Menü Keresés Belépés Regisztráció
Hungarian Yu-Gi-Oh Website!
Magyarország első számú Yu-Gi-Oh weboldala!
szabalykonyv';

Crush Card Virus

uk_flag Angol név Crush Card Virus
hu_flag Magyar név Kártya Zúzó Vírus
jp_flag Kanji 死のデッキ破壊ウイルス
jp_flag Kana しのデッキはかいウイルス
jp_flag Fonetikus Shi no Dekki Hakai Uirusu
Típus Csapda
Szimbólum Normál (Normal)
Sorozatszám 57728570
Lap értékelése

uk_flag Angol leírás

Tribute 1 DARK monster with 1000 or less ATK; your opponent takes no damage until the end of the next turn after this card resolves, also, you look at your opponent's hand and all monsters they control, and if you do, destroy the monsters among them with 1500 or more ATK, then your opponent can destroy up to 3 monsters with 1500 or more ATK in their Deck.

hu_flag Magyar leírás

Áldozz fel 1 SÖTÉT szörnyet 1000 vagy kevesebb TP-vel; az ellenfeled nem kap sérülést a következő kör végéig miután teljesült e kártya, továbbá nézd meg az ellenfeled kezét és minden általa irányított szörnyet, és ha így teszel, semmisítsd meg közülük minden szörnyet, aminek 1500 vagy több TP-je van, majd az ellenfeled megsemmisíthet legfeljebb 3 szörnyet 1500 vagy több TP-vel a Paklijában.

uk_flag Angol leírás (anime)

Duelist Kingdom:
Activate only when a monster with 1000 or less ATK is destroyed by battle from your side of the field. You take no Battle Damage from the battle involving the destroyed monster. Check your opponent's side of the field, their hand, and all cards they draw for the remainder of the Duel. Destroy all monsters with 1500 or more ATK and send them to the Graveyard. While this card is in your Graveyard, your opponent cannot Special Summon those monsters from the Graveyard.
Battle City/Virtual World/Waking the Dragons:
Activate only when a DARK monster with 1000 or less ATK is destroyed by battle from your side of the field. Your opponent destroys all monsters with 1500 ATK or more on their side of the field and in their hand and Deck. (Damage calculation is applied normally) Those monsters cannot be Special Summoned from the Graveyard. If this card is not in your Graveyard, negate this effect.

hu_flag Magyar leírás (anime)

Párbajozó Királyság:
Csak akkor aktiválhatod, ha egy 1000 vagy kevesebb TP-vel rendelkező szörny elpusztult csatában a térfeleden. Nem kapsz Csata Sérülést a megsemmisített szörny csatájából. Ellenőrizd az ellenfeled térfelét, kezét, és az összes kártyát, amit húzni fog a Párbaj hátralévő ideje alatt. Semmisíts meg minden 1500 vagy nagyobb TP-jű szörnyet és küldd őket a Temetőbe. Ha ez a lap a Temetődben van, az ellenfeled nem tudja Speciálisan Megidézni azokat a szörnyeket a Temetőből.
Párbaj Város/Virtuális Világ/A Sárkányok Ébredése:
Csak akkor aktiválhatod, ha egy 1000 vagy kevesebb TP-vel rendelkező SÖTÉT szörny megsemmisül csatában a térfeleden. Az ellenfeled megsemmisíti minden 1500 vagy nagyobb TP-vel rendelkező szörnyeit a térfeléről, kezéből és a Paklijából. (A Kárszámítást normálisan kell alkalmazni) Azokat a szörnyeket nem lehet Speciálisan Megidézni a Temetőből. Ha ez a lap nincs a Temetődben, negáld ezt a hatást.

uk_flag Angol leírás (manga)

Crush Card
Normal Virus Card
This virus card can only be activated by the sacrifice of a Dark card ATK of 1000 or less. All the opponent's monsters with ATK of 1500 or higher die. This is a continuing effect.

hu_flag Magyar leírás (manga)

Zúzó Kártya
Normál Vírus Kártya
Ez a vírus kártya csak egy Sötét kártya feláldozásával aktiválható, aminek a TP-je 1000 vagy kevesebb. Az ellenfeled minden 1500 vagy nagyobb TP-jű szörnye meghal. Ez egy folyamatos effekt.
OCG / TCG Státusz 
Kártya előfordulások
Kártya szabályok
Kártya Tippek
Kártya Érdekességek

Kommentek

Avatar
Szívesen! Ha majd még lesz kérdésed, kérdezz nyugodtan! ;)
Avatar
Értem. Így már minden világos. Nagyon szépen köszönöm a választ. Minden jót.
Avatar
Üdv!

Ennek a lapnak a leírását megváltoztatták, mert ugye tiltott volt és túl erős is. Ha az angol leírásnál rányomsz a gémkapocsra, akkor láthatod az előző leírását. Mivel ennek megváltozott a leírása, a régi lapokra is ugyanez a leírás vonatkozik.

A kérdésedre a válasz:

Aktiválod ezt a kártyát, erre ő chaineli a "De-Fusion"-t.

Tehát akkor:
Chain Link 1: "Crush Card Virus"
Chain Link 2: "De-Fusion"

Ilyenkor az történik, hogy a "De-Fusion" rezolvál (teljesül, ekkor lép érvénybe a lap effectje), azaz visszatérnek a Fúziós Anyagok, ezután rezolvál a "Crush Card Virus", azaz megsemmisülnek az Anyagok is, ha 1500 vagy több az ATK-juk.
Avatar
Nekem volna egy érdekes kérdésem erről a vírusról. Ugyebár ennek a lapnak a felhasználásában van egy olyan verzió is, ami nincs itt leírva. Nagyából úgy hangzik, hogy feláldozzuk az 1000 pont vagy az alatti sötét szörnyünket, és utána az ellenfél összes 1500 pont feletti szörnye megsemmisül a pályán és a kezében. Plusz, és ez a lényeg, 3 körön át minden felhúzott szörny aminek a támadó ereje nagyobb 1500- nál megy a temetőbe. (Mármint az ellenfélnél).
A kérdés a következő: Ha az ellenfélnek mondjuk egy fúziós szörnye van a pályán 1500 pont felett, akkor ki tudja-e kerülni a víruslapot egy fúziótörés varázslappal? Megmaradnak- e a visszahozott fúzió alapanyag szörnyek amiknek szintén 1500pont feletti a támadó erejük?