnyet a(z) [akárhonnan], és hasonlók). Értitek, mire célzok :)

A szörny archetípusok lennének nélkülözve, a csapdalapokból és varázslapokból állókat nem feltétlen kellene kitiltani (esetleg amik szörnyként is kezelendőek, és most rátok nézek, Paleozoicok).

Mindez persze nem azt jelenti, hogy akkor egyik archetípusba sorolt szörnyet se lehet használni, csak ne egy adott csapat köré összpontosuljon a fő szerep; próbáljuk kreatívan kihasználni az ő képességeiket archetípuson kívüli szörnyekkel is, amennyiben ez lehetséges.

Nem tudom, mennyire lehetne ezt kivitelezni, de gondoltam, előállok egy javaslattal én is, mert miért ne.
Sounga  2018-02-13 17:01 
Avatar
Sounga, ez sztem egyrészt túl szigorú, másrészt pedig teljes rémálom lenne a végrehajtása, tekintve hogy például az ABC, a dínók, a rank 10 vonatok, a cyberse vagy pl. a chain burn nem archetípusok, míg pl. a number és utopia szörnyek igen (sőt, még az "Upstart Goblin" is archetípus része "Scrounging Goblin" miatt).

Alapvetően az a gond, hogy az archetípusok csupán kis kártyacsoportok amik együtt működnek, de nem feltétlenül csak egymással működnek együtt, és nem feltétlenül csak ők működnek magukkal, tehát ez, ha még sikeresen is lehetne bevezetni, inkább csökkentené a játék diverzitását.

Egyébként én viszonylag erősebb paklinak, amit potenciálisan bannolni lehetne, a trickstart, magiciant, spyralt, true dracot, lightswornt, infernoidot, paleot, zefrát, ABC-t, invokedet, és a burning abysst tartom ha szigorúak akarunk lenni, de főleg a draco, spyral, magician és trickstar sztem a 4 legjobb deck, bár ez a format még elég friss és a véleményem sem szentírás.

(edit: formázás, helyesírás, plusz paklik)
Penguinvader  2018-02-14 16:31 
Avatar
Kozmo, Exodia :)
AlexisRhodes  2018-02-16 08:17 
Avatar
Ban "Beaver Warrior"!!
Sounga  2018-02-16 16:52 
Avatar
Soung, kedvenc lapom :'( XDD
nachu  2018-02-16 17:40