Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Általános eszmecsere / Csevegő / Minden ami Ezotéria

Avatar
Sziasztok! Ez a téma ezoterikus dolgokról fog szólni, ahogy a cím is mondja. Naponta írok egy posztot valamilyen dologról, legyen az spirituális képesség, vagy akármilyen más, "természetfeletti"-nek bélyegzett dolog. Remélem sokakat érdekelni fog :).
warwolf107  2014-04-08 15:22 
Avatar
Naponta jöhet 10 és 140 cikk között bármi
Focou  2014-04-08 15:24 
Avatar
én a spirituális dolgokban nem hiszek, viszont a szellemek és hasonló természetfeletti dolgok érdekelnek, tulajdonképpen ezért imádom a horror filmeket is, és azok közül is inkább a nem fröcsögős, inkább misztikus témájúakat.
vendo191  2014-04-08 15:30 
Avatar
Kezdésnek jöhet a kedvenc témám, a Telekinézis. A Telekinézis egy képesség, ami a tárgyak mozgatását jelenti külső fizikai hatások nélkül. Lényegében gondolattal mozgatni tárgyakat.

Gyakorlatok:

1.A papírforgatás:

Közismert néven a psy-wheel. Nagyon egyszerű. Nem kell hozzá sok kellék: 1 kis db papír, 1 tű, talapzat (radír)

Magyarázat: Alakítsd a papírt egy négyzet formává, melyet ezután hajts félbe, majd ismét félbe. Így a négybe hajtott papírt fel tudod helyezni a tűre. Fogd meg a tűt, és szúrd a talpazatba, amelyet választottál. Ezután jön a lényeges rész, forgatás. Helyezd a keze(i)d a papírtól kb. 3-5 cm-re. Ezután koncentrálj, képzeld azt, hogy a papír forog, illetve elkezd mozogni. Ha jól csinálod, sikerül. Ajánlott a sok próbálkozás és sok ideig. Ha ez megy, akkor továbbléphetsz a következő szintre.

2.A ceruza forgatás:

A kedvenc gyakorlatom :). Ehhez kell a legkevesebb kellék, mindössze 1 ceruza.

Magyarázat: Fogd a ceruzát, tedd le az asztalra, aztán koncentrálj erősen (ne erőlködj, légy nyugodt, zárd ki a külső világot, csak a ceruzát figyeld) képzeld el hogy a ceruza gurulni kezd. Képzeld mondjuk hogy a ceruza vízben van, majd csak jön egy hullám ami megforgatja. Vagy képzeld azt hogy az újaid körül egy energiamező van, ami meglöki a ceruzát.

Na ha már ez is megy, akkor jöhet más kisebb tárgyak mozgatása. Sok sikert!

Videós gyakorlatok:

https://www.youtube.com/watch?v=45NpeyVCZ10

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n2siV42yeXQ

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N-PU4FM1eqw
warwolf107  2014-04-08 15:39 
Avatar
Tudom hogy dupla poszt, de muszáj :D.

A Médium

Vagy bolondnak bélyegezzük azokat akik szilárdan hisznek a túlvilágban , vagy megadjuk magunkat az egyre sokasodó és máshogy nem bizonyítható jelenségeknek, adatoknak: szellemek márpedig vannak.És ha már itt vannak, nem tétlenkednek. Jönnek és kíváncsiskodnak, kommunikálni szeretnének, és ennek érdekében bármit megtesznek: mozgatják a bútorokat, igyekeznek fizikai testet ölteni, és valahogy meggyőzni minket a jelenlétükről. Sokan üzenni szeretnének, bármelyik arra vevő földlakón keresztül: szeretteiket akarják elérni valahogy.

A közvetítő
A médiumok olyan személyek, akik rendelkeznek azzal a képességgel, hogy kapcsolatba kerüljenek halott személyek lelkével, angyalokkal vagy más test nélküli entitásokkal. Sok hétköznapi ember természeténél fogva képes erre, az érzékelés nem csak fizikai látás vagy hallás lehet. Ha egy szellem kommunikálni akar, tudni fogja, kik azok, akik érzékelik őt. Ezt különböző módokon teszik, van, akinek állítólag a testébe költözik a megidézett lélek, mások valamilyen eszköz segítségével kommunikálnak - mint a toll és papír, amikor a szellem a médium kezével ír – de van, aki egyszerűen csak figyel, és elmondja, amit lát/hall - ezek között mindig szerepel olyan bizonyíték, adat, amit a médium nem tudhat, csak a szellem és az idézője. Bizonyos esetekben a médiumok (valószínűleg a szellemek segítségével) paranormális jelenségeket is képesek produkálni, mint a szellemek anyagi formában való megjelenítése, a tárgyak mozgatása, vagy a lebegés.

Testet öltött szellemek
A médiumoknak van egy olyan csoportja, akik jelenlétében fizikai tárgyak, vagy hús-vér embernek tűnő szellemek keletkeznek, majd eltűnnek. Ezt hívjuk materializációnak, és a szellemvilág egy (vagy több) képviselőjére, a médiumra, és a láthatatlan életerőre, másnéven ódra van hozzá szükség. Az életerő egy teljesen szellemi dolog, ami fizikai energiaként nyilvánul meg, és képes annyira sűrűsödni, hogy a részecskék szilárd, körvonalakkal határolt eredményt adjanak ki. A szellemvilág adja a szükséges ód nagy részét, a másik része pedig a médiumból, illetve a jelenlevőkből származik. A rendelkezésre álló ód mennyiségétől függően a megnyilvánulni kívánó szellemlény egész alakját, vagy csak egy testrészét jeleníti meg úgy, hogy az ód sűrűsödni kezd, és hamarosan láthatóvá válik fehéres köd formájában, majd anyag keletkezik.

Ha a megtestesülés olyan erős, hogy a szellem földi emberhez hasonlít, akkor nem elegendő a médium ódja. Ilyenkor testének anyagából is elvonnak, és ód formájában használják fel a materializációhoz. A materializáció legfeljebb egy órát tart, hiszen rengeteg energia szükséges hozzá, azután eltűnik. Az így létrejött testet felveszi a szellem, és ezen keresztül képes kommunikálni: a legkülönbözőbb nyelveket megértik, néha képesek beszélni is azokat. Teljes materializálódás esetén a testnek mérhető a pulzusa, légzése is.

Kik ezek a szellemek?
A hitelesnek tekinthető szellem-idézések, vagy megjelenések legtöbbször az akkoriban elhunyt személyekhez köthetők. Ez nem véletlen: a test halála után a lélek vagy szellem – tehát a személy maga – ugyanúgy létezik tovább, csak más játékszabályok szerint. A legtöbben előre implantált program alapján mennek a fehér fény felé, onnan pedig egy új testbe születnek, a szerencsésebbek egyből lestoppolnak egy gömbölyödő pocakot, és végül szinte mindenki elkezdi a következő életet. Sokan azonban – főleg a hirtelen, balesetben elhunyt emberek - nem szívesen szakadnak el szeretteiktől, vagy épp lezáratlan ügyeik nyomasztják őket. Az ilyen szellemek jelenléte általában nem zavaró, sokszor inkább megnyugtató. Vannak azonban vicces kedvű lények, akik abban lelik “örömüket”, hogy poltergeist-jelenségeket produkálnak idegenek otthonában: ajtókat, ablakokat csapkodnak, bútorokat tologatnak, vagy csak simán ijesztgetnek.

Mit tegyünk a szellemekkel?
Általában oka van annak, ha egy szellem kapcsolatot keres. Ha érzékeljük a jelenlétét, próbáljuk megtudni, mi a helyzet, aztán határozottan tessékeljük arrébb, akár rá is kiabálhatunk. A gyerekek különösen érzékenyek a test nélküli lények jelenlétére. Higgyük el, ha ilyesmiről panaszkodik, és segítsük útjukon továbbhaladni a szellemeket.
warwolf107  2014-04-08 16:22 
Avatar
nem tom, én kipróbáltam a ceruzás cuccot csak úgy szórakozásból, de nem jött össze :/
vendo191  2014-04-08 18:07 
Avatar
Ez nem új működik hogy csak megpróbálod és már megy is :D. Több hónap gyakorlás kell hozzá, és meditáció, amiről majd írok :).
warwolf107  2014-04-08 18:08 
Avatar
pedig muri lett volna ceruzákat röptetni :D
vendo191  2014-04-08 18:10 
Avatar
A mai írás a Távolbalátásról, másnéven Remote viewing-ről szól. Köszönet Barta Zoltánnak a leírásért.

Távolba látás [remote viewing] útmutató
A távolba látás/távérzékelés [remote viewing] egy olyan folyamat, amely során egy személy képes információkat gyűjteni tőle akár nagy távolságban lévő helyszínekről, eseményekről, személyekről stb, és az információgyűjtés során nem alkalmaz semmiféle tárgyi segédeszközt.

A remote viewing folyamatát a CIA megbízásából a kaliforniai Stanford Kutató Intézetben alakították ki egy 1973-ban kezdődő kísérletsorozattal.

Kezdetben a kísérletek lényege az volt, hogy paranormális képességekkel rendelkező emberek számára fölrajzi koordinátákat adtak meg. A kísérleti alanyok feladata az volt, hogy adjanak leírást az ily módon megjelölt tájakról. A földrajzi koordináták a Föld különböző pontjainak jellemző tájrészleteit jelölték, de voltak közöttük koordináták, amelyek a naprendszerünk más égitesteire vonatkoztak. A kísérleti személyek leírásait összevetették az adott tájról készült fényképfelvételekkel ill. műholdképekkel.

A módszer

A 80-as évek végére komoly kutatási eredmények születtek, és kidolgozták a koordinált távolba látás (Coordinate Remote Viewing) kísérleti protokollját. Egy “klasszikus”remote viewing kísérlet lebonyolításához legalább négy résztvevő szükséges:

1. A kísérleti személy (KSZ), aki közvetíti benyomásait, információit a kijelölt “célpontról”;

2. A kísérlet vezetője (KV), aki felügyeli és koordinálja a kísérlet lebonyolítását;

3. A kísérleti célpontokat (target) összeállító személy (KC);

4. A kísérleti célpontok (target) közül véletlenszerűen választó személy (KCV); A kísérletben kiegészítő jelleggel részt vehet még egy személy (KE), aki felkeresi a kiválasztott célpontot (amennyiben a célpont egy olyan földrajzi hely, amelyik a kísérlet helyszínétől max. 30 percnyi gépkocsi útra van).

Remote viewing kísérletek

A kísérleteket kétféleképpen lehet lebonyolítani. Az egyik verzióban a KCV véletlenszerűen kiválaszt egy lezárt borítékot a KC által összeállított célpontok közül. A célpontok között csak olyan földrajzi helyek szerepelhetnek, amely 30 percen belül elérhetőek gépkocsival a kísérlet helyszínéről. A lezárt borítékokban részletes útleírás található a kijelölt célpontig. A KCV az általa kiválasztott lezárt borítékot átadja a kiegészítő személynek (KE), aki felkeresi, és legalább 10-15 percig a kijelölt célpontnál tartózkodik. Mialatt a KE felkeresi a kijelölt célpontot, a kísérleti személy elkezdi azt az ellazulási és ráhangolódási folyamatot. Magnóra mondja azokat a benyomásokat, információkat, amelyeket a “távolba látás” folyamata során érzékel. Adott esetben jegyzeteket, rajzokat készít. A kísérleti személynek erre mintegy 15 perc áll a rendelkezésére (amíg a KE a célpontnál tartózkodik). A KC a kísérlet előtt nem érintkezhet a kísérleti személlyel, a kísérlet alatt pedig nem tartózkodhat egy helyiségben vele. A kísérlet végén a visszacsatolás (feedback) érdekében a kísérleti személy elviszik a célponthoz, hogy összevethesse a kísérlet folyamán szerzett benyomásait, információit a valósággal. Csak ekkor ismeri meg a kísérlet többi résztvevője is a célpontot (a kiegészítő személyt leszámítva). Ezt azt jelenti, hogy a kísérlet alatt senki sem ismerheti a célpontot, csak a kiegészítő személy, aki odautazik).

A kísérlet másik verziójában nincs szükség a kiegészítő személyre. Ebben az esetben ugyanis a lezárt borítékokban csak fölrajzi koordináták szerepelnek. Ezek a földrajzi koordináták olyan tájakat jelölnek, amelyek jellegzetes tájrészletekkel vagy objektumokkal rendelkeznek. Az alapszabályok ugyanazok, mint a fenti kísérletben, vagyis a kísérleti célpontokat összeállító személyen (KC) kívül senki sem ismerheti a potenciális célpontokat. A KC pedig a tulajdonképpeni “távolbalátási” kísérletben nem vehet részt.

A kísérletek minden mozzanatát pontosan dokumentálni kell attól a pillanattól kezdve, hogy a KC összeállítja a kísérleti célpontokat. Az eseményeket célszerű videokamerával is rögzíteni. A kísérlet teljes folyamatáról készült anyagokat a kísérlet után külső szakértők bevonásával részletes elemzésnek vetik alá. Ennek során egy 1-9 között skálán értékelik a kísérlet sikerét (vagyis hogy a kísérleti személy milyen pontossággal, részletességgel tudott információkat gyűjteni a célpontról). A “remoteviewing” kísérletek egyik fontos tanulsága, hogy a kísérleti személy érzékelési folyamatát (és ezáltal az információk pontosságát) jelentősen befolyásolhatják egyes tényezők.

Az egyik ilyen megállapítás, hogy sokkal pontatlanabb az eredmény, ha a kísérleti személy a célpontról verbálisan akar információkat közölni, ezzel szemben sokkal hatékonyabb a rajz (vázlat) készítés. Ennek feltehetően az az oka, hogy a szóbeli információközlés nem ösztönös, ezt általában megelőzi egy “gondolati elemezés”. Ez különösen akkor jellemző, ha szokatlan, értelmezhetetlennek tűnő információkkal, intuíciókkal szembesülünk. Úgy tűnik, hogy a tudat alattiban lecsapódó információk (benyomások, intuíciók) túl sok “logikai” szűrőn mennek át addig, amíg verbálisan leírjuk őket. Márpedig a logika ezen a szinten szubjektív tényező, függ a kísérleti személy intelligenciájától, nevelésétől, környezeti hatásoktól stb. Célszerű arra törekedni a kísérlet során, hogy elkerüljük az analitikai információkat. Vagyis ha pl. a célpont egy épület, nagyobb valószínűséggel kapunk pontos információt annak alakjáról, formájáról, színéről, mint funkciójáról, megnevezéséről vagy méreteiről.

Ennek a problémának a lényegét mindenki megtapasztalhatja saját maga: vegyünk kézbe egy fényképet pl. a pisai ferde toronyról. Ha azt a feladatot kapjuk, hogy egy percig nézzük a képet, majd utána minél több információt közöljünk a látott képpel kapcsolatban, a leggyorsabb és hatékonyabb megoldásnak egy gyors rajz ígérkezik. Ezzel viszonylag pontosan át tudjuk adni az általunk látott kép legfontosabb jellemzőit: a ferde formájú tornyot, annak színét, arányait. De nagyobb gondot okozna, ha a fénykép alapján meg kellene határoznunk, milyen széles illetve magas lehet a torony, illetve mi lehet az objektum funkciója. A “remote viewing” kísérletek sikerei láttán természetesen a kutatókban is felmerült a kérdés, milyen tudományos háttere lehet ennek a jelenségnek. A számos elmélet abban egyezik, hogy egy olyan óriási, jól strukturált “mező” létét feltételezi, amely tárolja a világegyetem folyamatainak, eseményeinek minden információját. Ezt a TRV (Technical Remote Viewing) koncepciójában mátrixnak nevezzük. Abból indulunk ki, hogy az emberi tudat egy része, a tudatalatti, képes célirányosan információkat lehívni ebből a mátrixból (információ vétel). Vagyis a “remote viewing” jelenségére kivetítve ez azt jelenti, hogy e mátrix a közvetítő közeg a kísérleti személy és a célpont között. A képesség velünk született, de hatékony alkalmazását tanulni kell, a beszédhez hasonlóan. Az EEG-mérések azt mutatják, hogy a kísérleti személyek agytevékenységét a kísérlet ideje alatt (miközben az információk vétele folyik) a théta-hullámok jellemzik. A théta-hullámok frekvenciája 4-7 Hz, és egyébként azokra az alvási fázisokra jellemzőek, amikor álmodunk.

A tapasztalatok szerint az információ vétel folyamata során a kísérleti személy egyszerre több “sávban” kapja az adatokat, de ezekből az emberi tudat lineáris működése miatt csak egy-egy sávra fókuszál. Magyarra lefordítva: az információk lehetnek képek, érzetek, illatok, hangok, gondolatfoszlányok, ezek párhuzamosan (egy időben) áramlanak e mátrixból a tudatba (tudatalattiba), de miután az agy egyszerre ilyen mennyiségű információt feldolgozni, egyszer képeket, majd érzeteket, majd illatokat, aztán újból képeket stb. közvetít.

Távérzékelés – útmutató

A lélektudományok fejlődésével többé az sem okozott különösebb meglepetést, hogy az ember összetett lény, testből és lélekből áll. Ez pedig azt jelenti, testünk fizikai érzékszervei mellett – úgymint látás, hallás, tapintás, ízlés szaglás -, olyan egyéb, további érzékszervekkel is rendelkezünk, melyek igazából nem a testnek a sajátjai, de mégis, tudatunkon, agyunkon keresztül az így szerzett ismereteink, tapasztalatrendszerünket gazdagítják.

Minden ember képes „érzékszerveken túli” érzékelésre. A kisgyerekek még inkább. Azonban a beszéd és a hétköznapok világa eltereli figyelmünket e másik oldal által szerzett ismeretektől, elhalványítja azokat. Legtöbbünknél csak vészhelyzetben éri el hatásfokuk azt a mértéket, amikor már kétségtelenül tudatosodnak. Amikor tehát „természetfeletti” módon érzékelünk, igazából tudatunk szubtéri része működik.

Különféle módszereket dolgoztak ki tudatunk szubtéri részének hangsúlyosabb működésének kiváltására. Ilyenek pl. az agykontroll, a transzcendentális meditáció, az asztrálutazás, a dianetika, stb. Valamennyi módszer közös abban, hogy egyfajta „megváltozott tudatállapotot” igyekeznek létrehozni, és ebben a megváltozott tudatállapotban törekednek minél több hasznosítható ismeret megszerzésére.

A távérzékelésnek is ugyanez a lényege, bár a módszer más.

A lehető legteljesebb módon leszűkíteni és kizárni a hétköznapi élet zajait, zörejeit, zavarait; a kísérletben részt vevő személy figyelmét elterelni az öt fizikai érzékszervről, és tudatosságát elmozdítani szubtéri észlelésének irányába. Ez az állapot abban a pillanatban elérhetővé válik, amikor az alany tudatossága nem szögeződik az élet fizika oldalához.

A megfelelő állapot előidézéséhez különféle meditációs technikák használata javasolt. Ilyen pl. a transzcendentális meditáció. Más módszerek is alkalmazhatók, mindenekelőtt a hemisync technika. A megfelelő tudatállapot elérésének begyakorlását követően ezek az elősegítő megoldások akár el is hagyhatók.

A távérzékelés működése

A távérzékelés a mélytudat teljesen természetes folyamata. Akkor működik a leghatékonyabban, ha semmiféle módon nem erőltetjük. A mély tudat állapotában akár a teljes Világegyetemből ismeretekhez juthatunk.

A szubtéri tudat az éber tudattól eltérő módon szerez és dolgoz fel ismereteket. Az eddigi kutatások azt sejtetik, szubtéri tudatunk tulajdonképpen az egész világegyetemben jelen van, térben és időben egyaránt, mindenhol és egyszerre. A távérzékelés során igazából semmi más nem történik, mint a kísérletben résztvevő egyén tudatának egyik helyről a másik helyre történő áthelyezése. Amikor valaki „távérzékel”, igazából sehova sem megy, nem hagyja el a testét, nem helyezi magát valamiféle „megváltozott tudatállapotba”. mindösszesen arról van szól, hogy egymás utáni lépések sorát követően az illető a szubtéri érzékelését egyik pontról a másikra mozgatja.

Fizikai lények lévén, a szubtéri tudatunk által megszerzett ismereteket le kell fordítani a hétköznapi világunkban megszokott formákra – szavakra, képekre, szimbólumokra – ily nyílik lehetőség a megszerzett ismeretek mások számára is érthető bemutatására. A távérzékelés technikája tartalmazza ezeket a fordítási eljárásokat.

A szubtéri kommunikáció nem annyira könnyű, amennyire hangzik. Egyrészről, a szubtéri ismeretszerzés olyan könnyű dolog, mint pl. a légzés, másrészről viszont, az ily módon megszerzett ismeretek valódiságának igazolása, már korántsem ilyen egyszerű.

A szubtéri ismeretszerzésnek nem kevés érzelmi összetevője van, ebben jelentős eltérést mutat az öt fizikai érzékszervhez képest. Sokkal kifinomultabb és kényesebb. Éppen ezért a távérzékelés során a megszokott érzékszerveink működését bizonyos határok közé kell szorítani. Ehhez szükséges valamiféle meditatív állapot, vagy más módszer, ami hozzásegíti az illetőt tudata érzékelésének eltávolításához a fizikai világtól.

Az öt érzékszerv nem az egyedüli zavaró tényezőt jelenti a távérzékelés során. A gondolkodás, a döntések és a tudat elemző tevékenység ugyancsak befolyást gyakorol rá és téves eredményre vezethet. A célról megszerzett ismeret-tömeget a tudatos agy elemezni próbálja, ezt az elemző tevékenységet kell a minimumra szorítani.

A szubtérből származó információt a legjobb szóval talán „megérzésnek” nevezhetnénk. Egyfajta érzés olyan dolgokról, melyekről közvetlen információink nem lehetnek a fizikai érzékelés síkján. Sok anya meséli el, megérzi, ha gyermeke bajba kerül. „Érzik a csontjaikban” – hogy úgy mondjam. Olyankor történik mindez, amikor semmiféle érzékszervek által felfogható jel nem kapcsolja össze gyermekükkel.

A távérzékelés igazából nem más, mint a megérzés, az intuíció olvasása.

A távérzékelés során a szubtérből kapott ismereteket már azelőtt rögzítik, mielőtt a tudatos agy elemző folyamatai megzavarhatnák a normális érzékelési folyamatát, vagy a racionalitásával vagy a képzelet révén. Ha a tudatos agy kísérletet tenne az eljárástól való eltérésre, vissza kell vezetni a megfelelő útra. Ha ugyanis a tudatos agy sikeresen átvenné az irányítást, akkor innentől kezdve a kapott adatok használhatatlanok lennének.

Cél koordináták

A távérzékelés mindig egy adott célra összpontosít. A cél bármi lehet, amiről ismereteket szeretnének megtudni. Ilyen cél lehet hely, esemény, vagy adott személy. A gyakorlott távérzékelők egészen összetett feladatok megoldására is képesek.

A távérzékelési eljárás előkészítéseként meghatározzák a cél koordinátáit. Ez két darab négyjegyű számból áll. A kísérleti alany nem tudja, hogy a számok mire vonatkoznak. Számos kísérlet igazolja, hogy a szubtéri tudat pontosan be tudja azonosítani a célt még akkor is, ha annak csak a koordinátái vannak megadva. A távérzékelést végző személynek egészen a kísérlet végéig nem hozzák tudomására a pontos célt.

A távérzékelés lépései

A távérzékelésnek öt jól elkülönülő, egymás után végrehajtandó lépése van. Mindenegyes lépés során az alany egyre szorosabb kapcsolatot teremt a céllal. A távérzékelés rajzos „műfaj”. A tiszta lapon vonalak, szimbólumok, ábrák jelentik a cél különböző szempontok szerinti tulajdonságait. A távérzékelést végző személy azután ezeken az ábrákon keresztül kapcsolódik mind szorosabban a célhoz. Ceruzájával megérinti az ábrák különböző pontjait, miközben a szubtéri tudata egyre újabb és újabb „megérzéseket” közvetít felé a kívánt szempontok alapján.

A távérzékelés fázisai:

1. fázis.

Létrejön a céllal a kezdeti kapcsolat. A későbbi fázisok során részletezendő adatok gyűjtése is folyik. Csak ebben a szakaszban használják ténylegesen a célkoordinátákat. Ha létrejön a kezdeti kapcsolat, a koordinátákra nincs tovább szükség. Az első fázis vonalak, illetve „ideogrammok” rajzolását jelenti. Pl. egy hullámos vonal, jelenthet vizet. Az elvárás a cél karakterisztikájának nagy léptékű meghatározása.

2. fázis.

Ebben a fázisban növekszik az alany kapcsolódása a célhoz. A célra vonatkozó ismeretek a kísérlet ezen szakaszán már felölelhetnek hangokat, látványokat, ízeket, szagokat és tapintás-érzeteket. Ebben a szakaszban alaposabb ismeretekhez jut az alany a cél kiterjedéséről.

3. fázis.

A cél vázlatszerű ábrázolásából áll.

4. fázis.

Az alany kapcsolata a céllal ebben a fázisban sokkal szorosabb. A szubéteri tudat lehetővé tesz bizonyos fokú irányítást az információ-áramlásban a tudatos agy számára célirányos ismeretek megszerzésére.

5. fázis.

Ebben a fázisban az alany képes végrehajtani utasításra bizonyos feladatokat a céllal kapcsolatban. Bizonyos kiegészítő eljárásokat alkalmazva ebben a szakaszban a kapott ismeretek milyensége drámai mértékben feljavulhat. Pl. ebben a fázisban már konkrét ismereteket lehet szerezni mondjuk az adott hely pontos földrajzi elhelyezkedéséről.

A távérzékeléssel kapott adatok kategóriái

A távérzékeléssel kapott adatok jellegükben jelentősen különbözhetnek a megjelölt cél függvényében. További felosztást jelenthet, hogy az alany egyedül, vagy egy „felügyelőnek” nevezett személlyel közösen hajtja végre a kísérletet.

1. típusú adat.

Az alany egyedül hajtja végre a kísérletet. Ő maga választja ki a célt, ezenkívül előzetes ismeretekkel is rendelkezhet a céllal kapcsolatban. Azonban célszerű ezt a helyzetet elkerülni, hiszen az alanynak előítéletei lehetnek a céllal kapcsolatban, ezek pedig nagyban befolyásolhatják a távérzékelés zavartalanságát. Még az igen gyakorlott távérzékelők is csak a legritkább esetben használják ezt a megoldást. Az adatok ütközhetnek a „vakon” végrehajtott kísérletekkel.

2. típusú adat.

A célt egy előzetesen ismert listáról választják ki véletlenszerűen. Ekkor általában számítógép segítségével, de olykor emberi közreműködéssel rendelnek véletlenszerűen koordinátákat a lista elemeihez. Az alany csak a koordinátákat kapja meg, ám esetenként ismerete lehet a lista összetételéről, ám csak a számítógép tudja, melyik koordináta melyik célra vonatkozik. A távérzékelő alany szempontjából a kísérlet tehát vak.

3. típusú adat.

A kísérlet ebben az esetben is „felügyelő” nélkül zajlik, azonban a célkoordinátákat valaki más adja meg. A kísérlet során az alany kaphat némi, erősen bekorlátozott ismeretet a célról, pl. annak helyéről vagy az eseményről. A gyakorlott alanyoknak semmi másra nincs szükségük a koordinátákon kívül.

[A szóló kísérletek igen hasznosak lehetnek, azonban felügyelő jelenléte mellett esetenként sokkal mélyebb ismeretek nyerhetők. A kezdők számára a felügyelő mellett végzett kísérletek rendkívül érdekesek lehetnek.]

4. típusú adat.

Ebben az esetben a célt ismerő felügyelő van jelen, ám az alany számára csak a koordinátákat adja meg. Általában képzés során használják ezt a módszert. Kísérleti célokra is alkalmas. A felügyelő a célra vonatkozó ismeretek teljes birtokában tudja irányítani az alanyt. Utasíthatja mit tegyen, merre nézzen, merre menjen. Az alanynak lehetővé teszi, hogy szinte teljes mértékben kikapcsolja analitikus tudatát, hiszen a felügyelő végez el mindenféle elemzést.

Ezzel a típussal az a gond, hogy a gyakorlott alanyok képesek telepatikus módon érzékelni a felügyelő gondolatait, ezek pedig befolyásolják megszerzendő ismeretei pontosságát és hitelességét. E problémák kiküszöbölésére használják a kettős vak technikát, azaz az 5. típusú adatot.

5. típusú adat.

Ebben az esetben sem az alany, sem a felügyelő nem rendelkezik semmiféle előzetes ismerettel a célról. Vagy kívülről adják meg, vagy pedig egy számítógépes program választ egy adott listáról. Az így megszerzett ismeretek rendkívüli mértékben megbízhatóak. Egyetlen hátrány van, a felügyelő nem tudja megkülönböztetni a beérkező hasznos ismereteket a haszontalanoktól. A probléma kiküszöbölése érdekében, általában néhány szavas írásos utasításokat adnak a felügyelőnek a kísérlet során. Ezek az utasítások semmiféle ismeretet nem tartalmaznak a céllal összefüggésben, ám egyértelműen rámutatnak, miféle eljárások és mozgások végrehajtása szükséges.

6. típusú adat.

Ebben az esetben mind az alany, mind a felügyelő rendelkezik előzetes ismeretekkel a célról. Akkoriban alkalmazták ezt a módszert, amikor még nagyon kevés bevethető gyakorlott távérzékelő és felügyelő volt, a megszerzendő ismeret pedig sürgősen kellett. Manapság már ritkán, ha egyáltalán, használják ezt a módszert.
warwolf107  2014-04-09 13:53 
Avatar
Valaki itt sok Rejtélyt nézett :D (Fringe) De amúgy nem rossz :-)
Windup  2014-04-09 19:16 
Avatar
A Rejtélyt még soha életemben nem láttam, de még reklámot se, de terveztem már hogy megnézem hogy milyen :).
warwolf107  2014-04-09 19:19 
Avatar
Ma 2 dologról is írok. A meditációról, ami nagyon fontos ha képességeket akarsz tanulni/fejleszteni, vagy ha egyszerűen jobb, nyugodtabb életet szeretnél. És a csakrákról. A meditációról nem tudtam sokat mondani, de a csakrákról annál inkább :).

Meditáció

A meditáció egy olyan tevékenység amikor a testünket tudatosan ellazítjuk, kizárjuk gondolatainkat és csak a belsőnkre koncentrálunk.
A hétköznapi emberek meditációja

Sokan úgy vélik, a meditáció valami egzotikus dolog, amely kizárólag a keletről érkező vallásokhoz kapcsolható. Vannak, akik úgy gondolják, ez valami olyasmi, amihez egy bizonyos módon kell ülni. Talán azt hiszik, ilyen gyakorlatot csak a „szent emberek” végeznek. Ám ezen feltételezések egyike sem igaz. Amikor valaki meditál, mindössze annyit tesz, hogy az elméjét egy bizonyos dologra összpontosítja.

A meditáció se nem misztikus, se nem másvilági, se nem nehezen elsajátítható. Nem csak egy bizonyos „elit” élhet vele, és nem csak azoknak való, akik szerteágazó tudásra tettek szert a keleti vagy egyéb vallásokban. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer. Ha semmilyen spirituális gyakorlatot nem folytatunk, és nem hiszünk semmiféle istenben vagy felsőbb hatalomban, a meditáció gyakorlatával akkor is boldogabb életet teremthetünk magunknak.

Na de hogyan is meditáljunk? : Meditálni akár 100 féleképpen lehet. Egyszerű ha csak leülsz egy kényelmes pozícióba, becsukod a szemed, kizárod a gondolataidat és csak egyszerűen így maradsz (kezdőknél 2x 15 perc, aztán lehet növelni). Meglátod milyen hasznos dolog. Hát hajrá!

A Csakrák

Mi a csakra?

A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent.
Auránk hét fő örvénylő körből álló energiarendszerrel van összefüggésben, melyek biztosítják szervezetünk energiaáramlását. Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el, a szivárvány színeit követve. Különböző testtájakhoz és belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, ezért harmonikus működésük hozzájárul, hogy egészséges és teljes életet élhessünk.

Hét fő energiaközpontunk van. Tölcséreik a gerinc felé szűkülnek.

A csakrák biológiai funkciójukban kapcsolódnak a fizikai test megfelelő testrészeivel, belső elválasztású mirigyrendszerével és az idegekkel. Ezen kívül pszichológiai funkciót is ellátnak.
Az aura csakráinak fő feladata, hogy vitalizálja az egyes energiatesteket, így a fizikai testet is, valamint, hogy biztosítsa az aurarétegek közötti energiaátvitelt.
Fejlődésünk során csakráink fokozatosan egyre fejlettebbé válnak, kb. 7 éves korban alakul ki egy védőernyő a csakranyílások fölé, ami sokat kiszűr az egyetemes energiamezőből érkező hatások közül.

Kellemetlen érzésekre úgy reagálunk, hogy blokkoljuk érzéseinket, ezzel leállítjuk az energiaáramlást. Ilyen esetekben a csakrákban torzulás, blokk keletkezik. Minden negatív élmény okozhat ilyen sérülést. Ha csakráink jól működnek, nyitottak, meghatározott irányba forognak, megfelelő energiaáramlás történik köztünk és a világ között.

Ha csakrákban működési zavar található, abban az esetben az auratest is gyengül, megsérül.

Az egészség érdekében az összes csakrának nyitva kell lennie. Az aura minden rétegéhez csatlakozik egy csakra, az 1-1, 2-2 stb. Az első három csakra és auraréteg a fizikai világhoz, fizikai szinthez kapcsolódik.

Gyökér-csakra (alap-csakra)

Szanszkrit neve Muladhara, melynek jelentése támasz, gyökér. Ez az egész rendszer alapja, az építőkő, melyen minden további csakra nyugszik. Ez köt össze minket az anyagi világgal. A kozmikus energiákat átviszi a testi-földi síkra, mialatt a föld energiája ezen keresztül áramlik energiarendszerünkbe. Ezért a gyökércsakra a föld elemeihez van hozzárendelve, színe a tűzpiros, az energia és az aktivítás, bolygónk legbelső magjának a színe. Ez a csakra szilárd talajt ad lábunk alá, melyre felépíthetjük életünket, ugyanakkor gondoskodik az alkotó tevékenységünkhöz szükséges energiákról. Az egzisztencia felépítése, az anyagi biztonság, a családalapítás mind-mind az első csakra hatáskörébe tartozik.
Muladhara

Elhelyezkedése: gát, a gerinc alsó része
Szimbóluma: négyszirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: minden ami szilárd, és tömör; a gerincoszlop, a csontok, fogak, köröm, valamint a végbélnyílás, vastagbél, végbél, prosztata, a vér és a sejtfelépítés, nyirokkeringés,kiválasztó-rendszer
Hozzárendelt mirigy: mellékvesék

A hozzárendelt elem a Föld, így ez a csakra a sűrű anyag otthona. Fizikai testünk első, és talán legfontosabb kapaszkodója, hiszen az anyagi-, testi tudat, a Föld-horgony, az Ősbizalom, a Biztonság, a Túlélés, a Pénz, az Otthon, a munkánkkal megteremthető létbiztonság tartozik ide. Itt fészkelnek ősi, a tudatalattinkban meghúzódó félelmeink, szorongásaink, amiknek talán még nevet sem tudunk adni.
A Gyökér-csakrához rendelhető életkor: 0-7 évig tart és az anyagvilággal való kapcsolatunkról szól, vagyis az alapvető létbiztonságról, az ősbizalomról, otthonunkról, édesanyánkról.
Az ebben az életszakaszban minket ért érzelmi, fizikai és mentális hatások az alábbi tulajdonságokat hívják életre, erősítik meg bennünk:
Érzelmi jelentés tartalma a düh, a harag, a különféle flusztrációk, az elutasítottság, a „valakinek vagy valaminek nem vagyok elég jó” érzés, a bujaság, a szenvedély, de a bátorság, az agresszió, az áldozatkészség, a birtokló szeretet is ide sorolható, de jelentései az agresszió, bőség, tűz, harag, neheztelés, erőszak, zavar, bátorság, merészség, következetlenség is.
Mentális szinten a ritmusosság, a periodicitás, a dominancia készség, a versenyszellem, a magabiztosság, az alázat, a materializmus és az extravertáltság tartozik a Gyökér-csakra tulajdonságaihoz.
Spirituálisan a láng és a felébredés, míg pszichológiai megfelelője a kolerikus, vagyis a forróvérű lesz. A merészségben, az alkotóerőben, a lelkesedésben, a mértéktelenségben, a szenvedélyekben, a féltékenységben, a birtoklásban szintén megnyilvánul.
A tantrikus tanítások szerint itt, pontosabban a kunda mula -ban alszik a Kundalini kígyó három és félszer összetekeredve, saját farkába harapva, várva arra, hogy felébredhessen és a Szusumná-ban csakráról csakrára felfelé haladva elérje végcélját, Korona-csakránkat. Spirituális síkon a tisztítótűz, a Szent lélek tüze, tárgyilagosság, feltöltődés, áldozat, misztikus erő, a főnixmadár, az átlényegülés és a szellemi öntudatra ébredés kapcsolódnak ehhez a területhez.
Elsődleges képzettársítások az energia, az alapok, a túlélés, az élet anyagi oldala.
Szimbolikus jelentése a vér, az élet, energia, akaraterő, túláradó életkedv, bőség, érettség, újjászületés, véráldozat, veszély, gyors segítség.
Hétköznapi felfogásban a hatalom, a kifelé fordulás, a túlélés, a felsőbbrendűség, a pénz, az anyagi javak, az áldozat, mélyreható változások, stressz, káosz sorolhatóak ide.

A Gyökér-csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:
A színterápia az izzó vörös színt alkalmazza, – mivel uralkodó bolygója a Mars -, és a többi szelíd gyógymód a következőkkel erősíti meg gyógyító erejét:

A hangok közül a „C”, a szolmizációs skálán a „Do” hang kapcsolódik ide.
Szimbóluma a négyszirmú lótuszvirág, melynek szirmai négy fontos idegdúcot jelenítenek meg.
Drágaköve az achát, a vérkő, a jáspis, a gránát, a hematit, az ónix, a vörös korall és a rubin.
A hozzá rendelhető fém az ólom, az elemek közül pedig a kalcium tartozik ide.

Illata a citrus és a szegfűszeg, míg az aromaterápiában a cédrus, a lótusz és a szegfűszegolaj segítheti működését harmonizálni.
A Bach-virágterápiában alkalmazott növények közül a tárnics, a gyertyán és a vadzab ennek a területnek a gyógyítói.
A gyógynövényei pedig a feketeszeder, a boglárka, a gyíkfű, a csipkerózsa, a közönséges ebnyelvfű, a hullócsillag, a trillium-félék és az ibolya.
Ételei a sok energiát sugalló, a magas C-, E-, K-vitamin, Béta-karotin tartalommal rendelkező élelmiszerek, az antioxidáns* hatással bírók, a vörös húsok és a vasban és magnéziumban gazdagok.

Szakrális-csakra (szex-csakra, hasi-csakra)

Szanszkrit neve Svadisthana, jelentése édes íz, édeset ízlelni. A második csakra az ősi, soha ki nem haló érzelmek, a szexuális energiák, az alkotó erők, az érzékelés, öröm és a mozgás központja, melynek színe a narancssárga. A föld elemtől a vízhez léptünk, a szilárd folyákonnyá válik, a mozdulatlanság mozgássá alakul. Természeti eleme a víz, amelyből minden élőlény származik, és ami az asztrológiában az érzelmek területének felel meg. A második csakrán át lépünk kapcsolatba a természet egészét átszövő megtermékenyítő és befogadó energiákkal. Az emberekhez való viszonyunkat – főként a másik nemmel való kapcsolatunkat – nagymértékben a második csakra működése befolyásolja.

Svadisthana

Elhelyezkedése: az alhasban, a köldök és nemi szervek között
Szimbóluma: hatszirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: a has területe, nagyjából a köldök alatti régió, a medence, a vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a vér, a nyirok, az emésztőnedvek, a sperma. Ide tartozik az ágyéki idegfonat, a nemi mirigyek: prosztata, petefészek, here. Így feladata a férfi és női nemi jelleg kialakítása, a női menstruációs ciklus szabályozása, a szaporodás, beépítés. Érzékszerve a nyelv, funkciója tehát az ízlelés.
Hozzárendel mirigy: ivarmirigyek, petefészkek, herék, prosztata

Az elemek közül a víz elem kapcsolható hozzá, és így érzelmi testünk. A második csakránkhoz tartozó éltkor 8-14 éves kor közé tehető. Ekkor történik a lényeg újraalkotása, melyet az eredendő érzelmek indítanak el, mint a vágyak, az élvezet, az étvágy, az ébredő szexuális erő és alkotó energiáink. Elődleges képzettársítások a függőség és függetlenség, a trauma, az elragadtatás, az önelemzés.
Érzelmi jelentése a tudás, határozatlanság, állhatatosság, az önbecsülés hiánya és a kölcsönös függőség.
Spirituális jelentése az ösztön, egyéniség, hűség, a valakihez tartozás szükségessége.
Mentális síkon a bölcsesség, a megérzések, a bajtársiasság, az érzékiség, az izgalom, a depresszió, a hisztéria, a kifelé fordulás, a trauma, a sokk, az öröm és a gyönyörök sorolhatóak ide.
Szimbolikus jelentései az összhang, a szépség, a művészetek, Isten, a lemondás, a bizalom és az erotika. Tudati szinten itt történik a lényeg újraalkotása, itt erednek érzelmeink, vágyaink, ide kapcsolható az élvezet, az étvágy, a szex és minden alkotó energiánk, kreativitásunk, a függőségünk és függetlenségünk, az önelemzés és az elragadtatás.

A szakrális-csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Színterápiában a narancs szín kapcsolható ehhez a területhez. Hangja a „D” hang, illetve a szolmizációs skálán a „Re”.

Szimbóluma a hatszirmú lótuszvirág, mely hat fontos idegvégződésre utal, vagyis, hogy az energiák áramlása itt hat dimenzióból történik.
Uralkodó bolygója a Merkúr.
Drágakövei a karneol és a holdkő, az agát, a borostyán, a gyöngy, a korall és a topáz.
Aromaterápiában az ylang-ylang, a neroli illetve a szantál használható erősítésére.
A Bach-virágterápia a tölgy, a fenyő, a szil és a szelídgesztenyét alkalmazza.

Gyógynövényei pedig a bazsalikom, a pitypang, írisz, a pomagránát és a csattanó maszlag.
Formai jele a kör holdsarlóval.
Ételei a narancsszínű ételek, és mindazok, melyek afrodiziákumként illetve étvágynövelőként hatnak ránk.

Köldök-csakra (napfonat-csakra, solar-plexus)

Szanszkrit neve Manpiura, jelentése fénylő drágakő. A solar-plexus számunkra a Nap, az erőközpont, hozzárendelt eleme a tűz. Rajta keresztül jut el hozzánk a Napból áradó energia, amely többek között táplálja éteri testünket, s ezáltal fizikai testünknek is életerőt kölcsönöz. Jelképezi cselekedeteinket, akaraterőnket, vitalitásunkat, színe a sárga, aranysárga. Harmadik csakránkon át aktív kapcsolatba kerülünk a világ dolgaival és embertársainkkal, és érzelmi energiákat sugárzunk ki a külvilág felé. Ez az energiaközpont befolyásolja az emberi kapcsolatainkat, a mások iránt érzett szimpátiánkat vagy ellenszenvünket, s azt a képességünket, hogy tartós érzelmi viszonyba kerüljünk velük.

Manipura

Elhelyezkedése: szegycsont alatt kezdődik, és a köldökig tart
Szimbóluma: tízszirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: derék, hasüreg, emésztési rendszer, gyomor, máj, lép, epehólyag, vegetatív idegrendszer,hasnyálmirigy,izmok,
Hozzárendelt mirigy: hasnyálmirigy

Érzékszerve a szem, így az itt uralkodó érzékelés a látás. Munkaszerve a láb és a lábszár.
Eleme a tűz elem, valamint mentál testünk tartozik ide.

Életkorban a 15-21 évig tartó fejlődési korszak kapcsolódik ehhez a területhez. Itt azt tanuljuk, ami érdekel minket, mert fontossá válik a tudás, az identitás. Ebben a korszakban történik a lényeg realizálása, foglalkoztat bennünket a szabadság, az erő és hatalom kérdése, próbálgatjuk érzelmeinket kezelni, önmagunkat meghatározni, felfedezni, hogy mi az, amit az Én birtokolhat és vajon az Ént ki vagy mi birtokolja, vagyis itt ébredünk társadalmi öntudatunkra.
Szimbolikus jelentései a nap, a fény, a karantén sárga színe, figyelem felhívás arra, hogy valamilyen változás történik, valami nem megszokott dologgal találkozhatunk.

Spirituális jelentése a megszerzett tudás, az akaraterő és a fény.
Érzelmileg a melegség, a nevetés, az öröm, az elragadtatás, a féltékenység, a bizalmatlanság, a félelem, az idegesség, a gyávaság, a depresszió és a zavarodottság jellemzik.
Mentális síkon az elsajátított tudás, az intellektus, intelligencia, értelem, optimizmus, akaraterő, kritikai hajlam mindennel kapcsolatban, döntésképtelenség, túl nagy kontroll gyakorlása, cinizmus, manipuláció, az egyéni akarat érvényesítése sorolhatóak ide.

Ehhez a csakránkhoz tartozik a lényegrealizálás, a szabadság, az erő, a hatalom kérdése, hogy én irányítok, vagy engem irányítanak; az érzelmeink kezelése, a birtoklás, az önmeghatározás, az értelem, és a társadalmi öntudat, az izgalom és a mentális zavar.

A Napfonat-csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Ehhez a csakrához, nevéhez híven, a Nap kapcsolható, mint uralkodó bolygó, színe mi is lehetne más, mint a ragyogó napsárga.

Hangja az „E” hang, szolmizációban pedig a „Mi”.
Szimbóluma a tíz sziromlevelű lótuszvirág. Ez a tíz szirom tíz fontos idegvégződést képvisel, tíz olyan erőforrást, amelyből az energiánk nyerhető.
Drágakövei a tigrisszem, a borostyánkő, a nemestopáz és a citrin.
Aromaterápiában a levendula a rozmaring, a bergamott és a citrus olajok ajánlottak.

A Bach-virágterápia a kövirózsa, a vadrózsa és a cseresznyefa virágát alkalmazza az itt kialakult blokkok oldására.

Gyógynövényeihez a kamilla, a nyári margaréta, a kukorica, a cickafark, a kapor, a vörös here, a vörös bohócvirág, lóhere, a Szent János virág és a rézvirág tartozik.

Ételei a könnyen emészthető, vitalitást, a máj és hormonrendszer működését fokozó, a kiválasztást segítő, méregtelenítő ételek, mint a citrom, a grapefruit, sárgarépa, a kukorica.

Formai jele a körben egy csúcsával lefelé fordított háromszög, mely az energiák lefelé haladását jelentik.

Szív-csakra

Szanszkrit neve Anahata, jelentése érintetlen. A szív-csakra a csakrarendszre középpontját jelképezi. Itt találkozik a három alsó fizikai-érzelmi központ, a három felső szellemi-spirituális központtal. A negyedik csakra a levegőnek, mint természeti elemnek van alárendelve. A szívcsakra feladata a szeretet vezette egyesülés elősegítése. Színe zöld, rózsaszín és néha aranszínű. Gyakran a “lélek kapujának” is nevezik, mivel a mély és intenzív szeretetnek a központja. Ezenkívül ennek a csakrának a segítségével kapcsolatba léphetünk lelkünk univerzális részével, s magunkba engedhetjük az isteni szikrát. A szívcsakra esetén a szeretetet nem kívülről jövő ingerek váltják ki, hanem magában a létezésben tapasztaljuk azt meg.

Anahata

Elhelyezkedése: szív magasságában, a mellkas közepén
Szimbóluma: tizenkét szirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: szív, a gerinc nyak és derék közötti része, a mellkas és mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és a vérkeringési rendszer, a bőr
Hozzárendelt mirigy: csecsemőmirigy

Érzékszerve a bőr, és érzékszervi funkciója így a tapintás.
Munkaszerve a kéz.
Ehhez a csakrához a levegő elem és asztrál testük tartozik.
Formai jele a hatágú csillag, mely a levegő elemet jelképezi, azt az elemet, melynek hiányában nem élhetünk, mely láthatatlanul vesz körül minket, mely a friss oxigént, a pránát, az életenergiát jelenti, és amely minden irányba kiterjed és mozog.
Ez a szimbólum két egymásba forgatott háromszögből áll, melynek csúcsával lefelé mutató része a női oldalunkat, a felfelé mutató pedig férfias énünket hivatott képviselni. Boldogságunk azon áll vagy bukik, hogy e két felünk valóban teljes és tökéletes egyensúlyban talált-e egymásra. Ez jelenti azt is, hogy az egyetemes energiaáramlás testünk minden irányába töretlenül áramlik, halad, megtöltve minden egyes porcikánkat az éltető szeretet erejével.
Ez az energiaközpontunk egyensúlyt teremt a test, a szellem és a lélek között.
Életkori ciklusa 21-28. évünk között mozog, feladatként pedig érzelmeink kifejezése, megélése, az együttérzés és megbocsátás szerepelnek, vagyis miként tudjuk a lényeget elfogadni, tudunk-e valóban odaadóak lenni, a feltétel nélküli szeretet vagy szerelem kérdése pedig mindennapos. Itt dől, el mennyire vagyunk képesek kitárulkozni mások felé, miként tudunk elfogadni és adni.
Szimbolikus jelentései a természet, a tavasz, a kreativitás, a termékenység, a bőség zavara, a szabad út.
Spirituális szinten a gyógyítás, regenerálódás, a föld szeretete, a Természettel való tökéletes harmónia jellemzik.
Érzelmi jelentései a nyitottság, a szabadság, nyugalom, a nagylelkűség, a düh, a széles látókör, a megelégedettség, a féltékenység és minden szívvel kapcsolatos dolog.
Mentális jelentései a mértéktartás, növekedés, józan ítélet, jó időben jó helyen lenni, a szinkronicitással élni, megújulás, kiegyensúlyozott vélemény, villámhárítás, döntőbíráskodás, igazság, objektivitás. Itt történik a lényeg elfogadása, az odaadás, a feltétel nélküli szeretet/szerelem, a mások felé való kitárulkozás, az elfogadás, az együttérzés és adás, az igazságkeresése és a széles látókör kialakítása, a megegyezésre való hajlam, az ítélőképesség, az ítélőképesség, a határozottság, a nagylelkűség, az egyensúlyunk és az igazságérzetünk megélése.

A Szív- csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

A színek közül a smaragdzöld fénye segíti a gyógyulást. Ehhez a csakránkhoz tartozó bolygó a Vénusz, a szépség és harmónia, a szerelem istennőjéről elnevezett égitest, így ha körbevesszük magunkat a zöld nyugtató árnyalataival, máris segítségünkre siet egyensúlyunk visszaállításában.

A hangskálán az „F” hang, a szolmizációban a „Fa”.
Szimbóluma a tizenkét szirmú lótuszvirág.
Drágaköve a rózsakvarc, a turmalin, a kunzit, a smaragd, a jáde vagy más néven a nefrit, a malachit, az opál, a krizolit, és a pirit.
Aromaterápiában a rózsaolajat használhatjuk.
A Bach-virágterápia a bükkfát, a cikóriát, a szőlőt, a hangafüvet, a nebáncsvirágot, a forrásvizet, a viziviolát és a verbénát alkalmazza.
Gyógynövényei között az aranyvesszőt, a gyöngyvirágot, a fuksziát, a mályvát , a sarkantyúkát, a borágót, a rézvirágot és az aloé verát említhetjük meg.
Ételei a legtáplálóbb étkek, Kalciumban és vasban gazdagok, melyek segítik a sejtek fizikai szintű megújulását, az egyensúly megteremtését a testben, mint például a búzafű.

Torok-csakra (nyak-csakra)

Szanszkrit neve Visuddha, melynek jelentése megtisztulás. A torok-csakrában található az emberi kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja, színe a világoskék, ezüstöskék, zöldeskék. Ez a csakra hídként szerepel gondolataink és érzéseink között, impulzusaink és a rájuk adott válaszok között, ezenkívül egyidejűleg a külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki mindazt, ami bennünk van. Hozzárendelt természeti elem az éter, melyet Akasa vagy szellem néven is ismernek. Ez olyan tér, melyben a sűrű elemek kifejtik hatásukat. A szakrális csakrában meglévő kreativitás a torokcsakrában lép kapcsolatba a többi csakra energiájával, s az éter formáló ereje meghatározott alakot kölcsönöz neki, amelyben azután a külvilágban is megjelenik. Ezen a csakrán keresztül halljuk meg a teremtett világ rejtett hangjait, és a saját, igazi belső hangunkat is.
Visuddha

Elhelyezkedése: váll és nyak magasságában
Szimbóluma: tizenhat szirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: nyak, tarkó, állkapocs, fülek, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső tájéka, nyelőcső
Hozzárendelt mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy

Érzékszerve a fül, érzékszervi funkciója a hallás.
Munkaszerve a száj és a hangszalagok.
Hozzárendelt természeti eleme az éter.
Formai jele az ezüst félhold fehér körben, mely úgy ragyog, mint a telihold. A kört tizenhat szirom veszi körül. Az ezüst félhold a nada, a tiszta kozmikus hang lunális jelképe. Az ötödik csakra a hang székhelye az emberi testben, amely a torokban helyezkedik el. A félhold a tisztaságot jelképezi, és a megtisztulás ennek a csakrának az alapvető aspektusa.
Fejlődési ciklusunk a 29-35 év között található itt, és a valóban felnőtté érés, a felelősség felvállalása, az ÉN akaratának az Isteni akarathoz való hozzárendezése a feladat. Nagyon fontossá válik a lényegi együtthangzás, a teremtő szó, az ige, az önkifejezés, a kapni tudás, a kommunikáció és az inspiráció, és hogy képesek vagyunk-e intuitív oldalunkat meghallani.
Szimbolikus jelentése a biztonság, a béke, a nyugalom, az egyenruhák (akár katonai, akár iskolai), melyek a biztonságot hivatottak sugallni.
Spirituális jelentéséhez a víz, az önkívület, a médiumitás, de Krisnát és Visnut is kék színben szokták ábrázolni, valamint ide tartozik az Akasha.
Érzelmi jelentéstartalma a nyugalom és a derű, az üresség, lágyság, szomorúság (blue), a frigiditás, a jó anya.
Mentális jelentéstartalma a lojalitás, kifinomultság, introvertáltság, kitartás, akaraterő, kifejezés, tisztaság. Tudati síkon itt történik a lényeges dolgok megértése, az igazság elfogadása, a kifejezés, a teremtő ige, a kapni tudás, a kommunikáció, az inspiráció, a bőség és az intuíció meghallása, a szavak és érzések uralása, a türelem, a tisztánlátás, a költészet, a művészi kifejezés ás a béke tudatosítása.

A Torok– csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Az energiaközpont színe égszínkék, a színterápia ezt hívja segítségül.
A hangok skáláján a „G” hang, szolmizációs rendszerben pedig a „Szo”.
Szimbóluma a tizenhat szirmú lótuszvirág.
Ehhez az energiaközpontunkhoz az Ikrek jegyében uralkodó Merkúr, mint kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, a Mars, mint aktív önkifejezés, a Bika jegyének Vénusza, mint a tér és a forma érzékelése, és a Vízöntő jegyéhez tartozó Uránusz rendelhető hozzá, mint az isteni inspiráció, a magasrendű tudás és az ismeretek közlése, valamint a függetlenség és szabadság szimbólumai.

Drágakövei az opál, a türkiz, a zafír, akvamarin, kalcedon és a lápisz lazuli.
Aromaterápiában a levendula, zsálya és az eukaliptusz kapcsolható ide.

Gyógynövényei az körömvirág , a rhexia és a hajnalka.
A Bach-virágterápiában a gesztenyerügy, a mustár, az olajbogyó és a fehérvirágú vadgesztenye sorolhatóak ide.
Ételei az áfonya, a szeder, a szilva, a mazsola és a tengeri alga, illetve a szellemi energiákat növelő ételek.

Homlok-csakra (harmadikszem-csakra)

Szanszkrit neve Ajna/Adzsna, jelentése észlelni, irányítani. A hatodik csakra segítségével a létet tudatosan érzékeljük. Ez a felsőbbrendű szellemi erők, az intellektus, a tisztánlátás, az emlékezőtehetség és az akarat székhelye, a test szintjén pedig a központi idegrendszer irányító centruma. Színe az indigókék, néha sárga és ibolyakék árnyalata. A harmadikszem a fizikai világon túlra lát, mintha egy szöveg sorai között olvasna mélyebb értelmet keresve. Ez a csakra már nem a testben, hanem a fejben található, ezért sokkal szellemibb, mint a megelőzőek. Hozzátársított elem a fény, mely érzékszerveinkbe jutva információkat szolgáltat a külvilágról. A homlok-csakra segítségével bepillanthatunk a teremtés összes, a fizikai realitás mögött található tartományába. Ezek az ismeretek intuíció formájában jutnak el hozzánk, a tisztánlátáson, és érzékfeletti észlelésen keresztül.

Ajna

Elhelyezkedése: szemöldök fölött, a homlok közepén
Szimbóluma: kilencvenhat szirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer
Hozzárendelt mirigy: hipofízis (agyalapi mirigy)

Érzékszervi funkciója minden érzékelés, ideértve az érzéken kívüli érzékelést is.

Ehhez a csakrához már elem nem társítható.

Formai jele a fehér kör, két fénylő szirommal. Ezek a szirmok a tobozmirigy függesztő nyelei, és a lingam a kör közepén jelenik meg.

Életkori ciklusa a 36-42 év közé tehető és a „KI VAGYOK ÉN?” ­kérdés körül forognak a gondolatok. Ebben az időszakban ismerjük fel a lényeget, a Magasabb rendű Ént, itt alakul ki a spirituális tudatunk, belső látásunk, Tanú tudatunk.

Szimbolikus és spirituális jelentései megegyeznek, mint a nőiesség, az újhold, misztikum, a harmadik szem, látnoki képességek, szélsőséges idealizmus, paranoia, depresszió, elszigeteltség, álomvilág, magány.

Érzelmi jelentése a semlegesség, tárgyilagosság, távolságtartás, megbecsülés, depresszió és magány.

Mentális jelentéstartalma a tudás, a hatalom, illúziók, mély depresszió, paranoia, víziók, eltökéltség hatékonyság, titok, utópia. Tudati síkon itt történik a lényeg meglátása, a Magasabb rendű Én felismerése, illetve az egyéni spirituális tudat, a belső látás, a „Tanú” tudat megélése. Alapelve a lét megismerése.

A Homlok- csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Színterápiában a királykék színt használjuk ennek a területnek a gyógyítására.
A hangskálán az „A”, szolmizációs hangként a „La” sorolható hozzá.
Szimbóluma a kilencvenhat szirmú lótuszvirág (2×48) a Shiva lingammal.

Asztrológiailag a következő bolygók tulajdonságainak erősítése segít harmonizálni ezt a területet: Merkúr, mint intellektuális ismeretek, a racionális gondolkodás Szűz jegyhez kapcsolt bolygója; a Nyilas jegy Jupitere, mint a teljességet felölelő gondolkozás, a belső összefüggések ismerete; a Vízöntő Uránusza, mint az isteni sugallatú gondolkodás, a magas szintű meglátások, a hirtelen megvilágosodás; és a Halak jegy Neptunusza, mint képzelőerő, intuíció, odaadás és belső igazságok megjelenítője.

Drágakövei a lápisz lazuli, a zafír és a hegyikristály .
Aromaterápiában a levendula és a jázmin sorolhatóak ide.
Gyógynövényei az örökzöld tölgy, a kukorica, a lila hajnalka, a borsmenta, és a kék krizantém.
A Bach-virágterápiában apróbojtorjánt, búzavirágot, magyalt és diót használhatunk.
Ételei a nyugtató, csillapító hatású étkek, valamint a fekete ribizli, az olajbogyó, szeder, a fekete bab és a kökény.

Korona-csakra (fejtető-csakra)

Szanszkrit neve Sahasrara, jelentése ezerszeres. A korona-csakra a megvilágosodás székhelye. Rajta keresztül állunk összeköttetésben a tulajdonság nélküli és alakot nem öltött isteni lénnyel. A korona-csakra eleme a gondolat, általa sikerül tökéletesen megértenünk azt, amit korábban értelmileg, majd később intutív módon fogtunk fel. Uralkodó színe az ibolyakék, de a fehérig minden színben megjelenhet. A Sahasrara-ban távolabb jutunk az anyagi világtól, és ezzel együtt a tér és idő korlátaitól. Ez a hely az igazi otthonunk. Innen indul nagy utazásunk az életbe, és fejlődésünk végén ugyanerre a helyre jutunk vissza. Itt élünk, és itt éljük meg önmagunkban Istent, itt egyesülünk az isteni eredettel, amelytől származunk. Saját energiamezőnk beleolvad az univerzális energiamezőbe.
Sahasrara

Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.
A hét fő csakrákon kívül mellékcsakráink is vannak.
Azok a csakrák, amelyek test alsóbb részében helyezkednek el, lassabban örvénylenek, mint amelyek a felsőtestben és a fejben találhatók. Az alsó három csakra a materiális világ ügyeivel kapcsolatosak, a 4-ik és az 5-ik az érzelmekkel, kommunikációval és az adással-elfogadással foglalkozik, míg a 6-ik és 7-ik csakrák a spirituális dolgokra koncentrálódnak.

Elhelyezkedése : a koponya teteje, az agyi idegköteg.

Szimbóluma : a Bindu, a félhold feletti pont

Hozzárendelt testrész : idegrendszerünk és a nagyagy, valamint a koponyalemezek és a kutacs kapcsolhatók hozzá.

Hozzárendelt mirigy : belső elválasztású mirigyünk a tobozmirigy.

Érzékszervi funkciója nincs, de az empatikus képességünk erősítését segíti.Asztrológiailag a Ketu vagy Sárkányfarok, a Hold déli vagy leszálló csomópontja felel meg neki.

Életkori ciklusa a 43-49. évig tart, segít felkészülni egy új kezdetre, hiszen az Én itt már tudja mi a Tiszta Lényeg, az egyetemes tudat, az Egység, az Unio mystica, és iránymutató intuíciónk vezet az új, egy magasabb rezgésű életciklus felé.

Szimbolikus jelentése az egyéniség, a gyógyítás, szolgálat, az élet értelmének a felismerése, a keresztény papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás.

Spirituális jelentései a vallási öntudat, szentség, alázatosság, bűnbánat, fájdalom, nosztalgia, intelligencia és tudás.

Érzelmi jelentése. a bánathoz, szenvedéshez, szenvedélybetegségekhez, visszavonultsághoz, belső nyugalomhoz, elvágyódáshoz, a gyászhoz, a rejtett haraghoz, az átértékelődött világhoz, öngyilkos hajlamhoz köthető.

Mentális jelentéstartalma az átalakulás, a megváltás, a más világokkal való kapcsolat, az alázat, a túlérzékenység és a spirituális gőg.

A Korona-csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Színterápiában a misztikus lila szín erősít harmonizálni ezt a területet.
A hangskálán a H, a szolmizációs hangok közül a „Ti” sorolható ehhez a csakrához.
Leggyakoribb szimbóluma egy csúcsával lefelé mutató háromszög ponttal a közepén ezer szirommal körbevéve.

Drágakövei az ametiszt és a hegyikristály.
Aromaterápiában a lótusz, az olibánum és a levendula illata segíti a gyógyítást.
Gyógynövényei közé a levendula, a lótusz és a csillagtulipán sorolható.
A Bach-virágterápiában a vadalma hoz segítséget.
Ételei a nyugtató, csillapító hatású étkek, melyek segítenek a mentális zavarok, az idegrendszeri problémák kiegyensúlyozásában, illetve a hagyma, a padlizsán és a lilakáposzta.
warwolf107  2014-04-10 20:09 
Avatar
Ma egy nem éppen népszerű képességről beszélnék, az Adomopátiáról.

Eredeti néven Adomopathy (Adoptive Muscle Memory) az a képesség amivel végrehajthatsz egy már korábban látott mozdulatot, rendkívüli pontossággal. Elméletileg lehet másolni a mozgást, harci mozdulatokat, vagy bármilyen fizikai tevékenységet.

Fejlesztése:

Ügyelj arra hogy fejleszd a vizualizációs készségedet, ez a fő kulcsa az egésznek.

1. Meditálj addig míg mély meditatív állapotba nem kerülsz.

2.Nézz meg egy mozdulatot pár percig amíg akarsz, aztán összpontosíts arra hogy a mozdulat minden részletét feltudd idézni. Aztán próbáld végrehajtani. Próbálkozz addig míg teljesen ugyanúgy végre tudod hajtani, mint ahogy először láttad. Figyeld meg a személy testrészeinek a helyzetét, az izmok összehúzódását, a mozdulatokat. Gondolj arra amit érez a személy a testében, stb. Elemezd és próbáld ugyanúgy végrehajtani. Meg kell tanulnod megérteni, egy összhangba kerülni a személlyel.

3.Az első személy. Élénken képzeld azt hogy tökéletesen tudod végrehajtani a dolgot, 10-60 percen keresztül csináld. (Minél tovább csinálod, annál erősebbek és kifinomultabbak lesznek az agyadban a neurális hálózatok.) Érezd azt hogy az energia áramlik benned, érezd hogy éber vagy, gyorsak a reflexeid, gyors és erős vagy.

4.Ahogy elképzeled az érzéseket, egyre magabiztosabb leszel, hogy képes vagy rá. Ezzel kondicionálod magad, képes vagy megszüntetni a lehetséges korlátokat, ami megakadályozná hogy végrehajtsd a mozdulatot. Érezd hogy teljesen a mestere vagy az erőnek. Ez segít más képességeknél is. Sok szerencsét!
warwolf107  2014-04-14 15:54 
Avatar
Most az életenergiáról, másnéven a Hadóról lesz szó, a rejtélyekszigete jóvoltából.

A nagy vallási vezetők, mint Mózes, Jézus, Mohammed vagy Buddha – mind nagyon erős hadóval rendelkeztek. De nemcsak az emberek, hanem a tárgyak is feltöltődnek pozitív vagy negatív energiával.

S ha valakiben kevés ez az életenergia, a környezetében lévő elektromos tárgyak azzal jelzik ezt, hogy sorra elromlanak. A hadó japán szó. Már évszázadok óta ismerik, használják, de az elmúlt néhány évtizedben egyre gyakrabban bukkan fel filozófiai, kvantumfizikai és egyéb tudományos szövegekben is.

Masaru Emoto a fagyott vízkristályokra gyakorolt hatását tanulmányozza. A hadó jelentése ugyanis ,,hullámmozgás”, vagy ,,rezgés”. A kinaiak csí-nek nevezik. Mi azt mondanánk rá: életenergia.

Nem más, mint a mindenütt jelen lévő életerő, amit ügyesen felhasználva gazdagabbá, szebbé, jobbá teheted az életed. Nem azonos az aurával, de való igaz, hogy hasonlít rá, hiszen az aurád szintén az emberekből fakad és bizonyos információkat lehet megtudni belőle. Ugyanakkor az aura lágy, és soha nem hagyja el a test közvetlen környezetét, a hadó ellenben erős, és folyamatosan aktív mozgást végez.

Az auránkat nem sugározhatjuk ki, nem küldhetjük el valahová tudatosan, ám aki megérti a hadó használatának módját, az képes ezzel az életenergiával másokra hatni, sőt tárgyakat is megváltoztatni.

Már a kezdők is képesek érzékelni az embertársaikból, illetve egyes tárgyakból és a környezetükből hadó formájában áradó üzeneteket, a mesterek pedig már a fizikai tárgyak szerkezetét is képesek megváltoztatni ezzel az életenergiával. Toyoko Matsuzaki hadómester – akitől munkálkodása során rengeteg Japánban és Tajvanon élő ember kért segítséget, és munkásságát már nemzetközi szinten is elismerik – néhány éve magyarul is megjelent könyvében megpróbálja bevezetni olvasóit a hadó gyógyító erejének titkaiba.

A hadó olyan energia, ami szemmel nem látható, de dinamikus természetének köszönhetően folyton változtatja megjelenési formáját. A boldog, jó kedélyű emberek kellemes, könnyű hadót árasztanak, olyan érzés ez, mintha tiszta oxigént lélegeznénk be. A szomorú és beteg emberekből ellenben nehéz hadó árad – ez néha olyan súlyos, hogy muszáj távol tartani őket. A dühös emberből úgy áramlik ki ez az energia, akár a gőz a vízforralóból: szemmel látható, hogyan veszítik el minden erejüket, miután kiadták magukból a dühüket. Ilyenkor életenergia szabadul fel, ezért érdemes befogadni és felhasználni ezt a kiáramló hadót. Minél több ilyen energiát fogadunk magunkba, annál energikusabbá válunk .

Mivel a hadó mindenütt jelen van, szinte bármi szolgálhat a forrásául, és a kibocsátott hadó épp olyan sokféle lehet, mint az egyes források. A jó fizikai és mentális egészségnek örvendő emberek általában erős életenergiát, hadót bocsátanak ki, ezzel szemben a betegek csak keveset képesek előállítani – olyan, mintha az ő ,,áramköreik” gyengébbek lennének, vagy nem áramlana bennük az energia, és ennek következtében gyengébb a testük is. Ám ha kezdetben esetleg nem is rendelkezünk túlzottan sok hadóenergiával, a gyakorlás révén egyre többre lehet majd szert tenni.

A halottak is árasztanak magukból egyfajta hadót: ezzel ,,kommunikálnak” az élőkkel. Aki ,,fogja” ezt az üzenetet, azon enyhe borzongás fut át, libabőrös lesz a karja, úgy érzi, valami hideg fuvallat éri, és minden ok nélkül sírva fakad.

A nagy vallási vezetők, mint Mózes, Jézus, Mohammed vagy Buddha – mind nagyon erős hadóval rendelkeztek, és mert tökéletesen értették ennek az energiának a mibenlétét, működését, képesek voltak ,,csodákat” véghezvinni. De nemcsak az emberek, hanem a növények is sugározzák magukból az életerőt. A kis növényekből csak gyenge, a nagy és idős fákból erős hadó árad. Az erdőkben bőséges hadó-forrás található, a nagy fákból sugárzó energia gyógyító erejű.

A tárgyak, ékszerek átveszik ezeket az energiákat. Nemcsak a jót, hanem a rosszat is. A negatív energiával rendelkező tárgyakra mondjuk, hogy ,,el vannak átkozva”.

Hasonló, többek által tapasztalt jelenség, hogy a számítógépek és egyéb elektromos készülékek meghibásodnak, ha a tulajdonosuk kimerült vagy megbetegszik. Ezek a berendezések fogékonyak az őket használó emberek hadójára, áramköreik pedig magukba szívják a betegséget, és ha telítődnek, könnyen elromolhatnak.

Akinek a környezetében gyakran elromlanak az elektromos készülékek, annak ajánlatos bejelentkeznie az orvoshoz egy alapos kivizsgálásra.
Ha egy fontos tárgyunk eltűnik vagy tönkremegy, esetleg valami szokatlan dolog történik vele, az is valamiféle jel lehet, ami mindig az élet fordulópontjára, változására utal. Sokszor fel sem ismerjük, amíg az adott változás be nem következik. A hadó kitágítja az érzékelés kapuit, erősíti a látnoki képességet, de sok esetben gyógyít is. A kézrátétel alapja ugyancsak ez az életenergia, ahogy az ,,áldást” osztók széttárt karjából is éltető hadó árad.

A legegyszerűbben úgy részesülhetünk jó hadóban, ha kimegyünk a természetbe: teszünk egy sétát az erdőben, tábort verünk egy tiszta vizű patak partján, vagy lemegyünk a tengerpartra. Ám mivel ez a tiszta hadó csak időlegesen marad velünk, arra kell törekedni, hogy a lehető leggyakrabban lépjünk kapcsolatba a természettel.

Ha nagyvárosban élsz és nincs időd arra, hogy rendszeresen kilátogass a természetbe, vagy szeretnél folyton jó hadót befogadni, akkor tarts minél több növényt az otthonodban. Minden növény jó hadót sugároz, és minél vastagabb a szára vagy törzse, annál erősebb az általa kibocsátott energia. A szoba padlóját érdemes fával borítani, mert a fa mindig kellemes és erős hadó-energiát áraszt. Ha teheted, a falakat is burkold fával. A negatív energiát árasztó tárgyaktól érdemes megszabadulni.
warwolf107  2014-04-16 21:04 
Avatar
Most a Marsról lesz szó, ami ugyan nem tartozik az ezotériához, de akkor is érdekes. Címe: Leleplezés a Marsról. Megéri elolvasni! Forrás: rejtélyekszigete.

Andrew D. Basiago és Laura Magdalene Eisenhower megerősítette a létezését egy titkos emberi túlélő-kolóniának a Marson. Ezt az Exopolitics Radio-ban közölték, mikor mindketten egy rádióinterjúban Alfred Lembremont Webre-rel beszélgettek.

A 48 éves Mr. Basiago Cambridge-ben végzett ügyvéd, aki Washington államban folytat jogi gyakorlatot, gyermekként részt vett a Project Pegasus ( 1968 -72 ) nevű időutazást kifejlesztő programban, mely a DARPA keretei között folyt, ( Lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/DARPA ), és később, 1981-ben kétszer is teleportálták egy USA-bázisról a Marsra.

Írta : Alfred Lembremont Webre

A 36 éves Laura M. Eisenhower, aki a volt amerikai elnök, Dwight D. Eisenhower dédunokája, egy bonyolult kísérlet alanya volt 2006-ban, melynek az volt a célja, hogy a lányt egy titkos Mars-kolóniába vegyék fel, de ő ellenállt ezeknek a mélyen gyökeredző manipulációknak, és szabad elhatározásból otthagyta a kísérleteket, mert úgy döntött, hogy az életét a Földön folytatja tovább.

Ebben az interjúban ők elmondták, hogy hogyan hozták létre a katonaság és a titkosszolgálatok fekete költségvetéséből ezt a titkos Mars-kolóniát, mely az emberi génállomány túlélőbázisaként szolgál, arra az esetre, ha a Földön a napkitörések, nukleáris háború vagy más kataklizmák véget vetnek az emberi életnek.

E hosszú, háromórás interjúban Mr. Basiago az egész Mars-kolónia eltitkolást „Marsgate”-nek nevezte és a marsi amerikai jelenlét kongresszusi kivizsgálására szólított fel; hangsúlyozta továbbá, hogy az USA ott inkább nyílt katonai agressziót követ el, mint sem az őshonos marsi humanoid társadalommal, mely a Mars-felszín alatti földalatti városokban él, diplomácia szinten felvegye a kapcsolatot!

Laura Eisenhower kijelentette, hogy az „Alternatív 3” – terv értemében dollár trilliárdokat költenek úgymond az emberi élet védelme érdekében, hogy azt áthelyezzék a Marsra, de inkább az „Alternatív 4”-nek kellene szabad utat biztosítani, azaz hogy az emberiség jelenlegi tudati ébredése következtében magán a Földön valósítsuk meg a fenntartható civilizációt.

A Marsgate-ről tartott és történelmi visszatekintést is tartalmazó beszélgetés az Exopolitics Rádióban kettőjük személyes tapasztalatán alapult.

Mert Mr. Basiago két marsi utazást is tett 1981-ben. Akkor, 19 évesen, ott sétált a Mars felszínén, miután egy CIA létesítményből ( El Segundo, Kalifornia ) odateleportálták.

Aztán Laura Eisenhower is megtapasztalta azokat a titkos erőfeszítéseket 2006-ban, 33 éves korában, hogy befolyásolják a személyes életét és felvegyék egy titkos Mars-kolónia tagjai közé. Tehát felvették egy olyan misszióba, melynek a Mars-utazás volt a célja és ahol megismertették vele, hogy ez a folyamatosan fejlesztés alatt álló kolónia ott már évtizedek óta fennáll.

Laurának nem tartott sokáig, míg felismerte az összefüggést a misszió és a kolónia között. És az a mód, ahogy bemutatták neki, jelentőségteljes volt.

Az interjú során a Disclosure Movement ( A titoktartás feloldását követelő társadalmi mozgalom ) e két egyre prominensebb személyisége beszámolt azokról a tényezőkről, melyek bennük ellenállást fejtett ki a titkos marsi kolóniával szemben.

Ezek közé a visszatetszést keltő tényezők közé tartozott számukra a megfélemlítés, a titkolózás, a misszió tagjainak lelki manipulációi, a titkos kvantumtechnológiával való visszaélés és egyéb rejtett módszerek, melyeket a kolónia potenciális tagjai egyáltalán azonosítani tudtak.

Ugyanakkor Mr. Basiago feltételezi, hogy a Mars-kolónia állandó személyzetét azokból az emberekből állítják össze, akik egy speciális árja vérvonalat képviselnek, vagyis akik egy bizonyos marsi génállománnyal rendelkeznek. Az ilyen típusú emberek tehát nem képviselik az egész emberi faj genetikai sokféleségét.

Laura Eisenhower, egyetértve Basiagoval, elmondta, hogy ő is ilyen módszereknek volt kitéve, és már akkor megértette az egész személyválogatás ősi faji szempontjait és annak jelentőségét. Majd mindketten hozzátették, hogy ezt a politikát felül kell vizsgálni.

Mind Ms. Eisenhower és Mr. Basiago, mind a riporter, Alfred Lembremont Webre is támogatta egy földi és marsi társadalom közötti szerződés megkötésének az ötletét, melynek az lenne a célja, hogy a Marsot protektorátussá nyilvánítsák és azt törvényes keretek között diplomáciailag ismerjék el, épp úgy az emigrációt is a két bolygó között.

Az interjút követően Mr. Basiago és Ms. Eisenhower kiadott egy közös nyilatkozatot, mely más bolygók emberi túlélő-kolóniáiról szólt:

„Jóllehet pozitív dolognak tartjuk, ha az emberi faj túlélő-kolóniákat létesít más bolygókon, mivel a Földet már számos kataklizma sújtotta a múltban, és így megvédhetjük az emberi génállományt azáltal, hogy emberi településeket más égitesteken is létesítünk, mégis az ilyen projekteknél vele jár az a mindent átfogó titkolózás is, mely arra csábítja a kormányzatot, hogy megfossza az ebben részvevő egyéneket a szabad akaratuktól és az emberiességi szempontokat, melyen az egész emberiség jövője múlik, figyelmen kívül hagyja.

Így ha ez a fontos emberiességi szempont hiányzik, akkor az egész bolygó sorsa megváltozik, és katasztrofális irányban fejlődik tovább. A szabad emberek lelkiismerete viszont megköveteli, hogy ilyen projekteket csak a nyilvánosság bevonásával, és tiszta, átlátható körülmények között végezzék, nem pedig a katonai-ipari komplexum sötét módszereivel”

warwolf107  2014-04-18 12:52 
Avatar
Nem sok mindenkit érdekelt a dolog, ezért abba is hagytam. viszont most készültem egy legendával. Mégpedig a Mereana Mordegard Glesgorv videóval.
Így hangzik a története:

Van egy videó a YouTube-on "Mereana mordegard glesgorv" néven. Ha rákeresel, semmit nem fogsz találni. Ha néha találsz is valamit, minden amit látni fogsz egy 20 másodperces videó egy férfiről, aki folyamatosan téged bámul, semleges arccal, majd az utolsó két másodpercben vigyorog. Ez igazából csak egy része a videónak. A teljes videó 2 percig tart, és a YouTube eltávolítatta, miután 153 ember aki megnézte kivájta a szemeit és elpostázta a YouTube főhadiszállására, San Brunoba. Az említett emberek majd öngyilkosságot követtek el különféle módokon. Nem tudni jelenleg, hogy tudták elpostázni a szemeiket miután kivájták őket. Valamint a titokzatos felirat az alkarjukon sem lett még megfejtve. A YouTube időszakonként felrakja az első 20 másodpercet a videóból, hogy elfojtsa a kíváncsiságot, hogy az emberek ne keressék és töltsék fel az eredeti verziót. A videót magát csak egy YouTube csapattag nézte meg, aki elkezdett sikítani 45 másodperc után. A férfi még most is erős nyugtatók hatása alatt él, és képtelen felidézni amit látott. A többi ember, aki egy szobában volt vele miközben ő nézte a videót, miután kikapcsolták neki, minden amit hallottak egy magas, fúrószerű hang volt. Senki nem mert a képernyőre nézni. Sose találták meg a személyt, aki felrakta a videót, az IP cím pedig nem létezett. És az ember a videóról sose lett azonosítva.

(Hozzáteszem hogy úgy tűnik most hogy a teljes videó nem 2 percig, hanem 5 percig tart. A 2 perces videó is olyan "elterelő" a teljes 5 perces videóról.)

Hallott már valaki erről a videóról? Esetleg megnézte?
warwolf107  2014-06-19 14:39 
Avatar
megnéztem és van már 2 perces verzió de egyáltalán semmi értelme at egésznek na mind1 itt a link
----> https://www.youtube.com/watch?v=GdhmmTLTRNU <----
TheSGManiac  2014-06-22 00:49 
Avatar
Sajnos a hülyeség/hazugság jobban terjed, mint az igaz/értelmes dolgok...
CsiguszUr  2014-06-22 10:35 
Avatar
Asztrálprojekció


Kivétel nélkül mindenki elhagyja saját testét alacsony energiájú kivetítés ("projekció") formájában, amikor alszik. Ezt alvás közbeni projekciónak nevezem. Az asztráltest néhány inch-re (1 inch = 2,54 cm) lebeg a fizikai test fölött, akár egy madzagon tartott luftballon. A fizikai test alvási pozícióját veszi fel, és ennél messzebbre nem távolodik. Amikor az asztráltest elkülönült, onnantól képes álmokat létrehozni. Ez az a természetes alvási/álmodási folyamat, amelyet mindannyian ismerünk. Ezalatt a világmindenség (Föld) kollektív (álom-)tudatában vagyunk. Ez az "álom-tó" rétegekre osztható. A személyiségünknek megfelelően (spirituálisan/morálisan/stb. fejlett valaki), olyan szintre fogunk megérkezni, amihez leginkább közel érezzük magunkat. Ezeket a szinteket köznyelven "sík"oknak nevezzük, vagy köztes síkoknak. Ezzel a párhuzammal csak az az egy baj van, hogy amikor az egész koncepció lényegét próbáljuk felfogni, teljesen összezavar.

Hogyha öntudatodra ébredünk alvás közben, és az fölött valami ellenőrzéshez is jutunk, mint az ún. "tiszta álom" közben, akkor mozoghatunk a szintek között. Habár van egyfajta ellenőrzésünk ilyenkor a szintek megválasztásában, de az igazi valós lét szintjére nem tudunk kerülni ezzel az asztrális tudattal. Az álom-sík vagy asztrálsík összevissza, minden-a-feje-tetején világában találjuk magunkat, ahol minden lehetséges, de semmi sem valószínű illetve elfogadható.

Amikor az asztrális énünk "teljesen tudatos" kivetítését végezzük akkor az a valós világba történik, nem pedig valami asztrálvilágba. Ez hosszú ideig félreérésre adott okot. Amit legtöbben asztrálkivetítésnek hisznek, az valójában "tiszta álom", ami teljesen mást takar.

Sok szerző állítja, hogy minden éjjel a világban bolyongunk, asztrálprojekció (AP) segítségével. Ez egyszerűen nem így van. Az asztrális valónkban a világ elég magányosnak tűnik, alig találkozunk másokkal, azok is inkább csak a projekció és a létrehozás köztes állapotában vannak. Ez akkor történik meg, amikor elveszítjük az ellenőrzésünket egy tudatos testen kívüli élmény során. Ezt Alice Csodaországban - effektusnak nevezem. Ez egy hathatós akadály a nem megfelelően gyakorlott elme számára.

Az asztrális formánkban egy hihetetlenül erős "teremtő" képességgel rendelkezünk, amit általában álmok létrehozására használunk fel. A fizikai világ bilincseitől megszabadulva egész világot teremthetünk, és gyakran meg is tesszük. Ez a kreatív képesség a probléma, és ez az oka sok, az APval kapcsolatos félreértésnek.

Az AP során ugyanolyan természetes akadállyal találkozunk, mint a pszichikai képességek bármely más formájában. Az Alice-effektus a valós világba történő projekció időtartamát legtöbb esetben pár percre korlátozza, kivéve akkor, ha a gondolat- és energiaszintjeink fölött erős kontrollunk van. Ha nem volna ilyen akadály - gondoljunk csak bele -, emberek milliói röpködnének a világon egész nap, nem lenne magánélet, nem lennének titkok. Ez egy boldogtalan világ lenne, amelyben egyikünk sem élne szívesen.

Mi történik egy teljesen tudatos AP során, ha nem tudjuk kontrolálni a tudatunkat és energiá(i)nkat? Igen, az AP egy bizonyos pontja után az élmény kicsusszan az ellenőrzésünk alól, és a jól ismert dolgok rossz helyen kezdenek feltűnni. Ajtók, ablakok, bútorok; új szobák jelennek meg, stb. A tudatalatti elménk elkezdett "létrehozni", vagy pedig az élmény átúszik az álom-síkra. Ettől kezdve már semmi sem valós többé, az egész az álom-sík-szintek és a valós világ másolatának a keveréke. Ide vetíthetjük magunkat, és egész addig hisszük hogy ez a valós világ, ameddig valami nagyon oda nem illővel nem találkozunk.

Még egy dolog: a szintek keleti koncepciója; a fizikai, asztrális, mentális, buddhikus, atmikus, stb., nagyon is valósak. Kicsit azonban zavarosak ezek, és keverednek az asztrálprojekció nyugati koncepciójával. Ezek a tudatosság különböző szintjei, nem pedig síkok. Amikor AP-t végzünk, nem emelkedik a tudati szintünk, ez ugyanaz, mint amikor ébren vagyunk. Ezek a "magasabb" szintek csak a tudatosság emelésével érhetőek el, nem lehet egyszerűen csak úgy oda projektálni. Ez az AP egy teljesen más formája. Én voltam ezeken a magasabb szinteken, és igen nehéz megmagyarázni, elmesélni, inkább meg kell tapasztalni őket. Normál esetben ezeket a szinteket mély meditáció során tudjuk elérni.

Annak érdekében hogy elérjük őket, egy bizonyos képességre van szükség, amely lehet kifejlesztett, vagy velünk született képesség.

Az asztráltest kivetítése (AP, AsztrálProjekció) egy automatikus reflex, a testünkben és elménkben rögzülve. Hogy működésbe hozzuk, három fő feltételnek kell teljesülnie.

Annak a képessége, hogy testünket 100%-ig relaxált (ellazult) állapotba hozzuk, miközben ébren maradunk (öntudatunknál).
Képesnek kell lennünk arra, hogy az (ön)tudatunkat (annak középpontját) kiemeljük a testünkön kívülre.
Elég mentális és pszichikai energiánknak kell lennie ahhoz, hogy fenntartsuk az ellenőrzésünket a projekció felett, és ne csusszanjunk át álom-állapotba.

Ezek együtt működésbe fogják hozni az AP automatikus reflexét egy teljes energiájú AP-hoz. Van néhány kisebb, nem ennyire lényeges feltétel is, amelyek inkább az adott körülményektől függnek.
Relaxáció

El kell sajátítanunk egy, a teljes testet ellazító gyakorlatot. Ha már ismerünk egy ilyet, az is meg fog felelni. Üljünk le egy székbe, és lazuljunk el. Kezdve a lábakkal, feszítsük meg majd lazítsuk el őket. Folytassuk ezt a vádlival, combokkal, csípővel, hassal, mellkassal, karokkal, nyakkal és arccal. Néhányszor ismételjük el, mígnem teljesen ellazul egész testünk. Mélyen és lassan kell lélegezni végig a gyakorlat folyamán, hogy tudatosuljon a lélegzet amint belép és amint elhagyja a testet.

Képzeletbeli kezek

Képzeljük el, hogy van két képzeletbeli kezünk. Felfele mutató mozgással simogassa magát ezekkel a kezekkel, a lábfejtől felfelé a lábakat, újra és újra, egymás után többször. Próbálja ellazítani a őket, és érezze, amint ellazulnak. Ezt a gyakorlatot kell ezután folytatni a törzs középpontjával, különös figyelemmel a csakrákra. Ez a képzeletbeli kéz technika segítségünkre lehet a testünk különböző pontjainak tudatszintjének megemelésében is. Próbáljon önmagából minél többet (amennyit csak tud) ezekbe a kezekbe helyezni, képzelni.
Energia emelés

Amint a lábon felfelé halad a mentális (képzeletbeli) kezeivel, képzelje el, lássa maga előtt amint megfogja, megragadja azt az energiát ami ott áramlik (a lábakban), és próbálja fölfelé emelni önmagában. Ez a természetes útja a benne áramló pszichikai- (vagy élet-) energiának. Kis gyakorlással máris érezni lehet, amint ez az energia ott áramlik, folyik, bennünk. (rajtunk keresztül). Ez szó szerint feltölt , mint egy akkumulátort.
Csakrák

Ezek elhelyezkedése:

a gerinc alapjánál, az ánusz és a nemi szervek között
kicsivel a köldök alatt
"solar plexus" azaz napfonat, egy tenyérnyivel a köldök felett
szív-csakra a mellkas közepe
a torok
homlok
korona-csakra, a fej teljes teteje, a hajvonal felett egy kicsivel.

Méretük kb. mint a kézfej, kivéve a korona-csakrát, amely nagyobb.
Csakra-stimuláció

A csakrák az energiaátalakítás központjai. Minden csakra a bolygó nyers élet-energiáját alakítja át. Az energia-emelés közben, amit a képzeletbeli kezekkel végzünk, képzeljük el amint kinyitjuk a csakráinkat, ezeken keresztül emeljük tovább és tovább az energiát, sorra a következő és következő csakráig, és így tovább. Ezt néhányszor el kell ismételni. Először talán semmit sem fog érezni, de a hatása ettől még megvan. Kis gyakorlás után pezsgés- vagy pulzálás-szerű érzés fog keletkezni a bőr alatt.

FONTOS: a gyakorlat után, éppúgy ahogy képzeletben kinyitottuk, be is kell csukni képzeletben a csakrákat.
Ellenőrzés

Ezeknek a gyakorlatoknak a során folyamatosan ellenőrizni kell az izmok állapotát, és ha szükséges, újra ellazítani azokat. Általános probléma az energia emelése (testen belül felfelé húzása, emelése) közben, hogy az izmok automatikusan megfeszülnek. Tartsuk észben: ezek a gyakorlatok mentálisak, a testnek közben teljesen ellazultnak kell maradnia.
Pont-emelés

Hogy az öntudata pontját meg- (ki-) emelje, képzelje el magát saját maga előtt 1-2 lábnyira (kb. fél méter). NEM egy alakot saját maga előtt. ÖNMAGA van a fizikai teste előtt. Arra gondoljon: a fizikai teste saját maga mögött van. Ez egy kicsit szokatlan, de meg fogja szokni elég hamar. Nem kell megfeszíteni az izmokat ez alatt. A test megpróbál "fizikailag" engedelmeskedni, ezt nem kell hagyni.
Mentális (tudat-) állapot

A felszíni gondolatok teljesen ezekkel a gyakorlatokkal lesznek elfoglalva, úgyhogy eddig a pontig semmilyen mentális gyakorlatra nincs szükség. Amikor ellazultnak érezzük magunkat, a test elnehezül, és egy "könnyű" transzba kerülünk. A többi gyakorlatot ekkor el kell hagyni, és a tudatos légzés gyakorlatát kell alkalmazni, hogy elkerüljük a gondolatok elkalandozását.
Tudatos lélegzés

Érezze a lélegzetét kilégzés közben, és érezze kilégzés közben. Belégzésnél a képzeletbeli kezekkel emeljen energiát az alap-csakrából a szív-csakráig. Figyelem: ha ennél a pontnál vibráció kezdődik a testben, ne projektáljon még, hanem mozgassa a kezét egész finoman, és szép lassan térjen vissza normál tudatállapotba.

Ezeket a gyakorlatokat naponta kell végezni. Néhányukat bárhol lehet csinálni, ahol van pár perc szabadideje az embernek. Idővel a test (ha erre kondicionálja), gyorsan és könnyen fog válaszolni. Gyakorlással képes lesz arra, hogy a testét TELJESEN ellazítsa csupán pár perc leforgása alatt. Ez a tréning lecsökkenti a teljesen tudatos AP eléréséhez szükséges időt.

/részlet Robert Bruce - Asztrálprojekció című könyvéből/
Alexis  2014-07-06 15:48 
Avatar
Ezúttal egy kinézisről lenne pár dolog egy ismerősöm által, mégpedig a Magnetokinézisről.

A Magnetokinézissel szerintem még magyarok nem igen foglalkoztak. Hasznos képesség például akkor ha elhagyod a kulcsodat :). Mivel hogy ez nem mást jelent, minthogy a tested körül mágneses mezőt hozol létre, amivel a fém tárgyakat szó szerint magadhoz vonzod ( jó lenne a csajokkal mi :) ). Na mivel még magyarok nem foglalkoztak vele, ezért megérdemel egy nagyobb leírást.

Hogy is működik részletesebben?: A személy létrehoz, manipulál, és irányít mágneses mezőket. És ez által tud tárgyakat is manipulálni. Igazából az Elektrokinézis fejlesztése. Először mindig kezdjük kis tárgyakkal, mint például egy tű.

A Magnetokinézis tanulása és fejlesztése:

1.lépés: Lazulj el és pihentesd kicsit az elméd.

2.lépés: Fogd a tűt és tedd az asztalra.

3.lépés: Tedd a kezeidet a tű két oldalához.

4.lépés: Fókuszálj a tűre.

5.lépés: Képzeld el hogy a kezeidből kékes halvány energia árad, ami átjárja a tűt.

6.lépés: Irányítsd az energiát, és próbáld meg a tűt forgatni. Emiatt egy idő után elkezd forogni vagy rángatózni.

7.lépés: Ha már megy, próbáld gyorsabban forgatni, aztán forgasd 10-15 másodpercig.

8.lépés: Koncentrálj hogy megálljon a tű. Pihenj egy kicsit, aztán próbáld újra.

Ha úgy érzed hogy már elsajátítottad a gyakorlatot, továbbléphetsz a 2.szintre.

Ez a szint fejlettebb mint az első, és én azt ajánlom hogy csak akkor fogj neki ha már az 1.szint mestere vagy. Mivel nagyobb koncentrációt igényel. Itt már nagyobb fém tárgyakat fogsz mozgatni. Mondjuk beszéljünk egy fém kockáról. Ok. Lépések:

1.lépés: Lazítsd el magad. Ajánlott hosszabb meditáció után (35 perc elég)

2.lépés: Tedd a kezeidet a kocka két oldalához, most arra koncentrálj hogy a kocka a részed.

3,lépés: Most újra képzeld el a kékes energiát ami átjárja a kockát.

4.lépés: Ha úgy érzed elég energiát gyűjtöttél, akkor próbáld meg mozgatni a tárgyat jobbra-balra. Aztán ismételd meg ahányszor jónak tartod.

5.lépés: Miután az előbbieket jól végigvetted, elkezdheted akár megemelni a kockát.

6.lépés: Koncentráld az energiádat a kocka alá.

7.lépés: Az összegyűjtött energiával próbáld megemelni.

8.lépés: Közben fontos hogy ne zökkenj ki, és próbálj még több energiát használni, hogy fenn tudd tartani a kockát.

9.lépés: Tartsd fen kb 10 másodpercig.

10.lépés: Lassan engedd vissza az asztalra.

Fojtasd ezt a gyakorlatot, amíg úgy érzed hogy már ennek is a mestere vagy, és nagyon jól megy. Aztán jöhet a 3.szint. FIGYELEM! Ez a technika kárt okozhat a közelben lévő elektronikus cuccokban, ezért ajánlott odakint csinálni!

1.lépés: Mint mindig lazulj el és összpontosíts.

2.lépés: Keress egy fém tárgyat és tedd egy sima felületre.

3.lépés: Tedd a kezeid a tárgy két oldalához.

4.lépés: Koncentrálj a tárgyra.

5.lépés: Képzeld el az energiát, ahogy átjárja a tárgyat.

6.lépés: Koncentrálj addig, amíg az energia nagy szöget vesz be, vagyis nagy lesz a kiterjedése.

7.lépés: Ha úgy érzed elég az energia, emeld fel a tárgyat kb 4 cm-re.

8.lépés: Tartsd egy ideig ott, majd próbáld meg lassan, majd gyorsan forgatni.

9.lépés: Aztán lassítsd a forgást.

10.lépés: Lassan állítsd meg, majd enged vissza az asztalra.

Majd végezd el újra a gyakorlatot. Vigyázz, mert el is torzulhat a tárgy, vagy felmelegedhet. Aztán miután ennek is a mestere vagy, jön a 4.szint. Megjegyzem ezt is a szabadban ajánlott gyakorolni, mivel elromolhatnak az elektromos dolgok. Most használjunk egy kanalat.

1.lépés: Lazulj el és meditálj egy kicsit.

2.lépés: Tedd a kezed a kanál két oldalához.

3.lépés: Fókuszálj a kanálra, és érezd hogy az a te részed.

4.lépés: Képzeld el az energiát ahogy a kanál körül áramlik.

5.lépés: Érezd a kanalat.

6.lépés: Koncentrálj arra hogy a kanál lebegjen.

7.lépés: Koncentrálj arra hogy meghajlítsd a kanált.

8.lépés: Próbáld meg a kanál formáját változtatni.

9.lépés: Lassan engedd vissza az asztalra.

Aztán próbálgasd újra, amíg mester nem leszel.

Ennyi lenne a dolog. Legközelebb két képességről is lesz szó. Olvassatok és gyakoroljatok!

Továbbá, aki bármilyen dolgot hozzá tudna fűzni egy képességhez, vagy egy új képességről/érdekességről tudna írni, az nyugodtan írjon.
warwolf107  2014-08-09 14:59 
1 - 20 | 21 - 40 | 41 - 45